Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Ví někdo bezpečně jestli závěsné zařízení které je namontováno na vozidle Renault Megane Scenic r.v.1997 pasuje na stejný typ vozidla ale r.v.2000? A je závěsné zařízení zapsáno ve velkém a malém technickém průkazu? Dík
Zda je totožné záleží na totožnosti aut!pkd je to stejný typ tak ano pkd není tak je možné že pasovat nebude!(neznamená ,že jsou to dva Megyny,že jsou stejné,neznám R takže nwn kdy se které generace vyráběli!)Zapsané musí být v obou ,v TP i ORV!ažpohledám,dám odkaz na legislativu!
doplněno 31.01.13 19:38:Zde jeden slíbený odkaz :
zde druhý :
doplněno 31.01.13 19:44:A ještě jedno doplnění.Dle Wikipedie jsou jedné generace alepřed a po faceliftu (ten by asi neměl vadit,teda pkd ten mladší není sedan!Ze sedanu na hatchback nepůjde ( další varianty jako kabrio ..o těch neuvažuji.)
pokud chcete namontovat TZ na Vašeho Megana z jiného Megana tak to jde, ale vzhledem k tomu, že od TZ nebudete mít typový list a v něm potvrzenou montáž(standartní postup), musíte po namontování udělat evidenční kontrolu v které bude uvedeno že TZ je schváleného provedení a řádně namontováno. Pokud by nastal případ, že by to vzájemně absolutně nepasovalo, tak technik neudělá EK.
Musíte ještě na úřadě doložit TP od Megana ze kterého TZ pochází a připravte se na to, že z toho auta se musí TZ zrušit. Pokud je ten Megan trvale vyřazen, tak se do TP poznačí demontáž. Ovšem pokud je "dárcovský" Megan provozovaný, musí se udělat EK s tím, že TZ je demontováno a to se násl.zapíše do dokladů. Provozovaný "dárcovský" Megan nemůže jezdit bez TZ, pokud by bylo zapsáno v dokladech.
A ve vašem Meganu musí být TZ také následně zapsáno jak v TP tak v ORV - poplatek 50 kč.
No uznávám, že z mé odpovědi můžete být poněkud zmaten.
tex
Dík tex za odpověď. Jsem již starší pán a lecos ještě pochopím. A upřesním to jestli mi to můžete ještě dovysvětlit.
Jsem majitelem vozu Renault Megane Scenic r.v. 1997 který má platnou TK a jak v technickém průkazu tak v osvědčení technického průkazu má zapsané tažné zařízení a to již od předchozího majitele. Jelikož mi na tomto vozu umřel motor tak pro mne zatím nejvýhodnější cesta je dát příští týden údaje tohoto auta do depozitu protože bych musel být blázen abych nechal auto seštrotovat když budu potřebovat na Renault Megane Scenic r.v.2000 který jsem koupil a který je v tak zvaném polopřevodu a půjdu ho přihlásit v březnu tohoto roku.Protože vím že původní vůz již nikdy nebude uveden do provozu tak potřebuji závěsné zařízení dát na přihlašovaný vůz.
A moje otázka zní: Závěsné zařízení si ještě dokáži namontovat ze starého vozu na nový, a když budu tento staronový vůz přihlašovat tak mi na základě TP ze starého vozu zapíší tažné zařízení do TP a osvědčení a nebo musím jít na registrační kontrolu či mít ještě potvrzení o tom že mi závěs namontovala autorizovaná firma? Dík
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.