Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítlačné ložisko felicia

Od: machop odpovědí: 5 změna:

Ahoj, chci se zeptat, měnil jsem spojkový set za nový a přítlačné ložisko je trochu " volnější ", není úplně napevno, po " mrkvy "se samozřejmě hýbe, ale má i trochu vůli do stran, je to správně, nebo to vadí?

Chci se ujistit, protože přítlačné ložisko, které jsem měnil mi takto zničilo přítlačný kotouč a nevím, proč?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

machop
hodnocení

přikládám obrázek poničeného přítlačného kotouče...

Přítlačné ložisko felicia
gumidek*

To je přesně ten dvojí problém. Naučte se kupovat kvalitní díly. U nás je k dostání velmi dobré slovenské ložisko (viz obrázek). Je nutné ho před montáží prohlédnout a případně si pohrát s jeho ustředěním v držáku, aby ten horní pružný plech, co ho drží měl ložisko přesně uprostřed a nelízal jeho vnitřní kroužek a až pak namontovat na lehce máznutou (lehce!) hřídelku/komínek.

To je první věc úspěchu a druhá...

Spojka mi zabírá vysoko, jo pošteluj to víc a zvedni si pedál, pak to bude OK... (úryvek)

Sice to bude OK, ale ložisko pak bude více promačkávat jazyky, změní se úhel doteku a ložisko bude drhnout okrajem o jazyky a rozletí se obal.

Jen tak ze srandy ne spojka neseřizuje s brzdovým pedálem nebo +/- 3 až 5mm

Takže druhá věc je správně seřídit.

doplněno 08.02.13 22:56:

Přítlačák je samosebou zničen, tak kupte nový Sachs za 600 asi.;)

Přítlačné ložisko felicia #2

machop
hodnocení

0x

gumídku, ono to asi z toho přítlačáku není poznat, ale celý spojkový set který jsem z auta vyndal včetně ložiska je zn. SACHS a nový set je také SACHS set za cca 3 000 Kč

Jinak k tomu, jak píšete " pohrát " si s ustřeďováním přítl. ložiska aby nebyla taková vůle, co máte na mysli tím zmíněným " pohrát si "? Přítl. ložisko, pouze drží na horním držáku, dole má sice očko, ale není co do něj zaklesnout ... Ten vnitřní kroužek na hřídelce přímo nelítá, ale má vůli, pohybuje se ...

Měl bych zajistit jeho uchycení totálně napevno? To by snad bylo na pohrání a udělat na tom horním háčku, který ložisko drží závit a zašroubovat matkou :)

gumidek*

Pohrát si se samotným ložiskem, které je na tom držáku ... a až pak montovat. Od výroby totiž většina není v ose (viz. obr)

doplněno 10.02.13 16:08:

Jinak by bylo dobré, když je to tak, vyměnit i ten komínek, po kterém ložisko klouže. Samosebou originál, jinak nesedí rozměry (čína,apod..) a do něj dát nové Gufero zn. Gumokov.

doplněno 11.02.13 20:46:

*hi*

Přítlačné ložisko felicia #3

machop
hodnocení

0x

Dobrá, dobrá, ještě na to mrknu, než vrátím převodovku k motoru. Díky za konzultaci Gumídku - respekt :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]