Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám prosbu..
na mého bývalého přítele je napsáno auto, které používám já. Chci auto s plnou mocí odhlásit a přihlásit na sebe. Mám darovací smlouvu i plnou moc k odhlášení i přihlášení auta, veškeré doklady k autu-o auto jsem se vždy starala já a to mám též písemně od papírového vlastníka. Čtu ale, že na registru, pokud je v TP vlastník cizinec, chtějí i při zplnomocnění vidět jeho vízum... mám jeho starý (propadlý pas s vyznačením, že vízum měl) a dotaz-přepíšou to, i když má již víza propadlá a v Čechách již nežije, ani sem bez víz nemůže? Nevíte, jestli mi uvedené doklady stačí, případně co dělat? Děkuji moc
Proč přihlašovat na sebe já bych to nědělal už jen díky tomu, že se nedá použát výmluva na osobu blízkou, takhle je to pohoda majitel se nedá sehnat a je klid.
Vim, ale co az auto nebudu chtit? Nelze pak prodat, ani sesrotovat, ani vyradit z registru, pokud ho neprehlasim. Nestalo par korun a celou dobu se o nej staram ja. A navic - i ruceni je na jeho jmeno a pojistovna to bez overeni podpisu nechce vypovedet-smlouva je stara a draha, ale to je asi to nejmensi-to asi prestat platit a ono se to zrusi a ja udelam novou pojistku. Jen mi jde o to, ze je to na provoz drahe auto, celou dobu se staram, a nemuzu nic, protoze v TP nejsem uvedena. Proste se na to asi budu muset jit zeptat, jestli mi to prehlasi nebo co delat.
jaké vízum, plná moc podle paragrafu 33 zákona č.500/2004 správní řád na konkrétní úkon nemusí mít úředně ověřený podpis, o vízu tam není ani slovo..Právě ukončení pobytu v CR je důvodem k odhlášení auta na někoho jiného,kdo tenpobyt má..
Pokud je cizinec legálně zapsán do systému CRV, nevidím v tom problém...auto odhlásíte a přihlásíte na sebe a cizinec ze systímu vyapdne...řešte to v registračním místě kde byl cizinec hlášen k pobytu, je to vytištěno i ve velkém TP...pokud i vy bydlíte na stejném méstě, vyřídíte vše v jednom kroku...ale neřešte to tady...je nutné podívat se do elektonického systému a ten my tady nemáme, proto ani víc neporadíme
Dekuji moc,
Ano, v systemu je zapsan - tam jsem byla s nim prihlasit auto, kdyz jeho vizum jeste platilo. Budu se ohanet pripadne tou vetou s paragrafem od Vas . Zajdu tam
ve skutečnosti je to trochu jinak, podmínkou registrace auta je aby měl cizinec v ČR nějaký druh pobytu, trvalý, dlouhodobý nebo přechodný, podle toho zda je o občana EU, nebo ne, atd...
Doku se cizinec nepřihlásí na cizinecké policii, a dokud mu cizinecká policie do eletkronického systému nezapíše příslušný pobyt na příslušné adrese, nedá se na tuto adresu k cizinci přihlásit auto a to z jednoduchého důvodu, tam kde se registrují auta se neregistrují osoby cizinců...proto úřednice u přepážky může načíst záznam o cizinci a jeho pobytu až v momentu, kdy je tam cizinec zapsán cizineckou plicií...pak lze k této osobě a adrese registrovat auto...
Systém evidující auta a systém evidující osoby jsou vzájemně propojeny, proto absence záznamu v registru osob znamená jediné, že se tato osoba nedá vytisknout do technického průkazu a že se na její jméno a adresu nedá zapsat auto...
Pokud je uvedený cizinec skutečně zapsán na nějaké adrese v ČR, záznam v registru vozidel samozřejmě zůstal, stačí Vám tedy jen jeho plná moc k odhlášení z jeho na Vaší osobu, a následně přihlásit na Vás po splnění zákonných podmínek...nepotřebujete žádná víza
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.