Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto odhlášeno v převodu vs škodní událost

Od: lenulos* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, v roce 2008 jsme odhlásili vozidlo z registru s tím, že jsme ho převedli na nového majitele /ten má veškeré doklady _ velký, malý technický průkaz, SPZ/. On auto nepřihlásil. Jsem vedená jako poslední známý provozovatel _ auto je na registru vozidel evidováno jako odhlášeno _ status převod.

Kdyby náhodou způsobil nový majitel škodu, kdo je za ni zodpovědný?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

lenulos, vždyť to sama píšete, kdo je zodpovědný

...způsobil nový majitel škodu...

vormen
hodnocení

0x

ve stejném roce jsem vlastnil několik měsíců automobil, ten jsem prodal, odhlásil na nového majitele a předal mu všechny doklady, aby si auto pojistil a přihlásil. teď mi "náhodou" přišel dopis od ČKP, že dlužím za pojištění třech měsíců v roce 2010 :) to auto nebylo nikdy přepsaný na novýho majitele, protože ho nepřizpůsobivý majitel obratem postavil do bazaru, za dvojnásobnou cenu, než za kterou jsem mu auto prodal :-D takže jsem poslal kopii kupní smlouvy do ČKP, v pondělí jdu na registr pro potvrzení, že jsem to fakt na nového majitele odhlásil a pokud v ČKP připomínku zamítnou, tak bude následovat soudní spor. z toho plyne, že prodej je třeba si pořádně ohlídat a dotáhnout vše do konce. mj. v blízkém okolí se do obdobné situace dostali další dva lidé, ze strany ČKP se jedná o mafiánské praktiky.

nu*

protože si to všichni necháváte líbit, máte shromáždit podklady a zavolat televizi, napsat svým poaslancům ombudsmanovi a na ČNB...

nu, souhlas, ale všechny televize již odvysílaly příspěvky v podobném duchu a nic. ČNB sice odpoví, ale v závěru sdělí, že nemůže zasahovat do jednotlivých případů..

Ombudsman má taky na stránkách uveden případ s čkp, a zase nic...

Pokud nebude změněn zákon, může takto špatně čkp postupovat stále...

To Vormen-zajímalo by mne,jak byste mne chtěl donutit abych na sebe dohlásil auto,které od Vás koupím?

Sepíšeme smlouvu,já podepíšu dám prachy,s autem odjedu.Vy bezpúrostředně vemete TP s kupní a zelenou,zajdete na úřad,odhlásíte,zrušíte PR a TP mi předáte (poštou či osobně) a včíl mne donuťte když na to nemáte páky ,jedině kamaráda s bejzbolkou ale já mám tři kámoše s bejzbolkami.Teď mudrujte!

doplněno 08.02.13 16:54:

Ještě dotaz-proč na registr?Zbytečnost,stačí sken či kopie KS!

doplněno 08.02.13 18:09:

Jednoduché Vy nejste majitel dle kupní od podpisu a složení kupní ceny a tím že se odhlásíte na registru-tím padnou pro Vás všechny povinnosti a Víc nemáte ani nárok ani právo na cokoliv jiného!Jedině uschovat Kupní smlouvu nebo donutit politiky ke změně těchto zákonů!Takže pkd Vás chce někdo popotahovat,tak jej jednoduše pošlte tam kam patří event ukažte kopii KS a tím to hasne!

vormen
presne tu bejzbolku apod. varianty jsem mel na mysli. kdybych tusil, ze mi v budoucnu hrozi takovy popotahovacky, tak jsem to resil driv s novym majitelem : -D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]