Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechce zaslat druhý klíč k autu

Od: jiristransky® odpovědí: 10 změna:

Před nedávnem jsem pořídil další auto a při prodeji mi majitel slíbil, že má ještě druhý klíč, ale má ho někde zašantročený, že ho musí najít a potom mi ho pošle.. Majitele jsem opakovaně kontaktoval, pokaždé mi telefon zvedl a debata probíhala zcela normálně - dotázal jsem se na klíč, předchozí majitel slíbí že ho do konce týdne pošle a ani za 14 dní nic nepřišlo.. takhle se to opakovalo asi 3 měsíce. už je mi trapné s tímto problémem otravovat. Je z toho nějaké východisko? jak byste tuto situaci řešili vy? *hi*

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Nechal bych si udělat klíč nový - pro bývalého majitele je to - evidentně, uzavřená věc - pojal bych to taky tak.

doplněno 10.02.13 21:01:

No - být si jist, že když koupím nové auto, nemá od něj někdo ´třetí´ klíč je nemožné... Věřit, že když koupím jeté auto se dvěma klíči, nemá bývalý majitel klíč ´třetí´ je iluzorní... Jak se tedy liší případ, kdy koupím jeté auto s jedním klíčem (s tím, že náhradní je ztracený) a druhý si nechám dodělat - ano, měl jsem chtít slevu při domlouvání ceny, ale to je tak vše...

hodnocení

ono právě výroba smart key vyjde na nemalé peníze a kdyby se musela přeprogramovat jednotka imobilizéru, tak to už je slušná částka teda. nejde mi ani o to, že by s tím předchozí majitel ujel (parkuju na placeném místě, na které krásně vidí kamera ve voze mám alarm + zaplacené satelitní sledování). jde mi spíš o to, abych se vyhnul právě výrobě náhradních klíčů a měl klíč náhradní. a navíc když máte jeden klíč od auta a někdo zcela neznámý má váš klíč, tak to není uplně nejšťastnejší pocit. u auta za 130.000kč nechci dospět do situace, kdy budu mít jenom ten jedne klíč a před barákem prázdné místo :D

albatros498022*
hodnocení

0x

Auto s jedním klíčem nekupuji pouze s oběma dodanýma, ale pokud klíč nedostanete tak se musíte rozhodnout jak dál a jaké náklady vám stojí za váš klid.

hodnocení

0x

řešil bych to po svým udělal bych svůj klíč abych měl náhradní dále bych nainstaloval alarm a tajný vypinač

kratast*

satelitni vyhlkedavani do auta za 130 tis? to jste me pobavil.

nejlepsi je mit kvalitni pojisteni a nic neresit :.-) nabouram tak co ukradnou mi ho tak co... neresim to je to jen auto a pojistovna zaplati.

sice me stoji pojistka kolem 10 tis rocne ale kazdy rok se mi to zaplati a jeste zbyde :) najezdime hodne km. a nejaky ten sram se kazdy rok najde, rozpoctem to vyjde na pekny peniz a doma si to opravim za par korun, nebo to neopravuju, je to jen a jen na mem rozhodnuti.

hodnocení

můžu se zeptat, co vás na tom tak pobavilo? je to krabička, která se připojí na 12V a schová se někam pod palubku. stojí to pár tisíc ročně a aspoň mám přehled, kde se moje auto pohybuje.

alarm tam mám a tajný vypínač tam taky přijde, abych měl aspoň trochu jistotu.

stirecek*
Taky mě to satelitní hlídání pobavilo u auta za 130 tisic nutno upozornit tržní ceny. Stojí vás to "pár " tisíc ročně, kdyz to někdo, což pochybuju, ukradne, nic nedostanete a auto ani nenajdete. Zloději vždy odporují zdroj energie a auto dál odvezou na laně či vleku. Pomůže zalohovany zdroj podobně jako baterka v mobilu, která jeste dva tri dny po odpojení vydrží. Lepší řešení je pak starý mobil, nekde ukryty v autě se sim kartou. Po nastartování vám dojde sms z lokalizaci. Vyjde to levněji, princip ten samý a vylepseny - několik dni funguje po odpojení aku. Ovšem pokud se nejedná o podzemní ukryt, ale tam ani satelit nevidí.

hodnocení

0x

Bývalý majitel pravděpodobně klíč nemá a uvedl ho jen proto, aby zvedl cenu. Dopadl jsem podobně - majitel slíbil že dodá 3. klíč, který prý má u sebe jeho manželka, že už je domluvená oprava stanovací střechy, nic nebyl problém. No a po koupi najednou nechtěl nic slyšet, jen vymýšlel další výmluvy. Původně jsem to chtěl řešit, ale potom jsem se na to vykašlal, stejně bych z toho podvodníka asi nic nedostal a stálo by mě to čas a peníze.

Pokud dodání dalšího klíče nebylo jasně napsáno ve smlouvě o prodeji auta, asi se na to taky vykašlete. Pokud dodání klíče ve smlouvě máte, můžete to řešit a minimálně na slevu kupní ceny to uhrát a když nebude chtít, pohrozit policií a soudem.

hodnocení

asi dopadnu jako vy.. nebudu to řešit a ušetřím peníze.. ve smlouvě to totiž není napsané :/

nu*
hodnocení

0x

klíče a doklady se dodávají spolu s autem, jsi dost dlouho v této poradně abych pochopil, jakým způsobem se vydělává na prodeji aut...aut je všude jako máku a není problém koupit auto se 3 klíčí, s origo štítkem-kódem ke klíčí, s kódem rádia a s origo servisní knížkou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]