Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obohacení vzduchu FAVORIT

Od: sheepredlinela* odpovědí: 22 změna:

dobrý veče Zdravim vás měl bych otázku na pana Děkana (gumidek) protože vidím že se velice vizná a něco otom ví... pane děkan

dělal jsem si sám doma repas karburatoru. začalo to tím že jsem zistil že mi teče benzín na svody výfuku. Akcelereční pumpička pak jsem se zadíval na těsnění mezi karb. a motorem říkam tak to musim viměnit když už pojedu pro díly (byla stiřalá popraskaná) tak jsem musel sdělat celí karbec a když už sem ho měl dole tak jsem ho vičistil koupil těsnění a nejaké další nové věci. chtěl jsem vidět jak vipadá tesnění neboli membrána obohacovače vzduchu. vyšruboval jsem 2křižáky žeano oddělam ten 1 kus tam je membrána 2 kus těsnění ktere jsem viměnil. ale bohužel jsem mněl na ponku (stole) malí nepořádek a zbila mi taková kulatá gumička a uprostřed je takoví šulínek FOTO té gumičky (ostalo mi to na stole a vúbec nevim jestli to vipadlo z toho karbecu když jsem ho rozdělával) vše sem složil jak má byt a jel sem to projet. po asi 200 m jakoby došel benzin zastavil sem. nakopl na první otočku starteru dal jsem temu trošku na tem sněhu a nevim jestli se chová auto stejně nebo je tam nějaká nepatrná změna vyměnil jsem i plinové lanko nějak sem nepoznal rozdíl v chodu motoru protože su zviklí na staré lanko a ted nevim. múžete mi podle obrázku prosim napsat jestli to těsnění na fotce jsem někde zapoměl namontovat nebo mi to leželo na stole už před rozděláním karb. děkuji napište mi prosim na Balgos.R@seznam.cz budu velice rád když mi někdo poradíte

Obohacení vzduchu FAVORIT
zámek
hejkal uzavřel tuto otázku
Problém vyřešen, díky gumídkovi! Dále díky těm třem chitrolínům za zdrženlivou reakci na pokračující nekulturní vystupování tazatele. Upozornění tazateli: Bude vhodné přečíst si pravidla a seznámit se s provozem poradny, v dalších dotazech lépe volit slova!

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

2x

Večer už jsem spal, tak jsem Vám to dnes ráno načmáral ;). Tohle je potřeba k vůli zabránění vracení benzínu při stisku akcelerační pumpičky. Aby prostě benzín byl nasán do prostoru pod velkou membránu akceleračky a při stlačení vyšel druhou dírou a nevyšel zpět do plovákové komory. K tomu je tato membránečka jako zpětný ventil. Třeba u pumpičky na mýýdlo je tam pístek (ten je jakoby tady ta velká membrána s mosaznou trubičkou) a kulička (to je tady ten zpětný ventil coby malá membránečka, viz Vaše fotka).

Namontuje te tu membránečku šulínkem dovnitř do té prostřední díry, přes to dáte tu podložku z tenkého plíšku, který jsem se pokusil nakreslit a Vy doufám neztratit, teprve na něm se opírá ta pružinka kuželovitého tvaru (pružinka se montuje tou větší stranou na tohle všechno a tou menší stranou ven, aby tvořila piramidu na tom všem a na to celé se montuje příruba s páčkou, ve které je už osazená velká membrána.

Toť vše. Bez toho by se stalo jen to, že benzín poteče při prudkém našlápnutí místo do trysky do plovákové komory a částečně do trysky. Je tam ta akceleračka jako celek na to, aby při prudkém sešlápnutí, kdy se otevře rychle klapka naplno motor nezhasl, jak by mu tam vletěl vzduch a tak se současně z prudkým otevřením nastříkne palivo jako dodatečné obohacení. PŘI POMALÉM SEŠLÁPNUTÍ SE NIC NEDĚJE, ABY SE TO ZASE NEUCHLASTALO.

Nutné vyzkoušet.

doplněno 14.02.13 07:45:

Ten plíšek na té membránečce je jen z toho důvodu, aby se pružina kuželovitého tvaru nezařezala do membrány a nezměnila její tvar (pak by netěsnila).

Mimochodem membránka z Vaší fotky se normálně už neprodává a je hodně vzácné sehnat novou (většinou se montuje z jiného karbu, který jí má nepoškozenou, ale už je třeba na odpis díky vychozeným osám,atd..).

Právě tuhle nejvíc zničí provoz na LPG.

doplněno 14.02.13 07:46:

Jinak jak Vás poučil Hop (dík Hope ;)), ale Děkan mě potěšil :)

doplněno 14.02.13 07:48:

Jinak hodně dílů do karbu seženete na www.amd-autodily.cz a kupujte originály.

Obohacení vzduchu FAVORIT #2
sheepredlinela*
hodnocení

Velice Vám děkuji Pane gumidek. moc jste mi pomohl. děkuji za obrázek který jste k vuli mně vypracoval. vynikající popis, návod, a zkušenosti které máte . Kdybych přijel do škodovky tak tam mi neporadí ani čtvrtinu z toho co jste mi napsal vy. VŠEM DOPORUČUJI! Já osobně bych vám dal hodnost profesionál ale to je málo u mně jste Pán Král všech profesionálú (jen tak to múžu vistihnout) a chci se zeptat co jsem vám dlužný za vaše rady. aspoň bych vám poslal slivovici kterou si zasloužíte kdyby jste mi dal adresu kam poslat. nejste náhodou z moravy že?

Zároveň se chci omluvit panu HOPovi který to tu asi šéfuje za mé vírazy "šulínek" ale nevědel jsem jak to popsat a pan gumidek mně velice dobře pochopil co chi říct a co potřebuji (viz. odpověď pana gumídka)

Ale za neslušnost a urážky těch 3 prvních od vrchu se z prominutím zdaleka NEomlouvám protože mají odpovídat na téma a né že mně budou učit česky nemožu zato že mluvim jak mi narostla huba . vaše tupé připomínky mi pište až se na ně budu ptat. děkuji za pochopení . pane zprávce neříkejte že by vás to "nenasralo" kdyby jste něco nutně potřeboval vědet a místo aby jste se dozvěděl dobré rady se dozvíte akorát opravdu "vylízaně tupé řeči" fakt nemožu zato že jsem to nenapsal podle jejich představ. nemluvím zpisovně nejsem z PRAHE HELE ale zrovna ty 3 chitrolíni co zežrali google a sú chitrí jak rádia tak jich može byt potom z prominutím hovno. pan kterému otázka směřovala mně pochopil tak jak sem potřeboval a toje přece hlavní ne?... jaký je váš nazor pane HOP?

ještě jednou musim poděkovat panu gumidkovi za velice dobre rady- Opravdu se vizná. pokud si nebudu vědet rady tak už se budu ptát jenom vás i kdybych měl zato platit...Moc děkuji

Jen za mne-já ti napsal, že Gumídek poradí. Je o něm známo, že o škodovkách má v hlavě.

Nejsem žádný echt háklivej na pravopis nebo stylistiku, taky neznám všechny nuance mateřštiny. Ale to co jsi tady předvedl, je zvěrstvo páchané na českém jazyce, tak se nediv, že to někomu rve oči. Dobře, omlouvám se ti uctivě. Jenom bych rád věděl, kteráže to škola tě naučila takhle psát.

gumidek*

Nechci nic ;).

Moravák su a su na to hrdé *hi*

sheepredlinela*
hodnocení

pavkazji*
hodnocení

1x

Milý pane sheepredlinela ,já jsem napsal ,že jste buď cizinec nebo jste nedával pozor.Na tom není nic urážlivého.To se na mě nezlobte ,ale pokud někdo udělá tolik hrubek v tak krátkém článečku je na pováženou a bije to do očí.Jsou lidé jako já ,kteří na to mají nutkání reagovat.Jsem rád ,že jsem se nesnížil k urážkám jako vy.Je mi celkem jedno co si o mě myslíte.Zamyslete se nad svým projevem a nesvádějte to na nářečí.Znám pár lidí kteří mluví nářečím ,ale ani jeden nedělá tolik hrubek.Ve škole se snad učí jeden český jazyk,nebo ne?

Tímto přestávám na Vás reagovat ,aby jste měl klid Vy i já!

hodnocení

0x

Jedna chyba může být překlep, tohle je ale hrůůůůza.

pavkazji*

Třeba cizinec nebo nedával ve škole pozor!

hodnocení

0x

WTF? Gumídek to rozluští. Jenom nevím, jestli to bude umět uživateli zpět přeložit do jeho jazyka.

doplněno 13.02.13 22:39:

Ale vzhledem k tomu, že je to děkan, tak by jazykové znalosti mít mohl...

sheepredlinela*
hodnocení

podivte se dojebalo se mi auto a potřeboval na víkend odjet. potřeboval sem tedy radu abych auto mohl opravyt. tak sem rychle napsal slohu co se děje a vúbec sem nepřemíšlel kde jaké íý napíšu a těm našim vírazúm slováckým nerozumíte takže se nedivím že se vam to nelíbí ale nato aby sme se z lidmi domluvili to neni podstatné ne? podivte sa kdyby sem psal diktát tak to řešit budu. ale až budu potřebovat poradit s češtinou tak se vám určitě ozvu ale jestli potřebuju pomoct s motorem a vy se v něm nevyznáte tak snad ani na ten odkaz klikat nebudu ne?

to je pravda ale takový slovní průjem se zrovna nečte nejlíp...

Možná bych vám i pomohl, karbec jsem viděl. Ale jelikož to bylo pro mě obtížné číst, tak jsem si neodpustil komentář. No a s tou češtinou tedy pomoci nechcete, když už jsme na poradně? Shodu podmětu s přísudkem, hlavní a vedlejší věty, interpunkci, diakritiku a vyjmenovaná slova? Pomohu rád.

sheepredlinela*
hodnocení

ono víte vy PÁNI doktoři učité a profesoři nevím co všechno ste ale otázka směřovala jen na pana gumidka který mi skvěle poradil tudíž mně musel i dobře pochopit a to že mně nepochopili ostatní tady mně ani nezajímá protože od vás pomoc nehledám a ani nečekám

aby sme si rozumneli. chápete mňa? všecí? mislim že neni nic co by sa pochopit nedalo

doplněno 14.02.13 22:21:

a když to neni otázka ani pro jednoho z vás tak tým pádem to ani nikdo zvás číst nemosí

hop®

Zkuste to tedy napsat jako diktát, snad to pak půjde lepe číst, lépe pochopit, bude se na to i lépe odpovídat...

hop®
hodnocení

0x

Jen upřesním, pan Gumídek má hodnost Děkana. Rádců s touto hodností je tu více, ale pan "Gumídek" je jen jeden. Příště, prosím nepoužívejte jako oslovení hodnost rádce, ale jeho "JMÉNO". Pokud jste stydlivý člověk, můžete ho oslovovat "pane děkane Gumídku". Ale věřím, že pouhé "Gumídku" mu bude vyhovovat více... ;)

doplněno 13.02.13 22:43:

P.S.: Váš dotaz je trošku poznamenán Vaší momentální indispozicí, ale když jste si kvůli tomu už tady zaregistroval svůj nový nick, neměňte ho, rád si časem zavzpomínáte na svoje začátky na této poradně, věřte mi...

sheepredlinela*
hodnocení

jo toje hodnost. tak to jsem nevědel děkuji za upřesnění hledám pomoc a ted sem se tu zaregistroval nevim jak to tu chodí... a vy 3 chitří frajeři od vrchu kdyby ste mi rači odpověděli na co mate a neřešili ho..a nejsu cizinec ale mam svoje nařečí a vúbec sa zaň nestydím a može vás byt potem akorát vite co. to s čím ja potřebuju poradit tak vi ani nevíte cotoje tak nevim proč na tu otázku klikáte

sheepredlinela*
hodnocení

jak říkam po 200 metrech jakobi došel benzin. zastavil jsem nastartoval hned to chitlo tak sem se rozjel hrabačky protože jsem se bál ať to nechcipne znovu(možná to bylo tím že někde v karb nebil dostatek benzínu) ujel sem asi 8 km a doma sem se díval jestli neco neteče a nic ale byl jsem si takoví nejistý při jízdě něco udělalo i to nove plinové lanko protože nejsu na něj zviklí ale nejsem si 100procentně jistý jestli motor jede jak má možna trošku stratil víkon ale možná je to tim že jsem asi měsíc neměl auto nastartované... ještě přidávám jedno foto budu nesmírně rád za odpovědi. meil Balgos.r@seznam.cz nebo sms 777845174 předem moc děkuji chci na víkend k rodičúm a nerad bich nedej bože po cestě zhořel nebo něco

pokud jsem to někde zapomněl vratit napište mi prosim stručný postup kde přesně ta gumička chibí děkuji moc

Obohacení vzduchu FAVORIT #3
hop®

Hele, jen upozornění, na mail Ti nikdo psát nebude, jestli si chceš přečíst rady tak je najdeš jen tady,,,

A jesli chceš radu přímo od Gumídka, tak mu napiš vnitřní poštou, to snad zvládneš, ne,

sheepredlinela*
hodnocení

říkám ted sem se zaregistroval a nevim jak to tu chodí

hop®

Tak hele, milý vole, většinou se tady vyjadřujeme slušně, snažíme se psát s rozumnou gramatikou a svůj problém rozumně popsat. Zatím nejsi úplně na odpis, vzhledem k tomu, jak jsi tu dlouho (nebo spíše krátce), věřím, že zjistíš jak to tu funguje a budeš v poho, bereš to? ;)

Cvakni si na oranžové liště Pravidla, Faq a podobný věci, jestli se chceš zařadit do "klubu pacientů" týhle poradny, tak tam něco k poučení najdeš! OKI? ;)

sheepredlinela*
hodnocení

honza ferda v tem klobúku co si mosí schovat tu velku hlavu jak kýbl a ty dvá najchitřejší pavkazji z ernie mi akorát tak olízaly paty aj z botama od bahna abyste vědeli vaše tupé názory mna vúbec nezajímajú to si možete šecí strčit ferdovy pod klobúk

výtka
Upozornění od sys hejkal 14. 02. 2013 05:17:10
Porušujete pravidla poradny! Napadáte uživatele. To na této poradně moc netolerujeme. Slušně vychovaný člověk se v roli prosebníka nebo tazatele chová jinak. Vystavujete se nebezpečí, že Vám problém s karburátorem schválně nikdo nepomůže vyřešit...

hodnocení

0x

Bez komentáře.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]