Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, asi 14 dní zpátky jsem přihlašovala auto, takže jsem obdržela nový technický průkaz (malý i velký). Když jsem se do něj však doma podívala, zjistila jsem, že je tam napsaný opravdu zvláštní VIN kód - 7/9-0536. Vím, že jinak tato identifikační čísla často začínají písmeny a jsou velmi dlouhá, obsahují jak písmena tak číslice. Dokonce mi později volala paní z AXA pojišťovny, že je v mé pojistce uvedený necelý VIN kód a ať jí tedy nadiktuji správný. Když jsem jí ho nadiktovala, taky říkala, že se jí to nezdá, ale že jestli to mám i v techničáku velkém, tak to bude asi on. Je možnost, že by to úřednice v registru opravdu napsala špatně, nebo je to u mého auta možné? Mám Felicii z roku 1995. Byl by problém mít v obou technických průkazích i pojistce špatný VIN kód? Předem děkuji za odpovědi.
sice neodpovim , ale mam podobny problem , pri prepisu jsem dostal novy TP a nemam ABS a presto ted v novem mam psane ABS : ANO... udelal urednik chybu?! nebudu mit problem pri technicke?! Dekuju kdyztak za odpoved
Ano, není to on. Jtam kokotina, VIN je 17 místný. Číslo je jedinečné a můžeme z něj poznat o vozidle kupu informací, např. výrobce, typ vozidla, objem a typ motoru, typ karoserie, datum výroby, atd. Zajděte na OdbDSA a omlaťte jim to o hlavu. Jak to kontrolují?
Paní z AXY měla pravdu.
17 ti místný VIN nemusí být vždy, proto píši o protokolu z EK. Pokud jej potvrdili tam , tak je to buďto správně nebo reklamovat na STK, v případě, že to skutečně nesouhlasí s realitou. Ale právě za to si platíme tu kontrolu.
Tož dobře, ale mezinárodní identifikace se používá od roku 1980. U nás se VIN začal používat až v roce 1984. Howgh!
tohle přesně vypadá na úředně přidělený VIN (náhradní technologie),pokud to není číslo rámu nějakého stroje,vozíku apod.-kolikrát už jsem dělal přestavbu a přidělený VIN už není 17místný,ale takhle "úřední" třeba šesti,sedmi místný...Trošku česká specialita-kdy se místo změny v dokladech ofiko bastlí karoserie,potažmo zruší VIN...
Když jste autopřihlašovala,tak jste musela na STk kde uděali Evidenční kontrolu (mj.-kontrola dokladů,zda souhlasí VIN v TP a v autě,typ motoru atd) a pokud jste touto kontrolou prošla a na evidenci Vás přepsali do TP a zároveň vydali ORV.Takže pokud jste toto absolvovala tak by to mělo být OK!Pokud ne tak asi bude problém!
doplněno 06.02.13 08:43:To Honza 490-ano budete mít velký problém pokud nenecháte opravit!Takové auto je z bráno jako nezpůsobilé provozu!
To Erik-mně normálně přerazili (jako přeškrtali)pův.vin a vedle ho vyrazili nově-tím ale nechci řící že nemáte pravdu!
staré plečky mají běžně 4-místné číslo rámu, nedávno jsem si prohlížel starou šestsetrojku a ta má šestimístné číslo, z toho první dvě nuly...a v minulosti, tedy před rokem 2000 se na dopravním inspektorátu VB a pozdji policie přidělovala úřední čísla při různých výměnách podběhů, plechů a karoserií a neměla 17 znaků, porovnal bych to s autem...policie na to měla evidovanou knihu, ta měla nějaké pořadové číslo, a k tomu se dopsalo za lomítko pořadové číslo příslušného záznamu nebo řádku , a bylo z toho úřední číslo...
a když někdo něco přhlašuje je to vždy na základě nejakých podkladů...tam bude odpoveď
takže dukáte, zvedni se, kdi s epodívat co je vyraženo na autě a neřeš to tady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.