problém (katu) dělá příliš mnoho kyslíku,ale na 6 km bych se toho nebál-pokud máte ještě poctivý katalyzátor s platinou,rubidiem atd.(čili tak do roku 02 výroby),tak to unese v pohodě...Modernější náhražky křemíku asi taky-ona je vcelku zima,takže není co řešit...
on9jep5j5
Nerozumím proč by mělo katalyzátoru ubližovat mnoho kyslíku? To by pak vozidla, která jezdí i na chudou směs(většinou přímý vstřik) katalyzátor neměla? Nebo jak.
tak jsem jel s odpojenou lambdou,auto líp startovalo a nezustával vysokej volnoběh,takže buď je lambda vadná nebo to byla náhoda...ale když jsem jel z kopce cca 45km/h s odpojenou lambdou tak to cukalo,když sem zrychlil,nebo zpomalil tak necukalo,může to být tím že byla odpojená lambda nebo ještě něco jinýho? diagnostiku udělám,ale čekám než mi přijde kabel,tak se zatím ptám tady
erikch*
bez diagnostiky,resp.proměření odporu, nelze s jistotou říct lambda je k.o. nebo o.k...Bohužel problém může být sto a jeden jiný,vydrž na tu diagnostiku,pak se minimálně zúží okruh možností...
Jak jsi vlastně přišel na to, že máš vadnou lambdu? Co je to za auto?
punker*
Je to Fiat Brava 1.6 ELX 76kw r.v.1999 někdy se po startu třepe (studený motor),občas bývají vysoké otáčky (1500-2000ot.min.) občas v normálu,a když je motor zahřátý tak nemá tah - skoro se s tím nedá rozjet...klapka,svíčky kabeli jsou OK
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.