Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svaz pojistelu

Od: 4s45044* odpovědí: 2 změna:

ahoj všem

mám takový problém

V roce 2008 jsem prodal auto a teť mi poslali z kanceláře pojistitelů, že v roce 2010 jsem ho měl v držení 3 měsíce, kupní smluva je ztracena a je mi upíráno právo na info z registru.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

výdej dat z registru umožňuje zákon č.56/2001Sb, nikdo nemůže upírat zákonem přiznané právo...ale vy máte nárok na informace ke své osobě, z doby kdy jste byl k autu zapsán jako provozovatel...na indormace, kdo je veden k danému autu jako provozovatel dnes nemáte nárok

lll*
hodnocení

0x

Normálně jim odpovězte, že k datu který uvádějí jste nebyl majitelem ani provozovatelem vozidla a tudíž nejste povinen hradit příspěvek do fondu nepojištěných vozidel. Ať si projedou databázi vozidel znovu a pořádně. pošlete to na doručenku, ať máte v ruce doklad o převzetí z jejich strany. To pro případ soudního sporu. A víc bych se s tím nezabýval. Maximálně bych poslal stížnost ČNB, která ze zákona provádí dohkled nad činnosti ČKP.

Takhle jsem to řešil já.

lui.yc.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]