Nejste přihlášen/a.
Už to tu bylo rozebráno v dobrém, ale uzavřeném vláknu s p. Milanem Cukrářem, ale mám zase otázku na téma ČKP.
V zimě 2007/2008 jsem koupil od kamaráda Škodu Favorit, udělal tehdy jen polopřevod na mě. Já jsem čekal na jaro, kdy jsem mohl auto odvézt, opravit a chtěl pak hned převod dokončit. Zima mu ale velmi uškodila, tak jsem se jej rozhodl zlikvidovat, resp. dal ke na ND známému v květnu 2008, který jej pak rozřezal. Doklad o ek. likvidaci slíbil, ale nikdy nepředal. Odhlásil jsem někdy v červnu 2008 pojištění a na vše zapomněl. Myslel jsem si, že když jsem převod vozidla nikdy nedokončil, nemusím jej ani vyřazovat. Moje tehdejší nevědomost. Nicméně vozidlo ve skutečném světě přestalo existovat.
30.1.2013 mi přišla výzva CKP k zaplacení za 10.7.-7.10.2010 - dva roky po jeho faktické likvidaci. Sehnal jsem čestné prohlášení toho známého, majitele menšího autoservisu, že jsem u něj vůz v květnu 2008 zlikvidoval a dále napsal námitku, že jsem vůz v roce 2010 již NEprovozoval a také předevčírem 13.2.2013 zašel na registr vozidel auto řádně vyřadit, vlastně nejprve dokončit převod a obratem vyřadit. To mě stálo 800,- a dalších 1000,- je pokuta za neekologickou likvidaci.
Dnes jsem do CKP poslal
- cestne prohlaseni o likvidaci vozidla v kvetnu 2008
- namitku zalozenou na tom, ze jsem vozidlo v roce 2010 neprovozoval
- doklad o vyrazeni vozidla z registru pred 2 dny
Jaka je sance, ze namitku prijmou/zamitnou? Je nekde popsan pripad co dal?
Vozidlo jsem opravdu neprovozoval (protoze uz neexistovalo) a za pochybeni v ekol. likvidaci jsem zaplatil mestu pokutu.
Jak je to s dukaznim bremenem, kdyz CKP moji namitku zamitne? Co jim mam napsat?
Dekuji za odovedi
Tak ke všem dokumentům, co jsem jim poslal přiřazeno včera "Nemá vliv"
- čestné proh. s razítkem autoservisu, že byl vůz zlikvidován už v r.2008
- čestné prohl. kamaráda, že to viděl
- námitka + podání vysvětlení, že jsem vozidlo neprovozoval, jen zapomněl vyřadit
- karta vozidla
Nevzdávám to ale, ozvu se...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.