Nejste přihlášen/a.
pročítám si tuhle diskuzi neustale dokola,a jeden tvrdí že to jde,jeden že to nejde,
Je tu někdo komu se povedlo auto vyřadit z registru že zanikl účel užití? zatím mám pocit že ne
co je potřeba doložit? jen papír s prohlášením že zanikl účel?
Ahoj mě se to povedlo tak že jsem napsal čestné prohlášení o tom že vozidlo není na žádné komunikaci a že je na soukromém pozemku kde slouží pro domácí zvířata jako králíkárna kotec atd.Vozidlo mám odhlášené a je hotovo.
Ahoj...a měl jsi k tomu nějaké doklady, jako třeba techničáky či SPZ? Já mám jen velký TP a vyrazili mě odtud i s čestným prohlášením
ahoj, a psal jsi tam adresu kde to auto stojí,neříkali něco o tom že si to mohou zkontrolovat nebo něco?
Taky, dnes jsem si byl pro rozhodnutí. Jen jsem řekl že to auto chci ponechat na dobu kdy z něj bude veterán. Ale do té doby ho nejspíš určitě prodám.
Samo že ho mám vyřazený. Nezajímá je kde auto je, nechtějí ho ani vidět. Jen chtějí patřičné dokumenty. Tzn. malý + velký techničák a SPZ pokud je nemáte v depozitu. Pokud vám něco z toho chybí, musíte mít náhradu, to znamená nechat si vystavit tyto dokumenty znova. Resp. nahlásit ztrátu SPZ. Maximálně se to může skomplikovat pokud to je v polopřevodu, pak musíte ještě navíc dokončit převod. K čemuž jsou zase zapotřebí ty papíry.
Je to zdarma pokud teda máte vše. Pokud ne tak halt zaplatíte za SPZ. Nahlášení na sebe - dokončení převodu, a nebo vystavení nových dokumentů.
Odhlásit se to dá. Jen jsem musel auto odhlásit tím že jsem napsal dodatek že autu zanikl účel využití a z jakého důvodu si jej chci ponechat (V mém případě na veterána). Poté je to podstoupeno do správního řízení a asi po týdnu vým dají papír že je to odsouhlaseno. Do velkého TP vám nalepí papírek, a orazítkují ho (papírek i TP). Toť vše.
Dal bych sem fotku ale nějak mi to nejde.
Nešlo by někde tady upnout odpověď na tuto otázku tak aby byla nově příchozím na očích? Píše to sem nejmíň stopadesát lidí pořád dokola. nebudu odpovídat všem to bych si odrovnal klávesnici.
Myslím jako aby se to neposouvalo dolů a bylo to pořád jako nejnovější otázka.
doplněno 21.01.09 20:25:ještě chci upozornit že vozidlu normálně vypíšete potřebný papír na trvalé odhlášení. Pouze na papír ve kterém to dáváte do správního řízení se doplní za jakým účelem si to chcete nechat - ten vám dá úřada. Takže nic doma nesepisujte, vše se vypíše na úřadě, do formulářů.
Co nevím -> pokud máte vozidlo v polopřevodu a budete ho muset přihlásit - (myslím že to nejspíš ani jinak nepůjde) - jestli se nebude muset zaplatit i ekodaň
A to že si ho chci nechat na veterána by šlo udělat i třeba u auta z roku 90 s tím že budu čekat až dosáhne stáří kdy je možné z něj veterána udělat?
Já myslím že vám nemohou nařizovat zda si můžete ponechat auto na veterána, i kdyby vyjelo z výrobní linky. Otázka je věk žadatele. Aby neumřel dřív než to auto bude veterán.
Srandu stranou. řekněte třeba že vozidlo si předěláte a bude z něj závodní stroj. Protože se chci stát členem sportovního klubu závodníků a podmínkou přímého členství je mimo placení členského příspěvku aspoň 1 zavodní vůz této nebo jiné značky.
Já osobně si myslím že je jedno co řeknete. Ikdyž moje auto bylo také 87´ročník. Jedinej rozdíl je v tom že já si ho s velmi velkou pravděpodobností opravdu nechám a pak z něj veterána udělám. To moje auto za to stojí.
faldinko, doklady mít musíte, ale zde je jen chvála, že to jde bez ekologické likvidace, že si chcete vozidlo nechat na veterána, nebo králíkárnu.
A tak co bych měla, prosím udělat, říct tam, aby mi ho úplně zrušili? Mám jen velký TP a smlouvu o prodeji na ND. Mohu sehnat papír o eko likvidaci,ale i tak po mě chtěli věechny doklady půus SPZ
tak tady čtu vaše názory, to jsem na to zvědavá, zítra jedu na dopravku vyřadit auto z evidence. mám vše kromě auta a dokladu o ekolog.likvidaci, myslíte ,že se to dá?
pokud máte i prohlášení, že zanikl účel vozidla dle 383/2008 tak to bude OK.
Pokud narazíte na blba, tak půjdete ještě několikrát.
Tady bych jen doplnil, že není za potřebí psát prohlášní. Normálně si vyplníte papír na trvalé odhlášení, a řeknete že chcete vozidlo trvale odhlásit z důvodu zaniknutí účelu využití. Ouřada s vámi zahájí správní řízení do kterého napíšete že z něj chcete mít třebas onu zmiňovanou králíkarnu, chlívek na prasátko, nebo si auto necháte na veterána, až dojde do let kdy se dá jako veterán přihlásit, nebo, nebo, nebo...Co si vymyslíte je na vás.
Mně dali do týdna vědět že si mám přijít pro výsledek a že mi bylo vyhověno v plném rozsahu.
Pro ty co nemají značky nebo techničáky si asi nejdříve budou tyto muset udělat a vydat znovu nebo snad zapltit pokutu za ztrátu značek. To už je na dobrotivosti úředníků. Pokud je auto v polopřevodu, nevím jestli nebudou chtít i ekodaň ale s českou byrokratistickou ideologií se mi to zdá jako velmi pravděpodobné.
Tímto jsem sem se začal zabývat proto, že známí likviduje auto stejné jako mám já a chci si ho nechat na díly. At jsem se obrátil na kohokoli i na jakýkoliv uřad bylo mi potvrzeno že toto takhle funguje. to se změnilo ve chvíli kdy sem se obrátil na uřad v třebíči kde je vozidlo registrováno. Volal jsem tam a když sem pani na evidenci vozidel vylíčil že se zajímám o tuto vyhlášku tak mi řekla že se se mnou o tomhle ani nesmí bavit a nakonec sem z ní dostal akorát to že jde na nějaké školení až v unoru a že mi dá číslo na nějakého mechanika který mi to celé vysvětlí. volal jsem proto přímo jemu a jeho první odpověd byla že potvrzení stále potřebuju až když sem začal sám o tom že se to ted změnilo tak teda uznal že jo ale vubec se o tom nechtěl bavit že neví kdo volá jestli to neni nějaká kontrola nebo tak ale to už sem trochu přitvrdil a on se konečně rozmluvil a začal mi líčit novelu. že mám právo podepsat čestné prohlášení o jiném využití vozidla nebo čekání na veterána. prohlášení že musim přinést napsané a že ho musim prokázat fotkama. ale hned mi to začal rozmlouvat že muže kdykoli přijít komise a v tu chvili jim musim ukázat vozidlo,smlouvu o prodeji nebo potvrzení o likvidaci. tak že vlastně vozidlo at je využito jakkoli nesmí zaniknout jinak než potvrzením o likvidaci a tím pádem bude navždy dohledatelné... ale během celého rozhovoru i když se rozmluvil mi opakoval že potvrzení budu potřebovat...
tak co si o tom myslíte?
Takže pokud to dobře chápu, tak Váš známí chce nechat auto trvale odhlásit z evidence a vy si ho od něj koupit na díly? Pokud je to tak, tak ať jej vyřadí na základě čestného prohlášení o zániku účelu vozidla a nebojí se. Ať udá například sběratelské účely, že z něj bude dělat veterána a klidně jim ho může (odstavené z komunikace-např. v garáži, nebo na soukromém pozemku, nebo ve stodole) vyfotit fešáka . Pak mu už nic nebrání ho prodat dál a do kupní smlouvy napište, že od něj kupujete odhlášené vozidlo bez RZ (SPZ) u nějž zanikl účel využití a je to. On bude mít kupní smlouvu o prodeji pro případnou kontrolu (chci vidět, jak to někdo kontroluje) a vy budete mít odhlášené auto u něhož zanikl účel užití a zajímalo by mě, koho takové vozidlo bude zajímat, když je neregistrované
.
a když auto neexistuje,auto přeci mužu darovat,nebo prodat,ale kupni smlouva muže probehnout ustne,a nebo si nejakou vymyslím a napíšu do ní nesmysly,dejme tomu že kupující mi dal milné inicialy a občanku po něm nemůžu chtít,nebo ne?
je vidět, že je spoustu úředníku, kteří nevědí jak konat.
Věřte nebo nevěřte. V sobotu mi volal cizí člověk z tohoto servru. Vysvětlil jsem mu postup asi v desetimunutovém telefonátu. Že to v pondělí zkusí.
Dneska mi dopoledne volal, že musel trvat na vyřazení podle novely a podařilo se to.
nebo z ICQ:
emperor (9:17):
doslech jsem se že duvod v prohlášení nesmí prej být na díly, že nemám oprávnění k tomu abych auto rozebral a nakládal s ním jako s odpady. že prej to mužu mít jako pařeniště,kralikarnu nebo tak něco a že to auto bude sice mít zrušený papíry ale že budou vědět že ho mám já a když na to přijde že jim ho budu muset ukázat nebo potvrzení o likvidaci nebo prodejní smlouvu. tak že by vlasně mohli ten vrak dohledat a nikdo by ho nesměl zlikvidovat jinak než za potvrzení...
tak mužou mne pak kontrolovat,jak se tomu vyhnout, dejme tomu že to auto není a já prohlásím jiný účel(kotec)
nomi, NESMÍTE NAHLÁSIT že jste vozidlo rozebral na náhradní díly.
"když na to přijde že jim ho budu muset ukázat nebo potvrzení o likvidaci nebo prodejní smlouvu."
to jste slyšel špatně to je hloupost.
Tak tak. I kdyby to chtěli, tak jsem auto daroval, jednomu člověkovi do sbírky. kdo to je? Já nevím viděl to auto a chtěl ho tak jsem mu je daroval, zavazelo zde. víte já jej měl na veterána a když jsem se pak díval tak by nikdy nesplnilo požadavky. Kupní smlouvu? K čemu byl to dar. Co se vám nezdá auto je odhlášené zregistru, to už jezdit přece podle zákona nemůže.
Stejně tak - no já ho nechal ekologicky zlikvidovat. Potvrzení? K čemu? To potvrzení sloužilo k vyřazení z registru vozidel, a to auto už přece dávno vyřazené bylo,takže jsem ho zahodil. Kde to likvidovali? ježiš já nevím bral si to někdo s avií a měl tam kovošrot, ale jak říkám ten papír jsem zahodil, bylo tam razítko. Bohužel v té době nebylo nikde v zákoně napsaný že ten papír budu někdy potřebovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.