Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stará vs nová SPZ

Od: jyri* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den mám takový menší problém planuju ject na motocyklu do zahraničí ale zjistil sem ze mám jeste starou SPZ bez znaku evropské unie tak sem se chtěl zeptat kolik by mě stálo předělání SPZ na uradě a pokud by bylo možné ponechat stejné spz číslo díky předem za odpověd

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Znak EU na značce mít nemusíte.

Děláte problém z něčeho, co problém není. Máte SPZ, tak jeďte.

hodnocení

0x

Pokud máte SPZ bez znaku EU (tudíž bez označení státu) musíte mít na vozidle v zahraničí ještě MPZ (mezinárodní poznávací značka) - černě CZ na na bílemém oválu s černým rámečkem, tento znak musí být schváleného typu (ozdobné neplatí!). Otázkou je, jak moc to v zahraničí vyžadují.

tex*
hodnocení

0x

SPZ kterou máte je platná a tudíž akceptovaná v zahraničí. Nicméně pokud skutečně chcete novou tak ta se vyměňuje za ztracenou nebo poškozenou. Stojí to 250.- (1 ks RZ za 200.-+změna 50.-)

Běžte na úřad s poškozenou RZ, TP, ORV a vyplňtě přísl.žádost.

Tex

abc*
hodnocení

0x

klasicke RZ na auto jsou 450 (tuším že 2x200 RZ a 50,- správní poplatek), takže by mohlo být na motocykl 250,-?

nu*
hodnocení

0x

oválná rozlišovací značka státu "CZ" stojí na benzince pár korun, stačí jí nalepit na zadní blatník pod nebo nad značku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]