Nejste přihlášen/a.
Zdravím prosím o radu potřebuji poradit popsal by mi tady nekdo co je to bezkontaktní zapalování nake druhy podle čeho mám hledat na netu? potřebuji to na zítra do školy a nemužu na netu skoro nic najít ... ješte mám jeden dotaz Tranzistorove zapalování to je take bezkontaktní? děkuji s pozdravem Martin.
Bezkontaktní zapalování nepoužívé kontakty, místo nich většinou magnet indukuje v cívce impulz, který nahrazuje klasické rozpojení kontaktů. Tranzistorové zapalování může, ale i nemusí kontakty v rozdělovači používat. Některé druhy používají nízké proudy, které neopalují kontakty, čili nemůžou být bezkontaktní. Nelze to takto rozseknout.
Můžeš i okrajově dodat, že bezkontaktní zapalování používá Škoda Favorit s karburátorem.
V rozdělovači místo kladívka a kontaktu (jako to bylo u Škody 100/105/120/130) je kruhová cívka a hvězdice (magnet), který budí cívku a na ní se indukuje napětí a to je sledováno bází tranzistoru v ETZ (řídící jednotce tranzistorového zapalování) a dle toho tranzistor spíná zapalovací cívku.
Výhodou je oproti kontaktnímu bezporuchovost (nedochází k opalu kontaktů, když tam nejsou, že?)
Popis:
Jsem to řekl zjednodušeně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.