Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

JAK DOSTAT ZPÉT MÉ VOZIDLO?

Od: jitka1* odpovědí: 34 změna:
Přítel si měl vozidlo napsat na sebe. Ale bohužel čekám a začínají mi chodit pokuty! Už nemám trpělivost. Už to trvá přes rok. Když mi vozidlo nevydá po dobrém, mám to řešit s policií?
Děkuji

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

ujasněte si, o co vám jde!

1) pokud chcete vozidlo, požádejte přítele (nejlépe písemně) o vydání věci. stanovte termín a potom můžete kontaktovat PČR

2) pokud chcete, aby si přítel vozidlo na sebe přepsal, dejte mu to na vědomí. stanovte mu termín a pokud nebude přítel reagovat běžte vozidlo třeba odhlásit...

je naprosto zbytečné tady zakládat další a další otázky. odpovědi už jste dostala. vyberte si a konejte. psaním zde na poradně to navyřešíte...

jitka1*

No času už měl na přepis dosti, to ano, zatím s tím otálel, až mi přišla pokuta, za nějaké parkování a provozování vozidla, to jsem tu už řešila- na to se odvolám, snad to vyhraju. Mě o vozidlo nejde, at si ho nechá, ale přehlásí. Klíče, papíry- malý techničák má on, ale zatím nebyl schopen nebo se mu to spíše nehodí, si auto na sebe napsat. Velký techničák mám já pro případ, že se nedohodnem a já budu muset auto tedy, nejlépe odhlásit z registru- vozidlo nemá 3roky technickou.

To bych musela řešit tím, že auto přímo dám odtáhnout na vrakoviště, ale je tu zádrhel, co když auto nenaleznu na místě parkování až si pro něj pojedu? Tak pak asi kontaktovat tu policii že?

Děkuji tedy za info

Příští týden začnu vše řešit.

artik*

času měl dost? Takže máte sepsanou kupní smlouvu a plnou moc ,že auto může přepsat? Jestli tohle nemáte , tak je to jako kdybych šel já na úřad a auto si chtěl přepsat já .

jitka1*

sepsanou kupní smlouvu a plnou moc právě nemáme

vše zdržuje

proto budu muset auto sama řešit, tím, že ho prostě odhlásím

artik*

chápete ,že ho nemáte jako dhlásit? Na koho to auto chcete přihlásit?

doplněno 03.02.13 15:35:

nemůžete jít na úřad a tam auto na někoho přihlásit . Tak to nefunguje.

doplněno 03.02.13 16:07:

plnou moc nepotřebujete , vy potřebujete kupní nebo darovací podepsanou smlouvu od přítele a pak máte klid .Auto na něj přihlásíte ,zrušíte pojistku a když bude chtít ČKP zaplatit dluh, kterej vznikl po odhlášení budete mít v ruce kupní smlouvu nebo darovací smlouvu a nemohou na vás

jitka1*

chápu to, že nemohu nic, dokud on mi nedá plnou moc

nu*
hodnocení

2x

vstřícný přístup tazatelky pokračuje, viz jiné dotazy títo tazatelky...nemá zájem uvést sem přesné informace, proto se jí ani nedostane správné odpovědi...to je tak, když někdo ví úplně vše, a myslí si, že to ví i ostaní jasnovidci kolem...

Psycholog Hubálek má pravdu...:-P

Ano , s policií, policie je dobrým opatrovníkem*smich*

jitka1*

Jaké informace bych měla podle vás uvést?

Odpovedi se mi už dostalo, budu kontaktovat policii v případě, že se nedohodnem.

nu*

proč si měl přítel napsat vozidlo na sebe...? kdo ja majitelem...? proč jste si nesplnila zákonnou povinnost a nanahlásila změnu majitele a nenechala to zalsat do TP a do regustru? .

co bude řešit policie? Porušení zákna z vaší strany? Police není opatrovník

doplněno 03.02.13 15:10:

ten kdo je uveden v dokladech jako jediný majitel-provozovatel nepotřebuje od nikoho žádnou plnou moc k tomu aby jednal na uřadu...

Já bych se nejdříve podíval jak to s tím dokladem ve skutečnosti je, co je tam napsáno, až poté bych napsal sem, tak bych se vyhnul tomu aby se z jedné odpovědi stal seriál o 25 dílech

jitka1*

chtel to auto, ale...nemá na to.jednoduché

dobře , poradte mi jak mám nahlásit změnu majitele? to znamená já auto i odhlásit z registru?

vůbec se o auta nezajímám, říkám vám, jen jsem ho měla na sebe naspané pro přítele...jsem pěkně se napálila!

doplněno 03.02.13 15:11:

spíš to auto je na vrakoviště zralé, ale on ho chce, ale nic pro to nedělá

artik*

musíte mít kupní smlouvu , jinak to nepřepíšete . Nemůžete ho napsat na někoho kdo nechce .

doplněno 03.02.13 15:51:

diesel - to jako mohu auto napsat na koho chci i bez kupní smlouvy? A co když bude auto v polopřevodu ,on ho nikdy na sebe nenapíše a bude se muset zaplatit pojistka? ČKP pošle slečně dopis, že má zaplatit a ona nebude mít jak doložit prodej auta .

doplněno 03.02.13 15:56:

nu - přece nemůže jít na úřad a přepsat auto na Frantu Vomáčku .Musí udat rodné číslo . Jestli nemá v ruce žádnej papír o prodeji kde rodné číslo je hrozí , že přítel jí bude žalovat za zneužití r.č. ( to se nyní stalo známé a dostala pokutu )

doplněno 03.02.13 16:15:

nu - s odhlášením na svoje jméno musí souhlasit . Mam tu jeden vrak , zejtra jdu na úřad a odhlásím ho na vás a vy budete mít problémy? Takle to udělat nejde .

doplněno 03.02.13 16:35:

hlavně, neberte značky a nenechávejte tam auto stát . Zavolejte odtahovku a auto si odvezte domů .A pak to můžete řešit,ale nechat někde auto stát tak budete mít jen potíže

doplněno 03.02.13 16:52:

když tam stát nebude , tak zavolat příteli a když nebude reagovat, volat policii ,že vám bylo odcizeno ( ale do toho bych nešel )

doplněno 03.02.13 21:38:

proč jste při řešení problému s pokutou nenahlásila řidiče vozu?

jitka1*

říkám víám, on ho shce, ale...nemá na přepis, 5tis. eko dan navíc k tomu, proto s tím otálí a mě jen slibuje, že bude garáž, kde se auto odstaví a opraví

že dám značky do depozitu, jen ale mluví a nekoná

platila jsem i pojistku- tu mi též nezaplatil

jitka1*

děkuji, to mě bylo jasné, že auto nemohu nechat stát na ulici bez značek...odtah do mého bydliště je bohužel 100km

prostě auto půjde na vrakoviště, ON s tím nic nedělá, aby ho měl na sebe a platit také nebude!

doufám jen, že auto tam naleznu, kde má stát!

jitka1*
hodnocení

proč by jste do toho nešel? jak mám tedy se dostat ke svému vozu, když se dva nedomluví?
jitka1*

všude jsem psaná já, to vím na 100%

nu*

s velkým tp na úřad, hned zítra, nahlásit změnu a nechat ho zapsat do mezikolonky TP...doklasdy mu poslat...za nepojištěné auto ještě budete platit ČKP sankční poplatek...tedy ČKP vás obešle...

doplněno 03.02.13 15:26:

dluh z něj vymáhejte následně soudně, včetně úroků...policie neřeší dluhy ani občanskoprávní spory, je nesmyslné podávat jakékoliv trestní oznámení to k ničemu nevede, je nutné podat žalobu l soudu, to za nikoho policie nezajistí, není tady od toho aby vymáhala dluhy, k tomu jsou soudy případně mimosudní prostředky ( IVAN)...

jitka1*

pojistku zaplacenou, píši mám!

doplněno 03.02.13 15:33:

Jak mohu jít na úřad, když nemám plnou moc od něj? A kupní smlouvu, jak mi tu píše jeden kolega.

nu*

Tak ještě jednou, tedy podruhé...Pokud jste uvedena v TP jako jediný majitel-provozovatel, nepotřebujete plnou moc

Plná moc slouží k tomu, aby zmocněnec ( ten kdo jedná) zastupoval zmocnitele( toho kdo plnou moc vystavil) a jednal jménem zmovnitele.

Vy nepůjdete na úřad jednat jménem přítele, půjdete na úřad jednat svým jménem, nahlásite na úřadu změnu vlastníka, tedy že novým vlastníkem je "přítel" a necháte tuto změnu vlastníka zapsat do velkého TP...Velký TP má hlavní kolonku vlatník-provozovatel, a mezikolonku - vozidlo odhlášeno-převedeno "na"...

Výsledkem bude zápis osobních údajů "přitele" do té mezikolonky...Pak si pořídíte kopii velkého TP a originál mu předáte nebo pošlete...upozorníte jej že je povinen auto přihlásit na sebe, že s autem nemáte už nic společného...dobré by bylo zajít společně na pojišťovnu a pojistku převést na jeho jméno...když přestane platit, bude Českou kanceláří pojistitelů obeslán ON...

Tak se do budoucna vyhnete dalším problémům...když pojistku zrušíte a on si jí neuzavře, bude ČKP obesílat Vás...proto by bylo dobré aby jeho pojistka navazovala na tu Vaší, pak to půjde vše za ním...i kdyby jí zrušil hned na druhý den, důležité je aby pojišťovna měla jeho údaje v souvislsoti s předmětným vozidlem...

Ale PODRUHÉ a naposledny připomínám, že to co jsem napsal platí v v případě, že jste uvedena ve velkém TP v hlavní kolonce jako vlastník - provozovatel...Pak nepotřebujete žádné zmocnění ani žádné kupní smlouvy, protože je to nesmysl a zákon to nevyžaduje...

doplněno 03.02.13 15:54:

možná by stálo za to sundat ze "svého" auta značky, nechyt si vystavit duplikát malého TP za ztracený m, auto dočasně vyřadit, dočasné vyřazení znamená uložit značky a malý TP do úřední úschovy na 12 měsíců, v režimu dořasného vyžazení provést odhlášení auta na jméno přítele...

Dočasným vyřazením zaniká pojistka, akorát takové auto nesmí být na ulici...

Třetí možnost je zavolat firmu na ekolikvidaci autovraků, nechat auto naložit a sešrotovat, obdržíte pobtrzení o převzetí autovrak ua auto trvale vyřadíte...stačí velký TP, značky , malý TP nahlásíte jako ztracený

jitka1*

krásná odpoved

moc děkuji

doplněno 03.02.13 16:01:

Jenže nejhorší jak říkáte s tou pojistkou? když já ji odhlásím, a on se nepřihlásí- pokuta půjde za mnou, z toho mám strach- je bez peněz dotyčný

takže možná pro mě nejlepší cesta vrakoviště

nu*

nebo dočasné vyřazení s následným odhlášením na jeho jméno, dočasným vyřazením pojistka zaniká, bez přihlášení na sebe a bez nové pojistky ON nedostane značky, ale problematické auto mu zůstane...

Domluvte se a když to auto bude chtít, vemte si svoje značky , dejte to do depozita a následně to nahlašte na poišťovně, pojistka zaniká ze zákona dočasným vyřazením...ON pak bude mít starosti co s autem které není pojištěné a stojí na ulici...

jitka1*

no v týdnu pojedu do HK, jsem odjinud, to je to nejhorší právě. já přeci nemohu jen tak z auta vzít ale značky? auto přeci musí být odtaženo z veřejné komunikace né?

vyřadit jsem si ho přála už dávno, nevím proč ten chlap, možná ted už lhář, máám na něj tolik vztek, na to dávno nechtěl přistoupit?

nemá prý garáž, kam by ho odstavil! ted po té pokutě za ,,provozování vozidla,, , to jsme řešili nedávno tady, jsem na nervy jen z problémů, které mi způsobil!

doplněno 03.02.13 16:31:

možná budu muset ještě hledat právníka, sama to asi nezvládnu, bojím se pomsty z jeho strany, když auto dám na likvidaci

ale když říkáte- seberte značky- udělám to, ale co auto? říkám, nemůže přeci bez značek zůstat stát na silnici!?

nu*

proč pořád řešíte problémy za prolhaného socana? Tak neřešte nic a nepište sem...plaťe dál pojistku a doufejte že se jednou stane zázrak...

Tak když tam v týdnu jedete,tak vygůglete nějakou firmu v HK která řeší eko ,domluvte se s nini,počkejte u auta ,oni přijedou,Vy ukážete TP,sundáte SPZ-RZ a oni dají potvrzení naloží a je to.Na magistrátu dáte TP,RZ a doklad o eko a zrušíte a poté ještě na pojištovně PR a máte o starost méně!

jitka1*

Díky za radu, to už mám vše zjištěné ano.

Já blázen jsem šetřila přítele, aby si auto legálně napsal na sebe, ale jak už jsem psala, jen čekám, až mi přišla pokuta za něco, o čem ani nevím, že jsem provedla.

Tak mě to nazvedlo k činu už něco dělat. Ještě mě žádá, že vše vyřídíme legislativně, tak nevím, zda mu dát ještě týden šanci nebo jít přes mrtvoly, hájit svá práva. Nevím ale co tím myslí, nechce mi to říci nebo spíše napsat. Prý vše přes datovou schránku.

Máte velký TP tak na co ještě plnou moc?Jednoduše zajdu na úřad s velkým TP a OP a přepíšu normálně auto na "přítele" ať se stará. pokud to auto nechcete,pkd jej chcete tak jak píší nahoře doporučeně vyzvat k odevzdání vpzidla a ORV a klíčů, a poté kontaktovat pokud nebude reagovat tak pak trestní na PČR.

doplněno 03.02.13 15:52:

Jo a než mu doklady s odhláškou na něj pošlete tak si udělejte kopii TP aby byl doklad o odhlášení,a zrušte PR!

k2
hodnocení

0x

Kdo je zapsan v registru? Kdo je majitelem vozidla? Jake pokuty Vam chodi? Co trva pres rok? Proc Vam ho ma vydat?

Co vlaste tedy chcete?

jitka1*
hodnocení

Chci aby si vozidlo napsal přítel na sebe, když to neudělá, musím vozidlo chtít zpět, vozidlo je psané na mě. ale když MI ho dobrovolně nevydá?
Ptám se, zda to mám potom řešit s policii, že auto psané na mne, má přítel a nechce mi ho vydat.
Pokuty chodí za nějaké parkování nezaplacené! A ještě za provozování vozidla bez technické-ta neni-ale vozidlo nebylo provozováno! ale to už jsem tu řešila.budu se odvolávat.
Teď mi spíše jde, jak auto získat zpět, když MI ho nebude chtít přítel vydat?

Nechce vydat? No tak vám ho prostě ukradl, zavolejte na policii, viníka znáte.

Nevím proč ho pořád nazýváte přítelem, to on totiž vůbec není.

k2

Takze vozidlo je v registru psane na Vas. Malitelem je kdo? Take Vy? Kdo ma klice a doklady od vozidla?

jitka1*

V registru jsem já, majitel jsem také snad já, aspon si myslím. Auto jsme platili na splátky, v půlce placení splátek za auto se přítel odstěhoval, měl mi doplatit zbytek 16tis. za splátky auta u leasingové společnosti - bohužel nezaplatil, ale určitě si se mnou sepsal Smlouvu nebo Dohodu, že bude splátky platit a po splacení leasingu, bude auto jeho a přepíše si ho. Jenže to už trvá 3 roky a auto stále je v registru psané na mě. Klíče a malý TP má on, velký TP mám já.

Vím, že mohu auto ve svém městě odhlásit, ale nemám jeho plnou moc, ani malý TP.

Neuvadite jednu zasadni informaci a to, kdo je pravni majitel auta. To, ze je to v registru na nekoho psane neznamena, ze je majitel.

Pokud ste majitelka, auto ste neprodala, ani neexistuje zadna smlouva o uzivani (provozovani) auta vasim pritelem, a pritel vam auto nechce vydat, pak se obratte na policii, nebot vas pritel (i kdyz co je tohle za pritele, ze?) neopravnene uziva cizi vec (muze byt klasifikovano jako trestny cin).

technoman*
hodnocení

0x

pane nu, poradíte mi? Viz vaše pošta...

nu*

technomane sorry, nebudu řešit žádné motorky, německý techníčák má 2 díly,stačí si půjčit dodávku a zajet si pro motorku v sobotu dopoledne do německa, v pondělí na STK, udělat technickiu prohlídku a technickou kontrolu , pojistku a hurá na úřad...

nebo si jaděte někoho jako je www.westmoto.cz z horní břízy, motorku na objednávku seženou a zajistí i čistý český TP...

Nejsem odborníkem na endura, sutuki DR-ko jsem měl, s objemem 350 ccm, v lese jede stejně jako tisícovka big ale je obratnější, je to věčná motorka, dnes jezdím na skůtru a na 20 let starém japonském chopperu z Japonska...není z čína, ale je skutečně JAPOPNSKÝ, je nezničitelný, protože je japonský jako to pravé SUZUKI...

buss
hodnocení

0x

Vážená, to je už třetí dotaz na váš jediný problém, zbavte se auta i přítele. vůbec jaký problém chcete řešit? Buď jste ho půjčila, jste vlastníkem, jste v TP (a pak se nedivte, že vám chodí korespondence) tak ho chtějte zpět. Nevím, jak je pro vás auto cenné, napište ho jako provozovatele, proveďte změnu na něj, pojišťovně oznámit změnu vlastníka. To jste rok spala? Stačí se podívat, jaký je postup a vlastník řp by to měl znáát.

doplněno 03.02.13 22:17:

Seberete značky, MP už ví o koho se jedná, takže dostanete papír na odstranění vraku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]