Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak postupovat při opravě vozu?

Od: jardecek3 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, dnes ráno jsem naboural svým vozem do cizího vozu. Je to moje vina, nedobrzdil jsem. Co se týče škody, tak já mám vůz Audi A4 r.v. 2007 a mám hejblý poškozený celý nárazník a i je hýblý ten nárazník. Vůz mám havarijně pojištěný s spoluúčastí 5.000,-... Ten do kterého jsem naboural, měl akorát poškrábaný zadní nárazník a měl Lancii starou, takže mi řekl, že to tak nechá, že nepotřebuje nic sepisovat. Tak jsme nic nesepsali, ale vzal jsem si na něj kontakt. Zajímalo by mě jak budu postupovat u opravy mého vozu. Vůz mám havarijně pojištěný se spoluúčastí 5.000,-... PS: byl bych rád krok po kroku, protože tomu vůbec nerozumím, nikdy jsem předtím neboural a nic takového neřešil. Předem děkuji za Vaše odpovědi

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Nejlepší máte, když budete kontaktovat asistenční službu své pojišťovny. A tam se domluvíte. Škodnou událost stejně musíte nahlásit. Důležité je zdokumentovat škodu - fotky poškozeného vozu. Někdy jezdí i likvidátor od pojišťovny. Pak se auto dá do opravny. Když dojde k placení, je několik variant. Zaplatíte Vy a pojišťovna poté zašle peníze Vám. Nebo je to smluvní servis a Vy neplatíte nic a pojišťovna hradí servisu. Pochopitelně těch 5000,-Kč spoluúčasti platíte vždy Vy.

laybor*
hodnocení

0x

Zatelefonuji na pojištovnu ,nahlásím škodní událost , operátor mi dá kontakt na servis , finanční stránka se domluví s operátorem.

Popř zajdu na pojištovnu + to co je výše.

Každá smlouva je jinak nastavená , tu nevidím ,tak se informovat na pojištovně.

doplněno 08.02.13 14:09:

Likvidátor jezdí vždy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]