Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Depozit a auto v poloprevodu, ne na majitele

Od: tomasss* odpovědí: 13 změna:

Zdravim, mam dotaz. Koupil jsem auto s propadlou technickou, na puvodniho majitele je v TP auto jen odhlasene (neni na nej prihlasene). Auto neni pojizdne, ja ho chci renovovat, a proto bych chtel dat znacky zatim depozita.

Daji mi spz do depozita na zaklade kupni smlouvy, nebo musim byt v TP uveden jako majitel (auto musi byt prihlaseno na mne)?

Diky.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

na základě registrace na váš, přihlašte se a současně auto dočasně vyřaďte

tomasss*
hodnocení

Neni nejaka jina moznost? Protoze aby mohlo byt auto zaregistrovano na mne, nejspis musi mit platnou stk, evidencni kontrolu a platne povinne ruceni, pricemz prvni bod je v soucasnem stavu nerealizovatelny (rozebrany motor).

Nebo kdyz bude urednice vedet, ze auto chci hned odhlasit do depozitu, nebude po mne stk chtit? Evidencku bych na plataku zvladnul a povinne ruceni na den taky...

A nebo jeste jinak, muze puvodni majitel zrusit povinne ruceni na zaklade kupni smlouvy, nebo musi dolozit ze v TP doslo ke zmene majitele?

nu*

jiná možnost? jedině zákonná..Evidenční kontrola je nutná k registraci, obrate, to dáte do depozita, tak nebudete fasovat značky ani malý tp...Talže doregistrace s EK, a pak do depozitu...Jinak to nejde

tomasss*
hodnocení

Prima, pokud mi staci jen EK, a STK to mit nemusi, je to pro me pruchozi. Jak je to s rucennim, musim ho mit platne pokud to hned budu davat do depozita, nebo ani to neni nutnost?

tomasss*

Jeste jedna vec - pokud je na auto ekopoplatek a ja chci vyuzit osoby se ZTP, musim to udelat jiz ted pri prihlaseni za ucelem depozitu, ze? To znamena prihlasit na majitele ZTP, hned zase odhlasit, prihlasit na sebe a pak teprve do depozitu...

tomasss*
hodnocení

Tak jen pro info - u auta bez stk nejde pouzit trik s ekodani a prihlasenim na osobu se ztp a nasledne na sebe a za sebe dat znacky do depozita. Musi to byt tak, ze ten na koho se auto prihlasuje je ta sama osoba ktera dava znacky do depozita.

Jedina moznost je, pokud primo koncovy majitel ma ztp, nebo pokud se domluvite s majitelem ztp ze auto bude v depozitu na nej, a a na vas se prevede teprve po vyjmuti z depozita. V opacnem pripade je nutne zaplatit ekodan.

Auto uz mam vyrizene, a jsem rad ze to mam za sebou :)

Jak píše Nu .jen doplněk Původní majitel samozřejmě ruší povinné na základu kupní smlouvy a nijak jinak (pkd neni lidumil a chce to platit i když není jeho!)

tomasss*
hodnocení

V soucasnosti uz pojistovne nestaci jen kupni smlouva, chce primo fotokopii TP kde je videt ze auto zmenilo majitele (pred mesicem jsem takto jine auto prodaval a pojistovne kupni smlouva nestacila).

jarda3*

Takove chovani ovsem nema oporu v zakone, ne?

nu*

oporu v zákoně to nemá, ale v České republice dohlíží na občany stát i soukromé pojišťovny a přesto neustále ČKP obesílá další a další tisíce dlužníků...

Takže je to pro nechápajícího občana vlatně plus, když přihlašuje auto, předkládá na úřadu zelenou kartu...ze zákona...přitom úřad nemá s pojišťovnou nic společného, ale prosadila si to pojišťovací lobby...no a naopak některé pracovnice pojišťoven po zkušenostech s neplatiči pojistného, kteří jim pak na pobočkáchdělqjí srdcervoucí scény, chtějí aby lidé prováděli s prodejem auta i evidenční úkony...

Oporu v zákoně to nemá, ale hodně pitomců to ochrání před následnými několikatisícovými dluhy vůči ČKP..

erikch*

přesně tak-pojištovny chytají moresy ČKP,ale smolík,zákon je nad jejich požadavky atd.-prostě ukončení smlouvy na základě prodeje dokládá fyz.osoba jen a pouze k.smlouvou...,viz.Obč.zák.

hodnocení

0x

Propadlá STK není problém při přihlašování?.?.?

nu*

Tady jde o přihlašování z důvodu dočasného vyřazení...na značky se nebude lepit kontrolní znánka, protože značky žadatel vůbec nedostane, budou mu přiděleny ale obratem odebrány a ulženy do skaldu...

EVIDENČNÍ KONTROLA je ze zákona povinná...Chápeš?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]