Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úplné zrušení-vyřazení vozidla

Od: fadinka* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den...prosím o radu, stále tady čtu, že na čestné prohlášení lze odhlásit auto, které již není, ale před pár dny mě s tímto vyrazili z úřadu, kde jsme tak chtěla učinit. Auto bylo prodáno na náhradní díly před 4 lety, mám akorát velký TP a smlouvu o prodeji na ND. Bylo mi řečeno, že to auto může jezdit a když se něco stane, bude to na mě, proto to nelze udělat. Ale bylo to na ND! On to byl cizinec, tudíž by mi to udělali do polopřepisu na něj,ale nebere jim počítač tuto adresu. Je někde psaný, že nemůžete auto prodat cizinci? Takže co teď nebo jak tam říct něco , aby to udělali? Mockrát děkuji:(

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

vyrazili Vás oprávněně, páč na náhradní díly ze zákona NESMÍTE auto prodat. Musíte zvolit jiná slova, použít metodický pokyn ministerstva dopravy, zákon 383/2008 a nenechat se odbýt. Dojděte za vedoucím, předložte mu dokumenty a ať řekne co máte špatně a napíše Vám to do žádosti o převod. Pak si můžete jít stěžovat výše, páč oni to MUSÍ odhlásit, páč oni MUSÍ dodržovat zákon.

(To by se Krasomila posr. kdyby viděla co se musí!)

fadinka*
hodnocení

Takže buď nebudu brát v potaz smlouvu o prodeji a napíšu čestný prohlášení, že mi z něj stojí na zahradě králíkárna...ale nemám zbytek dokladů a SPZ, to asi chtějí? Nebo budu chtít,aby toho člověka napsali do techničáku, on si to samozřejmě do 10ti dnů nepřepíše, protože si ho nevyzvedne, ale oni mo ho nechcou přepsat, že jim cizince počítač nebere...toto mě musí zajímat? Vyrazil mě přímo šéf dopravky.

smlouva o prodeji je právní akt. Evidence na úřadě je jen administrativa.

halo*

Stále píšete, že registr je jn evidenční záležitost a právně, že je rozhodující kupní smlouva, ale jsou případy, kdy se tedy takový institut, jako je policie tedy právem neřídí a je pro ně rozhodující práve ta evidence. Známí měl problém, že měl v ruce kupní smlouvu, že auto prodal ale kupující to s jeho plnou mocí na odhášení neodhlásil a následně nepřihlásil, tak je to stále na mého známého-říkejme mu třeba Mirek. Najednou mu přišla obsílka ze správy služeb MP, že má zaplatit penále za odtažené vozidlo. Kupní smlouva, že není jeho je vůbec nezajímala. Chvíli se s nima dohadoval, pak na něj poslali exekutora, tak zaplatil. Stálo ho to 50tisíc - odtah+parkovné+penále. Tak kde je tedy spravedlnost?

halo:

chyba je v jeho postupu. Kde jí udělal to nevím.

Ukáži Vám to na příkladu. Moje vozidlo napíšu na Vás. Bude Vaše nebo moje? Moje, páč jsem Vám ho neprodal. Kam budou chodit případné postihy? Na Vás co uděláte, budete se bránit. Kde je spravedlnost. Vždy je někdo spokojen s rozhodnutím a ten druhý nespokojen.

To že se policie neřídí právně, museli bychom dokazovat na konkrétním případě. Nicméně zastávat policie se nebudu vždy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]