Nejste přihlášen/a.
zdravím.
mám Kiu 2,7D.Po nastartavání běží cca 2 minuty bez problémů na volnoběh.Když chci odjet tak ujedu cca 50m a auto ztratí výkon,začne dýmit a chcípne,pak nejde zrovna nejlépe nestatovat ,ale když to všechno zvládnem a auto se zahřeje ,jede jak ďas,starutje na druhé otočení motorem.Při tom nastarování ,je slyšet zvuke "jako elektromotoru" se zvyšujícími otáčky,pak po zahřátí tento zvuk zmizí.Může být špatný kroužek na pístu?Voda nemizí.
Díky za radu
Nevím, ale na těsnící koužek se mi to nezdá. To by se nejspíš projevovalo i za tepla. Spíš bych to tipnul na nějaký problém s obohacovačem - tedy pokud ho ještě dnešní auta mají.
Jj buďto kontrola čerpadla ,teplotního čidla (čidel) ale může to jen způsobovat třeba jen zoxidovaní v konektoru od čidel.Prostě miliom pět věcí!
No je to dost možné,protože kdyby to byla věc válců a podobně tak za tepla by to nejelo nejspíš také,jsou tam rozpojené nějaké konektory ,ale vím prd co to znamená.Manuál k takovému autu jsem nesehnal.Jinak je právě servisované po 10 tisících ,psané v servisce a má najeto 190000 a první majitel.
Motor kia 2,7 má nešťastný systém vstřikování common-rail Delphi.Velý problém je u vstřikovacího čerpadla, pak možná i následně u vstřiků. Půjde o vydřené rotační vysokotlaké čerpadlo., dále o to , zda špony z čerpadla již nepřicpaly vstřiky. Ten zvuk jako elektromotor je pro přidřené čerpadlo přesný. Častá závada Kia Carnival a Hyunday Terracan.
Ještě k motoru, čerpadlo se dá renovovat, vstřiky čistit ultrazvukem. U vstřiků to vesměs nepomůže, abrasivní svinec z čerpadla se přepadem dostane do nádrže a trubek a nelze vyčistit. Jediné řešení je navštívit nějaký spec. dieselservis a po nejnutnější opravě ihned prodat. Diagnozu si můžete ověřit podřazením a chvíli podržením plného plynu. Pokud v noci ve zpětném zrcátku uvidíte jen mlhu a ne za vámi svítící auto, je to tato závada, vstřiky nerozprašují a vysokotlaké čerpadlo již nedává potřebný tlak. Poctivá oprava převyšuje cenu ojetého vozu, nemá smysl.
Moc se v tom nevyznám,ale je možný ,že auto z roku 98,rep. 97 má comon rail? to se mi moc nezdá.a už vůbec ne ,kdy je to zahřátý a jede opravdu slušně,sílu má,nežere.Ano zahulila,když jsem s ní jel 130 a přidal jsem plný plyn.Může být třeba jen na tom čepadle nějake ložisko...?
Díky
a nebo kecá nějaké čedlo pokud už to je teda řízené elektronikou
doplněno 15.02.13 19:05:nevím jak moc tam je te elektroniky ale klidně to muže byt tim vadnym čidlem teploty kapaliny.. muže posílat ŘJ nesmysly a ta pak valí do motoru hodně nafty
no mám dodávku 2665 atmosférak ,to bude nějaký starý rotační,s elektronikou si myslím ,že by to mohlo být spojené,dělá to vyloženě když je kolem nuly a navíc ted neukazuje vůbec tepolota vody,předtím alespon lítala,ale hlava je zřejmně ok ,protože to topí dobře a voda se neztrácí.Podle mě to bude nějaká hovadina ,ale alespon se tady dobře kecá než se oteplí a já pod to lehnu )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.