Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto z bazaru? Cena fabie?

Od: neelee odpovědí: 33 změna:

Prosím o radu :) Jsem absolutně netechnický typ, nemám v okolí žádného auto - moto kutila :) Potřebuji si koupit auto na dojíždění do práce. Bydlíme na vesnici, dojíždím do další vsi ca 12km, max se vydám tak 3x do měsíce třeba na nákupy do města asi 25km, ale všechno to je po těch nejhorších okreskách. Za auto můžu dát 50-70tis takže musím jít do ojetého. Jsem krátce po škole a na nové fakt nemám a bez auta zase nemám práci :o) Zvažuji fabii, nevadí mi slabší motor 1,2, aspoň bude nízké povinné ručení. Koukám na nabídky bazarů a ceny se hodně liší. Jak by se měla pohybovat cena Fabie 1,2, rv 2005-2007 a najeto max 80-100tis? Nebo doporučíte jiné auto v této cenové hladině? Na co si dát vyloženě pozor? Díky moc za jakýkoliv tip ;)

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

daniell*
hodnocení

2x

Fabie tak tu jsem měl panebože strašné auto a na škodovky jako celek jsem už také zanevřel moje srdce se naklání na stranu Volva s tím se škodovka nedá vůbec srovnávat. Pokud Fabii tak bych do toho nedal víc jak 20 000 Kč v Bazaru ji za 20 000 najdete jich tam dost , výbava je stejně malá skoro nic tam není , žere to stejně , výkon to nemá takže proč za to dávat 50 000 nebo dokonce 100 000 Kč když to můžete mít za 20 000 Kč. Fabie je špatné auto , měl jsem ji hlavně na nářadí a material ovšem tak mě to auto pořád štvalo že jsem jej nakonec vyměnil za Peugeot.

tenhle příspěvek sem nepatří a je zaujatý. U nás jsme měli pežouty jako referentské vozy, všicni na ně nadávali a věčne byli v darhém servise, ted tu máme fábky a je spokojenost všech. Servis občas a klasický. Źádné fatální závady jako u pežotů,kdy to prostě nejede a nechce jet a nikdo neví proč. To mi potvrdil i kolega co jezdí tisíce km za pár týdnů. v našich fabkách jezdí v nich spou sta lidí. Nepíšu o nečem, o čem nic nevím.

daniell*

to je v celku zajímavé dvě firmy dva názory dvě naprosto se lišící zkušenosti. Fabii jsem měl od známého který má firmu s náhradními díly na auta a kamiony měli Fabie tuším 20 možná víc a vozily s nima takové ty prkotiny jako zrcátka a další drobné díly a pořád se jim tam něco s prominutím "sralo" všechny ty fabie museli jít po čase do servisu asi po roku užíváni s podvozkem. po nedlouhé době se začaly kazit i motory všechny až na pár to byli 1.4 Mpi , takže se jich tenkrát zbavili a prodali je za v podstatě symbolickou cenu a koupily Fiaty Fiorino a Peugeoty Partnery a na žádném servisování nějaké opravdové závady ještě nebyli krom výměn pneu a všichni si chváli u Peugeota i Fiata výbavu a jizdí vlastnosti a to jsou prosím užitkové vozy . Každý má jinou zkušenost.

To Miramira-totéž se dá říci i o Vašem příspěvku,že sem nepatří a že je zaujatý!

Co se týká aut tak každý z nás je taujatý proti nějaké značce a je skoro fandou jiné!Každé auto má něco pro a proti a nejhorší je že od doby kdy se začali montovat do aut všelijaké kurvítka (jako první beru ŘJ) už auta nejsou co bývala,Zlaté karburátorystačila sada nářadí a dalo se opravit cokoliv a americkejch čudlifonů! a hlavně bez super odborníků,kteří dokáží vyměnit věci za tisíce a závada přetrvává!

doplněno 13.02.13 11:42:

Mno já se na vlastní kapsu přesvědčil o něčem jiném než Vy a s tím že FÓbie jsou kšunty je to Fakt a předražená,jak célek tak i ND,nakonec znám daleko více spokojených lidí z provenience PSA než "Tuzemské" škody "D" VW!a za další kde je třeba ve WRC škodovka a proč ji kralují citroeny když francouzi jsou kšunty,proč jeden z rekordů na Pikes Peak drží P405T16 s Ari Vatanenem? Protože jsou to kšunty z francie?

Jinak já nevyzdvihuji citroeny ani peugeoty,to byste zjistil dle mého 1.příspěvku ale když je někdo pochválí tak hned cpete že je to zaujatost a ta vaše tvrzení o škůdkách to není zaujatost?

cha, cha, s tím nemohu souhlasit. Ve vašem případě už jen logo u jména naznačuje, kam budou směrovat Vaše názory. Obecně fr. auta (řekněme do r. 2007) a většina přispívatelů to zde ví, nejsou ideálně stavěná na české neskutečné silnice. Mj. jsem řekl, argument proč to auto ano, a proč to auto ne, což jste vy myslím neučinil.

Pane /diesele/ tady psat o suntech a psat zaroven o autosportu , autosport je o tom kdo a kolik tam navali penez. Neni to o nicem jinem , staci se podivat kdo vyhrava takovy dakar *ee* a ano vsude v poruchovosti patri francouszky diesel k nejhorsi co je.

daniell*

musíte všichni připustit že citroeny i peugeoty měli asi již do zminovaného roku 2007-2008 problémy s elektrikou a kvalitou , ovšem dnešní peugeoty i citroeny jsou naprosto jiná auta než před tím jedná se o velice dobře vybavené vozy s dobou kvalitou a což je tedy věc názoru jsou i hezké.

hodnocení

1x

twl tady se pta slecna co ma po skole a vy ji tady bafnete s autem z nemecka atd... at vleze do autobazaru a podiva se co se ji libi , klidne i ta fabia , nebude mit problem se servisem a spravi ji to kde kdo u baraku. Jinak klidne 1,2 spotreba u moji manzelky je 6litru , klidne i 1,4 tam je spotreba kolem 7litru. Bez a podivej se co se ti libi . vem kamose co se trosku vyzna a kupuj. Ono stejne u ojetim je 90% bouranych /boze tak to bylo tuknute a menily se svetla a naraznik/ nebo stocene ...

doplněno 12.02.13 15:54:

jo z fobie do poradneho francouzskeho pježota , no parados *ee*

12.02.13 17:11

Ok

michaltopic*
hodnocení

0x

Ukradl jsi mi otázku, tak potřebuji auto a taky o kupování aut vím prd a nerad bych na tom prodělal kalhoty :)

hodnocení

0x

je mylný názor že se ručení odvíjí od objemu motoru, dnes máte nabídky i podle výkonu. Bazary jsou často ošemetné. Velice často se prodávají bouraná opravená auta. sám jsem dědovi sháněl auto a bylo neburané a nakonec se stejně zjistili, že přední díly jsou novější než rok výroby vozu. Problémem je stocěný tachometr, jež se v ČR stává tradičním. K Fabii 1,2 nemám připomínek. Do 100.000 km to opravdu chce, ale musejí být skutečné. Na krátké trasy je vhodnější benzíňák. Při prohlídce vozu se často bere ssebou měřák hloubky laku a když jsou na karoserii významné rozdíly tlouštěk, může se jednat o bouraný přelakovaný vůz. Hleddejte i v této poradně starší dotazy podobného typu, jež se zde stále opakují. Pozor na nabíkdy vyloženě levné, obvykle je v nich ukrytá nějaká závada.

neelee
hodnocení

Díky, zkouším hledat info kde se dá, určitě projdu i diskuse zde. Je mi jasné, že auto s běžnou cenou nad 100tis. je za 45tis. podezřelé :) Narazila jsem na Fabii combi "u nás," 1,2, najeto 90tis., rv 2007 za 50tis. Tak pokud se někdo kompetentní může vyjádřit, zda je cena přiměřená, budu ráda :)

to je opravdu podezřelé. Mj fabia 1,2 je více výkonových řad! neberte s motorem 40kw, chce to aspoň 47Kw. v tom je opravdu jádro problému. Ten motor 40kw když sama uvidíte pod kapotou je strašně malý,a dost žere a nemá výkon. škodovka to stašně ošidila! Na takový zákazníky jako jste vi co neví nic o rozdílech v motorizaci jen čekají.

ladaadal*
hodnocení

0x

I po pročtení diskuzí a článků na netu bych ti doporučil pozeptat se po známých a nechat si doporučit dobrého mechanika. I když mu zaplatíš za to, že s tebou pojede a prohlídne auto, ve finále ti může ušetřit nemalé náklady. Zvláště u starších aut je potřeba důkladnější prohlídka, abys za další rok nenasypala do oprav víc než do samotné koupě vozu. Jako netechnický typ si stejně budeš hledat "svého rodinného" mechanika na opravy i údržbu, takže je ideální čas, hledat ho už teď.

nu*
hodnocení

0x

najděte si fóbii na www.mobile.de, konkrétní, od fyzické osoby, a tu si nechtě přivézt, neno si tzam jeďte sám..starší ročníky nevadí, na ježdění do práce stačí i rok 2002...

čím méně aut koupíte od českých překupníků, tím dříve s jejich pseudopodnikáním skončí...ojebávání jim přestane vynášet, nebo začnou ojebávat tak že je soudy konečně pozavírají

v čechách si nekupujte ani poklici

nu . . . opravdu z jižní Moravy bych se kvůli autu jež jsem neviděl do Německa nehnal. I v Česku se dá koupit, ale chce to hledat a věnovat tomu čas. I do Brna tahají auta z Itálie v poměrně dobrém stavu.

nu*

z jižní moravy se dá dojet do rakouska, auto z itálie může i nemusí být dobrý kousek...

gocars*
hodnocení

0x

CO od auta požadujete? Pouze věc, která Vás přepravý z bodu A do bodu B? Nebo i něco víc? Dále hledáte 5dveřák nebo může být i 3 dveřák? Na ty obsahy 1,2 vážně pozor, dost lidí si je kupuje, jenže jsou naprosto bez výkonu, a pokud nemáte v plánu jezdit průměrnou rychlostí cca někde okolo 35km/hod, počítejte u takového motoru se spotřebou klidně i okolo 8 až 9 litrů ;)

Kdybych vybíral já, nejspíš bych šáhl po Fusionu, na naše cesty super vozítko...a ještě k tomu, ho můžete mít i v 1,4 naftě, kdy jezdí skoro na vzduch *smich*

Pokud budete chtít více info, napište mi na email mondra@gocars.cz

fusion znám poměrně dobře a co se týče bazarovek, není to žádná výhra co do spotřeby (nemluvím o motoru TDCI). Klasický benziňák podle mě hodně žere (běžně kolem 7,5L). Použitá techologie je poměrně stará (tedy rok v. 2007 a pod.). Felda 1.3 MPi pro porovnání měla spotřebu 6L.

doplněno 12.02.13 10:27:

musím doplnit, že fabia 1,2 myslím, žere také kol 8 litru.

doplněno 12.02.13 10:28:

Diesel . . . zde je myslím u mladého tazatele rozhodující cena. Kola, posezením, komfort myslím neřeší.

hodnocení

0x

Co člověk -to názor!Jak na značku tak na model i motorizaci!Moje zkušenost (měl jsem pevně stanovené co chci jen jsem nebyl přesně rozhodnut pro motorizaci-rozhodoval sem mezi 1,8-8 a 16V,poté 1,9 a 2,1td) že přes fandu té které značky je lepší koupě ,miimálně dá vícero info pro dané auto,lépe popíše daný stav než člověk který prodává třeba že mu cuká a nechce vrážet do opravy a bude tvrdot že jsu horší svíce (třeba!).

Nejlépe.pkdnevíte co přesně chtít je vzít si katalog a probrat se sním a dle toho nejprve rozhodnout o velikosti auta (zda mini-Lupu,C1...malé-Fábie,punto... nižší střední-okta,golf...atd)Poté dle velikost zda hatch back,sedan nebo kombi atd.Alespoň já to takto v minulosti řešil.A až bude rozhodnuto o daném modelu a značce,tak vzít si automechanika-nejlépe znalce té které značky!

asd*
hodnocení

0x

Koukněte na Fiat Punto, nejlíp Punto II po FL, motro 1,2 8V. V dobrým stavu ho seženete za výrazně lepší cenu než Fabku, prostorově výborně řešené, jezdí slušně, bere si 5-6 L, vcelku bez poruch a nerezne. V ČR je to nedoceněný auto (platí tu názor že Fiat = reznoucí šmejd, což je u Punta nesmysl)

FAbku 1,2 neberte, tenhle motor je nesmysl - nízký výkon, vysoká spotřeba a hodně poruch.

asd*

Třeba tohle. Samo když se hledá tak se dá najít to samé výrazně levněji. Na rozdíl od Fabky za 50k z ČR je celkem jistota že je v dobrém stavu a opravdu nebourané...

autoscout24.de/...

gocars*

Zajímalo by mě, jak si můžete být tak jistí, že je nebourané a v super stavu? ;)

souhlas. a pod rok 2008 bych nešel. Punto . . jedine zadarmo. :) (mj. jsem s ním jezdil, felicia skoro lepsi)

doplněno 12.02.13 11:32:

auta.yauto.cz/...

doplněno 12.02.13 11:33:

hm. asi moc drahy. *plac*

asd*

Felda skoro lepší? Na samotnou jízdu souhlas, jen to visení silou na volantu v zatáčkách, mlžení skel v zimě a hlavně bezpečnost jsou dost vady na kráse...

Jezdil jsem Puntem, Feldou i Fabkou... Feldu bych nechtěl ani zadarmo, Fabku 1,2 max za 20k... Když Fabku tak s jiným motorem...

mcarlos*
hodnocení

0x

Už jsem se párkrát spálil a auto z bazaru už nikdy,zkuste obvolat známé anebo,jak tady píší,vemte si sebou do bazaru odborníka.

nu*
hodnocení

0x

někdy mám dojem že do této poradny píší prodejci aut a majitelé bazarů, prodávající pežoty, oply a jimné plečky...co se celé hodiny nudí protože k nim nidko nepřijde...Kupovat auto v českém bazaru znamená vyhodit minimálně 5-7 tisíc jen za to že někdo něco zprostředkuje...

Česká autobazar nepřidá k prodávanému autu žádnou přidanou hodnoutu, maximálně legendu která má zajistit prodejnost auta...

Občas se zastavím v nějakém německém autohause v Německu, tam jsou auta naleštěná, na koberci, a to často i ojetá, po skutečné prohlídce skutečným mechanikem...velký německý prodejce vám neprodá auto, které nesvítí, nebrzdí nebo které se vám cestou domů rozpadne..netvrdím že vám tam udělají stoprocentní servis a opraví vše, ale nedovolí si výámprpodat auto které má vážné závady...u nás koupíte cokoliv...

Tak najdětě dva rozdíly mezi velkým neměckým a velkým českým bazarem...Tam platíte navíc za skutečné služby, tady většinou za vlastní blbost...

dalsi borec , spis je smutne slecne po autoskole co ma treba 20roku a je sama psat toto at jede do nemecka. Ona je rada ze zajede do vedlejsi vesnice a domluvi se u nas... natoz jezdit pres celou cr do nemecka , zamyslete se trosku *zed*

oni myslí na sebe a ne na tazatele. Naprostý souhlas. Ještě lepší je příspěvěk s tím volvem. na to má dneska po škole kde kdo,že

asd*

Slečna tam nemusí jezdit sama, může si to nechat dovézt. Určitě je lepší dát 10k někomu známému ze servisu, aby jí pomohl hledat a dovezl to, než těch 10k dát bazaru a koupit plečku za 50k, která se jí s velkou pravděpodobností rozsype a nacpe do ní další tisíce...

20 let je sice ještě "telátko" (pardon;), ale je dospělá a předpokládám že blbá není. Buď si něco kolem aut nastuduje a vybere si sama, nebo najde někoho kdo to ovládá a nechá to na něm = někdo z menšího dobrého servisu, kam s tím autem pak bude jezdit na údržbu + opravy...

Jaké auto bych vybíral i s ohledem na silnice - pokud bude jezdit po dírách, tak bude rychle odcházet podvozek, obzvlášť pokud je začátečník co neví kde přesně má pravé a levé kolo a bude vymetat díry...

gocars*

Je trochu problém, že porovnáváte hrušky s jabkama. Je potřeba se an to podívat střízlivě. Schválně si zkuste navštívit nějakého Turka v Německu, případně i nějaké menší prodejce v Německu, a pak tady pište, že mají auto v super stavu *smich* To samé v ČR, je spousta středních až velkých autobazarů, kteří mají kvalitní služby a super stav vozidel, jako v Německu ;) Jen prostě nesmíte si dělat celkový obrázek, podle jednoho největšího autobazaru v ČR, protože to je fakt hrůza...

nu*
hodnocení

0x

Jasně odborníci, nejlepší auta jsou v čechách, myslím jen na sebe, a na ostatní kašlu...naštestí neprodávám auta, tak si sem mohu svobodně napsat co chci...

Skutečnost, že slečna není technický talent nebo že bydlí na vesnici nemusí nutně znamenat, že oprávě ONA si musí koupit v čechách bourané šikovně opravená špatně servisované auto s pochybným původem a stočeným tachometrem...

I člověk z vesnice si může udělat výlet za hranice a koupit si co chce a na co má, a nemusí nutně navštěvovat vaše bazary nebo vaše stránky na internetu kde ty plečky nabízíte...

I člověk z vesnice může jet za hranice s někým kdo mu pomůže...Jak jí pomůžete vy? Jen jí posílejte do 3xAAA, do auto esa a do dalších "lepších" bazarů...

gocars*

Co pozoruji zdejší debatu, musím zareagovat, Je nesmysl, pro auto za 50 tis Kč jezdit do Německa. Za takové peníze i ve Vámi věhlasném Německu narazíte na auto po fatálních bouračkách a nebo stočené.

I v ČR je spousta kvalitních autobazarů a ojetin, je potřeba umět hledat a vybírat. A navíc, kilometry jsou jen číslo, vždy záleží na celkovém stavu vozidla a navíc, pokud auto bylo bourané a opravováno profesiónálně, laik to nepozná a klidně s tím jezdí, jelikož žádný rozdíl oproti nebouraném autu tam není ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]