Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhláška-majitel-cizinec s propadlým vízem

Od: justmed odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám prosbu..

na mého bývalého přítele je napsáno auto, které používám já. Chci auto s plnou mocí odhlásit a přihlásit na sebe. Mám darovací smlouvu i plnou moc k odhlášení i přihlášení auta, veškeré doklady k autu-o auto jsem se vždy starala já a to mám též písemně od papírového vlastníka. Čtu ale, že na registru, pokud je v TP vlastník cizinec, chtějí i při zplnomocnění vidět jeho vízum... mám jeho starý (propadlý pas s vyznačením, že vízum měl) a dotaz-přepíšou to, i když má již víza propadlá a v Čechách již nežije, ani sem bez víz nemůže? Nevíte, jestli mi uvedené doklady stačí, případně co dělat? Děkuji moc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Proč přihlašovat na sebe já bych to nědělal už jen díky tomu, že se nedá použát výmluva na osobu blízkou, takhle je to pohoda majitel se nedá sehnat a je klid.

justmed
hodnocení

Vim, ale co az auto nebudu chtit? Nelze pak prodat, ani sesrotovat, ani vyradit z registru, pokud ho neprehlasim. Nestalo par korun a celou dobu se o nej staram ja. A navic - i ruceni je na jeho jmeno a pojistovna to bez overeni podpisu nechce vypovedet-smlouva je stara a draha, ale to je asi to nejmensi-to asi prestat platit a ono se to zrusi a ja udelam novou pojistku. Jen mi jde o to, ze je to na provoz drahe auto, celou dobu se staram, a nemuzu nic, protoze v TP nejsem uvedena. Proste se na to asi budu muset jit zeptat, jestli mi to prehlasi nebo co delat.

nu*
hodnocení

0x

jaké vízum, plná moc podle paragrafu 33 zákona č.500/2004 správní řád na konkrétní úkon nemusí mít úředně ověřený podpis, o vízu tam není ani slovo..Právě ukončení pobytu v CR je důvodem k odhlášení auta na někoho jiného,kdo tenpobyt má..

Pokud je cizinec legálně zapsán do systému CRV, nevidím v tom problém...auto odhlásíte a přihlásíte na sebe a cizinec ze systímu vyapdne...řešte to v registračním místě kde byl cizinec hlášen k pobytu, je to vytištěno i ve velkém TP...pokud i vy bydlíte na stejném méstě, vyřídíte vše v jednom kroku...ale neřešte to tady...je nutné podívat se do elektonického systému a ten my tady nemáme, proto ani víc neporadíme

justmed
hodnocení

Dekuji moc,

Ano, v systemu je zapsan - tam jsem byla s nim prihlasit auto, kdyz jeho vizum jeste platilo. Budu se ohanet pripadne tou vetou s paragrafem od Vas :). Zajdu tam

nu*

ve skutečnosti je to trochu jinak, podmínkou registrace auta je aby měl cizinec v ČR nějaký druh pobytu, trvalý, dlouhodobý nebo přechodný, podle toho zda je o občana EU, nebo ne, atd...

Doku se cizinec nepřihlásí na cizinecké policii, a dokud mu cizinecká policie do eletkronického systému nezapíše příslušný pobyt na příslušné adrese, nedá se na tuto adresu k cizinci přihlásit auto a to z jednoduchého důvodu, tam kde se registrují auta se neregistrují osoby cizinců...proto úřednice u přepážky může načíst záznam o cizinci a jeho pobytu až v momentu, kdy je tam cizinec zapsán cizineckou plicií...pak lze k této osobě a adrese registrovat auto...

Systém evidující auta a systém evidující osoby jsou vzájemně propojeny, proto absence záznamu v registru osob znamená jediné, že se tato osoba nedá vytisknout do technického průkazu a že se na její jméno a adresu nedá zapsat auto...

Pokud je uvedený cizinec skutečně zapsán na nějaké adrese v ČR, záznam v registru vozidel samozřejmě zůstal, stačí Vám tedy jen jeho plná moc k odhlášení z jeho na Vaší osobu, a následně přihlásit na Vás po splnění zákonných podmínek...nepotřebujete žádná víza

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]