Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Včera se mi stala taková nehoda. Mám Fabii I Combi 1,9 TDI 74 kw a celou přední nápravou se mi povedlo zapadnout při otáčení do bahna - až po nápravu. Museli mě vytáhnout. Do bahna jsem sjel velmi malou rychlosti - prakticky jsem popojížděl na parkovišti na jedničku, jen tak z lehka.
Po vytažení jsem zajel na myčku a wapkou jsem omyl, co se dalo ( vím, že se všude nedostane ), ale alespoň jsem ,,něco" očistil.
Od ,,něhody" jsem ujel asi 30 km a dnes ráno mi dosti ,,povolila" spojka - zabírá až úplně nahoře a děsně prokluzuje, nad nějakých cca 2300 otáček již prokluzuje. Jak je to možné? Jsem si jistý, že jsem ji nijak nespálil. Může to mít příčinu s tou včerejší nehodou? Je fakt, že nemám na Fabii spodní kryt motoru, tak se bahno zespoda mohlo dostat téměř kamkoliv. Ale čím by toto mohlo být? Nevíte? Předtím fungovala normálně, zabírala normálně, nebyly žádné náznaky opotřebovanosti. Po nehodě jsem s jí, jak jsem již psal, ujel asi 30 km a úplně v poho, až dnes ráno taková rapidní a skoková změna... Nová spojková sada stojí cca 5.500,- + práce, nerad bych ale do toho investoval, pokud by to mohla být jen nějaká prkotina a třeba jen ,,někde" zůstává spojka ,,viset"? Je to možné?
A další dotaz: nyní, při rychlosti nad 90 km mi strašně vibruje volant a chvějě se auto - čím to může být?
Děkuji.
bordýlek se na lamelu mohl dostat,ale používáním by se měl "odstranit"-principialně stejné jako s destičkami a kotouči-pokud se mezi ně dostane nečistota(která mechanicky neuvízne-např.kamínek),tak použitím se "samoočistí"..., v tomhle bych problém neviděl...připravte se pomalu na nutnost zakoupit celý set(když už se bude porcovat převodovka,nemá smysl měnit jen např.lamelu)...jinak nebudete jezdit,bohužel...
Děkuji za odpověď. No, to je pěkné. Opravdu je to na výměnu, když v minulosti a ještě i včera po ,,nehodě" to fungovalo v pořádku? A na kolik hodin je to tak práce?
Děkuji.
A) kolik je asi na tu spojku najeto?Nejprve bych zkusil ještě pár kiláků ujet a současně testnout spojku (dle popisu se neco dostalo do spojky,proto pořádně projet a dát ji záhul-pkd je to nečistota-může pomoci a pokud jo špatná tak ji to už moc neuškodí).Jsou tu rady jak na to,nekdo radí dát za 3 plný a prudce pustit-dobrá chcípne,špatná nikoliv,protože prokluzuje!Osobně jako neautomechanik (dělal jsem si na svých autech (ibiza 1,7D,P405GRD a xantie 1,8i16 v) a protože toto auto neznám tak kolem 8 hodin,servis odhad tak 3?hodiny?
B)Vibrace jak je nade mnou psáno-kontrola vyvážení event. geometrie-při vytahování se s něčím na nápravě mohlo hnout!
doplněno 06.02.13 14:23:dle majitelů by mohla mít nárok na smrt!
To klepání volantu má na to vliv přidávání plynu, tedy tah motoru, nebo se to děje jen v závislosti na rychlosti auta. Pokud to souvisí s tahem motoru, a volant tak jakoby kope, tak je špatný homokinetický kloub. Pokud to ale vibruje jen v závislosti na rychlosti, pravděpodobně upadlo závažíčko z kola a některé kolo není dobře vyvážené.
Závisí na rychlosti. Když zařadím v provozu třeba za dva a dám plnej, tak nic. Až od určitě rychlosti
Tak jsem to dnes odvezl známému mechanikovi, ať se na to podívá. Divné ale je, že když jsem přišel odpoledne k autu a nastartoval, tak při neutrálu a následným sešlápnutím spojky to při spojkovém pedále ,,až na podlaze" drhlo a vybrovalo a vůbec nešel zařadit kvalt. A spojkový pedál byl jakoby takový ,,gumový" a tužší. Tak jsem to asi desetkrát prošlápl ten spojkový pedál a pak už zařadit šlo - sice spojka zabírala až nahoře, ale dojel jsem k němu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.