Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta SPZ (v polopřevodu)

Od: axlik* odpovědí: 16 změna:

Ahojte, mám takový problém, zřejmě jsem ztratil, nebo mi možná i byla odcizena (stál jsem v noci u Kauflandu...) přední SPZ, upozornili mě na to v práci když jsem parkoval, takže jsem si toho nevšim..No už jsem se informoval, že si pojedu vyzvednout převozní SPZ a následně dostanu nový. V čem je problém, mám auto v odhlášce na mě, já bydlím v Olomouckym kraji a auto má Jihomoravský SPZ, dostanu tedy nový, Olomoucký, ale co bude s ORV? Ten mám prostřihlý a rozhodně teď nemám finance na přepis, dostanu nový s tím, že ho prostřihnou nebo jak? Mimochodem, mám se připravit na nějaký správní poplatky?

Díky všem za rady!

doplněno 06.02.13 12:04:

Takže auto mám přihlášené bez jakýchkoli potíží s dva roky starou evidenčkou vy chytrolíni :D potvrdili mi, že její platnost je omezena jejím použitím pro registraci, čili neomezená..Což jsem našel i na internetu, takže si to zjistěte správně než začnete radit :) vyřizeno za 15min a můžu jezdit :) bez značek jsem opravdu jezdit nechtěl ;) díky všem co měli pravdu a snažili se pomoct ;)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
No ještě je tu možnost...a tou je výroba SPZ reklamní agenturou...je to však nelegální tuto SPZ používat...
axlik*
hodnocení

To rozhodně ne ;)

k2
hodnocení

0x

Na auto v poloprevodu Vam nikdo novou SPZ (RZ) nevyda...

buss
hodnocení

0x

Bože a to za ten přepis je takový majlant? Není nad to RZ přišroubovat. Jakou převozní? Třeba si RZ od někoho (nejlépe se stejným vozem) půjčit. Poplatek by byl za žádost o novou RZ, ale když je to v jiném kraji budou nové.

axlik*
hodnocení

Ano, pro mě to teď aktuálně majlant je!

Nic si pujčovat nebudu! Ani tam autem nepojedu, když teď čtu na internetu, že s tím na silnici nesmím. No poplatky už jsem si našel, je to celkem za 450 za obě nový SPZ. Volal jsem to na 158 a tam mi akorát řek, že si s tím mám zajet na úřad kterej spadá pod moje bydliště a dostanu nový SPZ pod mým krajem a to jsem mu řek, že to mám v odhlášce a prej to nevadí...

Převozní (tu zelenou na okno..) to mi řek že dostanu...

cyril*

Tak to jste nejspíš hovořil na uvedeném čísle s "Mrázkem z ústředny"! *smich*

axlik*
hodnocení

Tak jak to tedy bude? S autem už zítra potřebuju jet do práce, čili to chci ráno vyřídit tak, aby bylo pojízdné.

cyril*

Je to velice jednoduché. Vezmete oba TP, platnou zelenou kartu doklad o nabytí vozidla, OP, protokol z evidenční kontroly na své jméno (souhlasný), vyplněný formulář k přihlášení, případně prohlášení o ztrátě RZ a samozřejmě finance na převod a případnou platbbu ekodaně.

S tím vším se dostavíte na odbor dopravy - registr vozidel příslušného úřadu a pokud budete mít štěstí a nebude zrovna žádný výpadek nového systému, tak jste za dopoledne hotov. ;)

axlik*
hodnocení

Dobře a teď způsob bez nutnosti převodu prosím :( evidenčku už mám udělanou asi rok a půl :D v té době jsem naivně doufal v převod, ale opravdu na tu pitomou ekodaň teď nemám!

cyril*

Přihlásit na držitele průkazu mimořádných výhod druhého nebo třetího stupně nebo jezdit na kole.Jiná možnost není.

buss

Myslím, že místo zelené dostanete ...ové. Ano, bez RZ nelze vyjet. Já bych doma šel auto na sebe zaregistrovat a odevzdal jednu RZ.

doplněno 06.02.13 00:56:

No joo, ale jak dojet na EK, že?

doplněno 06.02.13 01:05:

Tak pardóón, bylo psáno nemám finance na přepis, ne že na tu pitomou ekodaň teď nemám!

axlik*
hodnocení

Řikám vám, že ji už mám hotovou, bude se mi někde doma válet mezi papírama, je na moje jméno a potvrzená! Akorát je z minulýho léta.

Hm, tak ta už neplatí, jedinou legální možností získání spz je bohužel to přihlášení.
axlik*
hodnocení

Žádný změny se od té doby neudály, navíc jsem dělal v červnu novou technickou a já vážně nepojedu bez SPZ do města a nebudu riskovat, prostě vemu tu starou evidenčku, řeknu, jim, že jsem žádný změny neudělal, dokonce mám "novou" technickou a kvůli ztrátě to nutně potřebuju doregistrovat...

To že máš rok a půl starou evidenční je nezajímá a že jsi byl v červnu na STK taky ne toto platí jen a pouze JEDEN MĚSÍC! Takže pokud budeš na sebe přihlašovat tak musíš opět na STK a udělat evidenční kontrolu!Pkd by jsi chtěl jen nové značky ,bez přihlášení se,tak do místa kde je registrováno! Nejlépe i s protokolem od PČR o ukradení RZ (je to pro tvoji ochranu!)

doplněno 06.02.13 09:11:

nebo jezdit bez značky a riskovat flastr a k tomu ještě papíry do čistírny na mim.půl roku!

nu*
hodnocení

0x

papírové značky se nepřidělují na registrované auto

za jízdu bez RZ přideš o řidičák

auto musíš přihlásit tam kde máš trvalé bydliště, tam dostaneš i značky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]