Nejste přihlášen/a.
Dobrý den prosím Vás potřebuju poradit jak nejlépe přepsat vozidlo z jiného kraje. Co a jak hlavně postupovat. Dám příkladů:v sobotu si pojedu pro auto. Co mě má dát majitel za doklady a jak pak postupovat a dotáhnout všechno do konce jak má být. Moc děkuji dělám to poprvé a nechci naletět
Já jsem toto řešil minulý týden a můj postup byl:
Dostal jsem:
Kupní smouvu, Technický průkaz,Osvědčení o tech. průkazu a plnou moc majitele k přepisu vozidla na svoji osobu. Poté jsem si ještě na místě uzavřel povinné ručení a vyjel. (350 km) Po příjedzu domů jsem dojel na evidenční kontrolu, poté na přepis a vše proběhlo bez problémů. Odevzdal jsem starý malý techničák, značky a dostal jsem nové. Poté už jsem jen nahlásil změnu reg. značek pojišťovně.
Toto je jedno z řešení ovšem správně by to mělo být asi tak, že původní majitel udělá na jeho úřadě odhlášku na vaši osobu (polopřevod) a poté vám velký TP pošle poštou. V tom případě nepotřebujete plnou moc. Ovšem nedá vám malý TP a ten je potřeba při silničních kontrolách.
Malý techničák potřebuje k odhlášení na Vás také. Nejlepší by bylo nekupovat auto v sobotu, ale sejít se třeba v pondělí, nebo kterýkoliv všední den na úřadě v jeho okrese a počkat si na to, než to odhlásí a pak odjet se vším všudy. Tedy s kupní smlouvou, velkým techničákem, malým procvaknutým (to dělají právě při odhlášení - označí dokdy platí - 10dnů do té doby jste Vy povinna se přihlásit na Vašem úřadě)a autem. A nebo je druhá možnost, že Vám napíše plnou moc k odhlášení, ale musíte s tím na jeho úřad v jeho okrese a to budete muset stejně ve všední den. Abych nezapomněla k přihlášení budete potřebovat evidenční kontrolu z STK a sjednané nové Vaše povinné ručení, které Vám udělá pojištovna na základě kupní smlouvy. Evidenčka stojí 200kč, popl.za přihlášení 800kč a pak pokud je auto starší výroby (r.1999 a starší) ekologickou daň, která je podle normy buď 3000kč, nebo 5000kč, nebo 10000kč.
Anicko, makostovic Vám to popsal velice správně. Doplním jen malinkou drobnost. S plnou mocí se stavte na "jeho úřadě" k odhlášení. Pokud nedá plnou moc, naložteho do auta a zajeďte tam s ním a velký techničák si odvezte. Nezapoměňte, že budete platit poplatky, evidenční asi 200, převod 800, ekologický poplatek (dle EURA )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.