Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Bydlím v Praze, ale vozidlo mám registrované v jiném městě.
Pokud by mě vyfotili za rychlost či za jiný přestupek, musel bych pak kvůli
projednání a zaplacení pokuty cestovat do místa registrace vozidla nebo se
to dá vyřídit i v Praze?
Předem děkuji za odpověď.
Ale nu, měl jsem vás za lepšího rádce. Předpokládám že jste nespokojený úředník z dřívějška, občas bych vás i pochválil. Přestupek se jasně řeší v místě registrace vozidla a tím pádem provozovatele vozidla. Jen trotl by si myslel, že když jako pražák bude změřen v Brně, tak že bude muset jet do Brna podávat vysvětlení.
(1) K projednání přestupku je místně příslušný správní orgán, v jehož územním obvodu byl přestupek spáchán. 15)
(2) Přestupek, který byl spáchán v cizině státním občanem České republiky anebo cizincem, který má trvalý pobyt na území České republiky, nebo nelze-li místo spáchání přestupku spolehlivě zjistit, projedná správní orgán, v jehož územním obvodu pachatel má nebo naposledy měl trvalý pobyt.
(3) Místně příslušný správní orgán může k usnadnění projednání přestupku nebo z jiného důležitého důvodu postoupit věc i bez souhlasu účastníků řízení jinému věcně příslušnému správnímu orgánu, v jehož územním obvodu se pachatel zdržuje nebo pracuje.
To je text ze zákona č. 200 o přestupcích, bono nestačí se jen domnívat, je dobré také znát příslušné zákony
Pořád tvrdím že tady radí pitomci, kteří nic neví ale občas něco pochytí v hospodě a mají neodolatelné nutkání podělitse o to s ostatními
Poslední pokuty za rychlost z celé republiky vždy projednávali v Praze v Kongresové.. Zapomeňte již na tyto bláboly.je to tak. Nikdy jsem nikam jinam nemusel, jednou to bylo Brno, pak Tábor a Kladno. Vždy pořešeno v kongresové, 2x napomenutí, 1x symbolická pokuta 500Kč. Není potřeba nic znát, takto to funguje.
na velké suzuki se podívekte na www.mobile.de, pozor si nemusíte dát na nic protože je to věčná nezničitelná motorka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.