Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Způsobil sem autonehodu, co dál?

Od: laden* odpovědí: 4 změna:
Prosím o radu.
5.6.06 jsem při ceste do prace dostal smyk na namoklé vozovce,když auto predemnou zpomalilo.skončil jsem ve stromě.
Následky po nehodě:já řidič modřiny od pásu, zlomená ruka mezi zápěstím a loktem obě kosti.při operaci mi je sešroubovaly.
kolega co jel se mnou má naštípnutý čtvrtý obratel páteře a drobné oděrky od skla.doktoři mu daly krunýř na zada a že ho bude nosit asi 3 měsíce.
auto jsem měl půjčené od svého bratra.
ma pouze pov. ručení.na vyrovnání jsem se s bratrem dohodl.
mužete mi poradit jestli mate někdo podobnou zkušenost co mě čeká ze strany policie,spolujezdce apod.?
Policie za mnou byla pouze v nemocnici aby mi daly fouknout a řekli mi že to bude ublížení na zdraví.Jinak mě policie jeste nekontaktovala.
Za rady předem děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nenynka*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Hezký večer, tady záleží na policii jak se k tomu postaví a taky na tom spolujezdci...jestli tě potáhne po soudech nebo ne.. Ale ,když spolujezdec je na tom takhle...tak to policie musí šetřit..ať on chce nebo ne..Ublížení na zdraví to samozřejmě je,ale opravdu záleží na tom spolujezdci co udělá...Víc ti asi nikdo neporadí :o((.Hodně štěstíčka! Nenynka

ukulele*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ahoj, doporučuji Ti obrátit se na Probační službu české republiky v místě Tvého bydliště. Jedná se o bezplatnou právní pomoc jak obětem, tak i viníkům trestně stíhatelných činů. V Tvém případě jsi Ty zároveň pachatel-řidič, ale i oběť-obviněný z tr,činu. Spolupracuj s policií ČR. popřípadě nabídni mimosoudní vyrovnání poškozenému, ok? Neboj se ničeho, teda pokud bylo řádně zaplaceno povinné ručení, tak za Tebe všechny poplatky, např. za léčení poškozeného zaplatěj oni... Drž se, čus ...

hawatt*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Doporučuji uzavřít se spolujezdcem Dohodu o uhrazení škody. Výše odškodného lze vyčíst pro případ, že by byla tato věc zažalována ze znaleckého posudku, který pak bude nedílnou součástí spisu. V okamžiku, kdy bude tato dohoda uzavřena lze v souladu s ust. § 307 tr.ř. navrhnou podmíněné zastavení trestního stíhání - podmínkou je přiznání viny a čistý trestní rejstřík:

(1) V řízení o trestném činu, na který zákon stanoví trest odnětí svobody, jehož horní hranice nepřevyšuje pět let, může se souhlasem obviněného soud a v přípravném řízení státní zástupce podmíněně zastavit trestní stíhání, jestliže
a) obviněný se k činu doznal,
b) nahradil škodu, pokud byla činem způsobena, nebo s poškozeným o její náhradě uzavřel dohodu, anebo učinil jiná potřebná opatření k její náhradě,
a vzhledem k osobě obviněného, s přihlédnutím k jeho dosavadnímu životu a k okolnostem případu lze důvodně takové rozhodnutí považovat za dostačující.

Držím palec

laden*
hodnocení

dekuji všem za odpovedi.omlouvam se,ale nemel jsem kdy to sem napsat. Trestní stíhání bylo zastaveno s podmínkou na 20 měsíců. dohodu o uhradě škody jsem uzavírat nemusel, do spisu stacilo když jsem nahlasil číslo pojistné udalosti z povinného ručení.kolega již dostal škodu zaplacenou a už jsme oba v pořádku.
Akorát byl problém s OSSZ bo mi nechteli vyplatit 2 mesíce nemocenskou. Prý, že čekají na vyjádření od policie, že jsem nemel alkohol. Když jsem toto rekl vyšetrovateli, tak mi rekl, že od OSSZ tam zadna žadost ve spisu není, ale zavolal tam a do týdne mi nemocenskou vyplatily. Jak se zda OSSZ v tomto případě nechvatala. Mel jsem jediné štěstí že mi šef vyplatil nemocenskou jako zalohu, dělat nekde jinde tak jsem byl 2 mesice bez koruny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]