Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Letní pneumatiky dat nebo počkat?

Od: rapid® odpovědí: 29 změna:

dobrý den chtel by jsem se zeptat jestli už nekdo přemýšli o přezuti ze zimnich na letní pneumatiky :) bydlím v polabský nižine a šance že napadne snich nebo bude namrzlá vozovka je minimálni :) halvne proto že večer nebo brzo ráno nejezdim jezdim cca mezi 10 a 18 hodinou a pár dni už se tu v tento čas teplta pod bod mrazu nedostala :) nebo co myslíte počkat ještě 14 dnu na další noční? :) pak už by to mohlo být bezproblemu že :)

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Klidně je nazujte. Když bude namrzlo nebo souvislá vrstva sněhu, tak zůstanete doma :))

Na podzim v čase přezouvání ve světě motorů odborník na pneu tvrdil že pověsti o tom jak rychle se sjíždí zimní gumy při teplotách kolem +10 už dávno neplatí a že nic nebrání tomu přezout na konci října a nečekat až na velké mrazy. Podle toho myslím že není proč na přezutí spěchat ani na jaře. Stejně by se zimáky měly po 5 letech vyměnit za nové tak ať se na ních rači něco navíc najede teď v předjaří než aby se dojížděly v létě, kdy jim vedro škodí o moc víc než jarní plusové teploty.

hodnocení

1x

i v květnu chumelilo...

vydržte do dubna..

hodnocení

0x

jeste bych pockal , letni se maji davat az bude minimalni teplota +7°C ...

albatros498022*
hodnocení

0x

osobně měním na letní až koncem března.

martinxx1

Jasně taky bych počkal někdy tenhle tejden pořádně umeju letní plecháče*hi*ale počkám do konce března,příští týden se má vrátit sníh počkám až bude i vnoci víc nad nulou,ty tři týdny už na zimákách vydržim;)

proc by ne? banda co na to kali jezdi na zimnich i v lete , pokud nejezdis streky na dalnicich tak v klidu. A presne po 4-5rokach je meni opet za zimni ... stejne by pak byly tvrde

hodnocení

díky chlapy tak já ještě počkám 14 dní :)

petr123*
hodnocení

0x

Ráno je ještě pod nulou, rozhodně bych ještě nepřezouval.

nu*
hodnocení

0x

dát, slunce svítí takže je jaro...nevadí že je ráno minus 6 stupňů, zimní pneu se NIČÍ...bude jim lépe v garáži, vydrží o to déle...guma sice po 4 letech tvrdne, ale to neva, vydrží pak i 8 sezon...a to se vyplatí

koncem března bude těsně nad nulou a bude pršet, v takovém počasí jsou přilnavější ty LETNÍ...

tesne nad nulou prset a prilnavejsi ty letni? a proc by meli byt prilnavejsi? a 8sezon zimni? to mas pak tvrde jak kamen :D

nu*

honzo co nechápeš, zimní pneumatiky se NIČÍ...proto patří do sklepa:-P

aha toz si dam asi kola z betonu nebo ze dreva , tam se mi nebude nic nicit :D

ladaadal*

Tak jízdou se ničí letní i zimní a co se teploty týče, tak zimní se začnou víc ničit, až když je dlouhodobě používaná nad 7°C, co tady balamutíš s nějakou nulou? Ráno je ještě pod nulou = vysoká šance náledí. Takže jak to je ve vyhlášce? Nebudu hledat přesnou citaci, ale zimní musí být, pokud se dle předpovědi či momentálního počasí dá předpokládat sníh či námraza... není to tak nějak?

Každopádně, na letní je ještě hodně brzo.

raade
hodnocení

0x

No podle toho,jaké je pořád počasí budu přezouvat snad až v květnu. Chtěl jsem přezouvat už před dvěma týdny, no ještě že jsem to neudělal. O velikonocích jsme byli na Valašsku a s letníma bych odtamtud nevyjel.Skoro půl metru sněhu za dva dny...Každopádně nové letňáky z axy už jsou nachystané, teď aby se jenom zlepšilo počasí

hodnocení

0x

Po vyřazení rychlosti mají zimní pneu mnohem nižší dojezdovou vzdálennost než letní - tedy vyšší opotřebení i spotřeba. Ale dnes u nás byly přes silnici sněhové jazyky (jižní Morava) - tak doufám, že snad v červnu přezuju :)

nu*
hodnocení

0x

rapid dej tam letní a ušetřená peníze za ne-ničení pneu si odlož na chiptuning

hodnocení

jen otázka kde ho udelat, abych nepřišel o motor :D pak už by me zbejvaly šlapky z jednim konem :D :D kolik Nm vydrží ta seriová spojka? vydržela by 380 misto 250?

wheeler*
hodnocení

0x

Tak co? Budete přezouvat?

já si to přezuji o víkendu sám doma,

wheeler*

Já taky přezouvám doma, mám to v plánu na zítřek, jen jsem se chtěl zeptat i ostatních, jak jsou na tom :)

wenzel

Taky se na to v sobotu chystám, v pátek zajdu letní kola vyvážit a pak si je v sobotu přehodím. Sněžit snad už nebude a ani v noci nemá mreznout (to stejně nejezdím)

gocars*

Přezuto na letní již od soboty ;)

ladaadal*

Jojo, teď už to dopadne, tenhle týden to tam nakopu, snad už se nic šílenýho nepřižene. *smich*

raade

Já chtěl přezouvat už v neděli, ale inteligentně sem si objednal runflatové pneumatiky místo klasických. No takže sem je posílal v neděli axe zpátky, prachy mi pošlou zpátky a udělal sem si novou objednávku a tu bych měl mít dneska doma. Doufám, že sem to zase nepo***l :) Ještě že vrací i poštovné,aspoň na tom neprodělám. Takže pokud dnes přijdou,tak přezuju asi v sobotu, to budu mít čas a má být i hezky

wheeler*
hodnocení

0x
Tak jsem uz taky prezul :)
nutt*

Já už mám taky přehozeno od soboty. *frajer*

Letní pneumatiky dat nebo počkat?

mathers322*
hodnocení

0x

Mám sjeté zimní, Nechám na celé léto a přezuju až na nové zimní :D

uska*
hodnocení

0x

Jak to tak půjde dál, tak letos přezouvat nebudu. Jezdím po zbytcích umrzlého sněhu a na polích je souvislá vrstva sněhu. Než to roztaje, tak napadne znovu. Dnes sice málo, ale 1 cm nasněžilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]