Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
BMW520 diesel 2008r.v. hlasen v DE na meho zamestnavatele, ziji v DE.
zajimalo by me, kolik zhruba vyjde povinne ruceni, prepis v Cr. jestli se prepis vyplati nebo mam nechat auto hlasene na nemeckych znackach a prepsat na sebe? pojisteni v DE me vyjde zhruba na 700E rocne.
Dekuji za rady a zkusenosti.
za 600 eur si v německu koupíte saxo, kupte si saxo, pojistka za rok bude 100 eur, to je celkem cena povinného ručení za bafíka za rok...česká pojišťovna bude chtít aby jste auto přihlásil, ale můžete to zkusit, pak by se ti určitě vyplatilo, platil by jste o polovinu méně něž v SRN
rozhodným údajem pro uzavření pojistky je VIN auta a doba platnosti samotné pojistky-z toho plyne fakt,že auto můžete mít registrované třeba v Kuvajtu a přesto lze u nás(ČR) sjednat pojištění,a to levnější než v DE...
ale to je problém ČKP-nikoli pojistníka(a i pojistitele)...Místo registrace vozidla nemusí být notně i místem zákonného pojištění-podrobnosti viz.Vídeňská úmluva,kterou ČR jako mezinárodně platný usus ratifikovala,a jako takový je nadřazen místní legislativě...Zkrátka budu-li chtít na území ČR provozovat Yarise registrovaného v Kambodži nikdo a nic mi v tom nemůže bránit-mám na to dle mezinárodní legislativy právo...Jsou pravda určitá omezení v podobě půlroční lhůty apod.,ale to je pro čecha otázka jednoho dne zajet do sousedního Německa a běží mi lhůta nová(zjednodušeně řečeno)...
Me slo spis o porovnani cen. Kolik bych zhruba platila v Cr za provoz - pojisteni.. Trvaly bydliste mam v Cr ziji v De. Jestli ma cenu odhlasovat BMW v Nemecku a platit v Cr nebo to cenove vyjde na stejn?
Dekuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.