Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přihlášení odhlášeného motocyklu

Od: susen* odpovědí: 11 změna:

Zdravím.Jsem tu opět s dotazem.Před nedávnem jsem přes kamaráda od jeho známého,který žije na slovensku zakoupil motocykl zn.Simson S51. K němu krom kupní smlouvy mám také velký TP a kartičku od pojištění.když jsem se dožadoval i RZ,bylo mi řečeno,že motocykl byl před cca. 5 lety odhlášený,rz tudíž není.Ve velkém TP je jen zaznamenán poslední majitel,ale ani zmínka o dalších úředních ůkonech jako je odhlášení,převod,polopřevod atp.Jedná se o starý typ TP.STK také není.Nyní dávám motorku dohromady,celou dobu stála ve sklepě pod hromadou věcí a na jaře bych ji chtěl znovu uvést do provozu,tzn,absolvovat STK,udělat pojistku a moto jí přihlásit.Jde mi jen o to,jestli to půjde,abych zbytečně neinvestoval peníze do něčeho,co pak nebudu moct využívat...Díky všem za rozumné odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

2x

Pokud je trvale vyřazena z provozu, má to zaznamenáno v TP a ten by měl mít ustřižený roh. Pokud tam žádný takový záznam není, tak se jedná pouze o ztrátu RZ, kterou už starý majitel nechtěl platit. Nevím, kolik je za ztrátu poplatek, ale určitě to nebude nic likvidačního. Zašel bych na úřad, nahlásil ztrátu RZ. Vydají novou, přepíšou v TP (pokud není v polopřevodu, poslední majitel, který tam je uveden to bude muset na tebe odhlásit a ty přihlásit na sebe. Pak na jaře uděláš STK, povinné už budeš mít, bez toho to na tebe nenapíšou. A můžeš vyrazit do víru jedné stopy.

susen*
hodnocení

zaznam zadny neni,ustrizene nic neni,poloprevod zapsany v tp neni a posledni majitel je nejaky pan z liberce,ktereho neznam,motorku jsem kupoval pres kamarada od jeho kamarada,ktery zije na slovensku,ten to zjevne koupil od posledniho majitele zapsaneho v tp,ale uz to neprevedli...Napadlo me zkusit napsat dopis poslednimu majiteli uvedenem v TP,aby mi rekl,co se vlastne s motorkou resp,s jeji evidenci delalo...

nu*
hodnocení

0x

Rozumnou odpověď? Té se dožaduje od prodejce, včetně vysvětlení...pokud byl motocykl trvale vyřazen z českého registru, nikdy jej nepřihlásíte, protože to už není motocyklem, ale souborem náhradních dílů...dělá se to tak že se na úřadu lže a nahlásí se ztráta TP a po letech se ten soubor náhradních dílů prodá nějakému důvěřivci...

prodávající LŽE

susen*
hodnocení

nejaka moznost musi byt.pokud projdu stk,evidencni kontrolou a budu mit platnou pojistku na sve jmeno,tak co mi brani v tom motorku prihlasit?jak to delaji veteraniste,kdyz maji treba 40 let stare auto u ktereho neni zhola nic a po renovaci jej prihlasi do provozu?

buss
hodnocení

0x

Ano jde to, ale bude to stát prachy znovu zaregistrovat, popř sehnat jiné moto ještě registrované, postupně přestavět.

susen*
hodnocení

vsecko neco stoji...proc registrovanou a proc prestavbu?motocykl je plne kompletni se vsim vsudy,vsecky cisla sedi,stitek je,TP je,moto bylo registrovane naposledy registrovany v roce 1997,stk byla do 99...jiny zaznam v TP neni,ani zminka o odhlaseni z registru,ani prevod,nic...

doplněno 15.02.13 16:41:

Da se nekde podle vin zjistit,jak to s motorkou je?jestli je odhlasena,zrusena,prevedena ci tak neco?

To Susen-pokud je opravdu trvale vyřazena tak její opětovné přihlášení,pokud by se povedlo,bud běh na hoooodně dlouhou trať a to,že je pr a další náležitost ještě neznamená,že to půjde.

A to co potřebujete zjistit zde nezjistíte,leda ža by se tu vyskytl někdo z křišťálovou koulí!To musíte zjistit u prodejce nebo v místě poslední registrace!

doplněno 15.02.13 18:04:

Přihlásit veterána je tak pěkně obtížné ,už je to tu také někde psáno,ale nejlepší se kouknout na stranky veteránů co to obnáší přihlásit veterána!To není hop na krávu a je tele!

susen*
hodnocení

skoda,myslel jsem,jestli neni nejaky online registr nebo tak neco,ale to by nasel strejda guugl :) porad mi nejde do hlavy,kdyby byla motorka trvale vyrazena,musel by byt zapis ve velkem TP ne?

doplněno 15.02.13 18:50:

navic jsem ted zjistil,ze moto melo naposledy uzavrenou pojistku na dobu neurcitou od 1.1.2000 ...

doplněno 15.02.13 19:04:

tak podle RZ mela motorka platnou pojistku do 2.2.2006...

nu*
hodnocení

0x

poslední registrovaný majitel musí podle zákona odhlásit motocykl na vás, pokud žije a pokud není motocykl vyřazen..motorku musíte pojistit a pak začnou fungovat mlýny ČKP...ČKP zjstí že motorka nebyla léta pojištěna, najednou je...a obešle váš všechny...hodně štěstí

susen*
hodnocení

Malinko nechapu,proc by CKP mela obesilat me,kdyz ja budu mit pojistku platnou a navic mam kupni smlouvu,kde je jasne napsane datum,kdy jsem motorku koupil...to ze motorka nema od 2.2.2006 pojistku a neni odhlasena nebo prevedena,je problem ciste jen puvodniho majitele a ne muj.ja si pojistku uzavrel...
ladaadal*

Přesně tak, CKP se bude zajímat o původního majitele. Jestli se ubrání nebo ne bude na něm. Zkus ho oslovit, jestli je ochoten to na tebe přepsat. Měl jsem to kdysi s Trabantem. V TP byl původní majitel, ale mezitím to prošlo asi 4 majitele. Když jsem ho oslovil, rád se toho papírově zbavil a přepsal to na mě. Měl jsem štěstí - bydlel o pár vesnic dál v jednom regionu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]