Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstoupení od smlouvy - motorka

Od: pitrsok* odpovědí: 4 změna:

Zdravím vás tady všechny

Prosím o radu. Minulý rok jsem prodal motocykl v listopadu.Vše bylo v pořádku až na to, že ve vidlici teklo bufero . Kupující o této závadě věděl a já jsem mu prodal motocykl pod cenu než se standartně pohybují ceny těchto motorek cca kolem. Motorku jsem kupoval úplně novou a veškerý servis mi dělali v autorizovaným servisu. Bufero už také dvakrát měnili, ale stále se jim to nějak nepodařilo. Proto jsem upozorňoval kupujícího, že to je jediná vada o které vím. Kupující teprve teď dal do servisu motorku a nechal to spravit. Mechanik mu řekl, že tam je někde vůle v kole a že to je třeba vyměnit a brzdové destičky taky a nějaké drobné věci. Oprava stála prý 12 500,- Kč . Teď po celé opravě chce odstoupit od smlouvy a nebo peníze za opravu. Zda se mi to trošku divné. Proč zasahoval do věcí které nemusel? Jak já můžu vědět že na té motorce nejezdil a něco ji neudělal. A proč to nechal spravovat a neozval se před tím než to nechával spravovat? Na motorce jezdil a byl zpokojen. Já ani o těchoto vadách nevěděl co mi o nich psal. Teď nevím co s tím. Mrzí mně sice co objevil pokud to je teda pravda, ale také mu nemíním nic slevňovat a už vůbec ne vracet peníze, jelikož nevím co s tím udělal, když to bylo v servisu. Děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

je to stejný jak s autem vůbec to neřeš pán dělá bububu a pokud ty sám nesvolíš neni boha kterej by tě donutil peníze vracet jestli máš hotovej přepis pánovi slušně sděl že to jeho boj a posléze ho ignoruj .

hodnocení

0x

Nevím jak vypadala kupní smluva, takže těžko říct, na co má nyní kupující právo. Dobře formulovaná smlouva je vždy základ.

Bylo ve smlouvě napsáno, že je kupující seznámen se stavem věci, nebo něco podobného? Nebo dokonce konkrétně vypsané vadné gufero? Pokud ano, nemá kupující šanci a vůbec bych se jeho otravováním nevzrušoval, ještě k tomu po takové době. Prodávající nemůže ručit za skryté vady, pokud není přímo napsané ve smlouvě, že za tyto vady ručí (a to by asi v této situaci nikdo svéprávný nepodepsal). Kupující musí počítat s nenadálými závadami, protože kupuje ojetinu, ne novou motorku se zárukou.

On prostě zkouší, jestli třeba mu nedáte nějaké peníze - a proč by to taky nezkusil? Když se mu to nepovede, nepřišel o nic, když se to povede, přilepší si třeba o 12 tisíc. Já osobně bych ho odbyl s tím, že pokud se mu něco nelíbí, může to řešit soudně. A pokud bude pořád otravovat, jasně bych mu dal najevo, že jeho chování berete jako obtěžování a jestli s tím nepřestane, budete to řešit pře svého právníka a policii. To by ho mělo umlčet.

Ještě poznámka - pokud se prodejci v záruce nepodařilo odstranit výrobní vadu - tekoucí gufero, nenechal bych to jen tak. Na opravě bych trval i kdyby to pro ně mělo znamenat výměnu celé vidlice :)

ladaadal*
hodnocení

0x

Přesně jak píšou ostatní, jen tě zkouší, jestli z tebe něco nevymáčkne. S tímhle nikdy nikde neuspěje. Nic neplať. Klidně bych mu sdělil, že pokud odstupuje od smlouvy, může přivést motorku ve stavu, v jakém ji odvezl. Bohužel ty peníze už nemám, takže jsem ochoten se domluvit na splátkovém kalendáři max 300,-Kč měsíčně, víc nejsem schopen splácet. Vsaď boty, že už o něm nikdy neuslyšíš.

nu*
hodnocení

0x

brzdové destičky a gufera jsou spoteřbní materiál a vůle se běžně přetěsňují atd...odpověď je na konci dotazu..nedělat nic..byla v servisu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]