Nejste přihlášen/a.
mám nasledující problém, jednoválcový motor,. když je motor studený, nechce mi chytit, spíš startér neotočí motorem, startér a cívka je nová,baterka taky, motor rok po go, když se mi motor povede nastratovat, tak když se ohřeje tak chytá hned na škrtnutí, někdo říká, že problém může být v rozházené ventilové vůle, je to možné, že by studenej motor neotoči když by byly rozhazené ventily? a naopak když je teplej tak jde jak má,. diky
Ps: zadřenej motor není, po v
dání svíčky jde volně točit
Startér nemá dost ´síly´ motorem (o)točit? - problém startéru, možná v kombinaci s příliš viskózním (hustým) olejem. Má motor možnost startování i klikou/řemenem? - zkus, jaký je rozdíl otočit klikou studeného a "ohřátého" motoru.
doplněno 12.02.13 21:29:To, že je startér nový, neznamená nutně, že je v pořádku - taky mohou být volné či zkorodované kontakty připojení startéru.
OK - nemá kliku ani řemen, vyndej tedy svíčku a zkus, jak velký rozdíl je mezi silou nutnou pro roztočení motoru studeného a teplého.
Brácha má krosku KLR 600 a stejný problém má když je zima - pod nulou. Olej je moc hustý a celý motor stuhlý, nejen že to nechce protočit startér, ale ani nakopávačkou to moc nejde, motor má hrozný odpor.
Podruhé jsem se s tímto setkal u čínské čtyřkolky. Neustálé výměny baterky (odcházely), seřizování, nic nepomohlo, pořád čtyřkolka hrozně špatně startovala. Byl to vadný startér, měl v sobě jakési zkraty a tak vždy v některých polohách nefungoval a jen odebíral hrozně proudu.
Váš motor má vadný dekompresor, který při roztáčení motoru starterem odstraňuje většinu komprese. U některých motorů ji odfukuje do výfuku speciálním elektromagnetickým ventilem, u jiných ovlivňuje uzavírání ventilů(může být problém s ventily) a poslední typ-čínský automatický mechanický dekompresor je kapitola sama pro sebe. Výše uvedený problém je pouze u jednoválců, dvou a víceválce již dekompresor nepotřebují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.