Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Citroen C4 II a tažné zařízení

Od: hatik* odpovědí: 8 změna:

Zdravím. Mám rok starou C4 druhé generace kupovanou novou a teď jsem se rozhodl namontovat tažné zařízení. Ve značkovém servisu citroenu mi nabídli tažné za 13 tis. což se mi zdá neuvěřitelně moc. Když jsem argumentoval, že se dá pořídit neznačková kolem 5 tisíc (ale přímo na C4 II), tak mi bylo řečeno, že elektronika nemusí fungoval korektně a ještě můžu přijít o záruku. Samozřejmě, že bych si nechal tažné namontovat firmou, která se tím zabývá. Jaké máte zkušenosti s instalaci tažného na nové vozy v záruce? Jen to na mě značkový servis zkouší nebo raději opravdu připlatit? Také zkučenost majitelůpřímo tohoto vozu by mi moc pomohla. Děkuji za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

což ono to tažné není samo drahé ale ta elektroinstalace stojí prachy,dnes už je doba kdy to hlásí vše přes pc a pokud máte jen pitomé couvací senzory už to blbne,no s tou zárukou,pokud to je homologované na konkrétní typ a bude montovat autorizovaný servis nebál bych se toho,akorát kdyby se něco posralo věřím že vás citroen požene někam

doplněno 31.01.13 19:08:

do 10 se musí vejít bohatě,viz auto keli,

hatik*
hodnocení

Právě že asistenta mám a jsem ochoten si připlatit za lepší kabeláž. Spíš se obávám, jak přistupují značkové servisy k takovýmto zásahům, když to není instalováno u nich. Možná si dělám zbytečné starosti, ale nejsem elektrikář a netuším jaké se mohou napáchat škody.

cobrak*
hodnocení

0x

Kupte si tažné na Váš vůz, pokud si netroufáte sám namontovat, dejte do servisu (neznačkového!) a máte ušetřeno několik papírových bankovek ;) Zrovna s tažným zařízením bych určitě do autorizovaného servisu nejel ;)

hatik*
hodnocení

Takhle bych to samozřejmě nejraději udělal, ale hrozně nerad bych přišel o 5letou záruku *ee*. Člověk nikdy neví, jak se zrovna v citroenu vyspí...

nu*
hodnocení

0x

nevím koho označujete nálepkou značkové servisy, požadovaný software a know-how může mít k dspozici i servis který nemusí mát na průčelá budovy obrovské logo citroenu...To je riziko nákupu nového auta, dnes se montují TZ s vlastní řídící jednotkou , na starý model citroena si koupíte taýná za pár tisíc, napojí se to na kabely zadních světel, u nového se kabely potáhnou podlahou až k paubní desce a bude tio stát 4x tolik...a to se vyplatí...

Mák nápad, nemontujte tam žádné TZ a budete mít klid...

tomasp*
hodnocení

0x

Já bych si tažné něchal udělat přímo u Citroenu a nebo vůbec. Instalací tažného v neautorizovém servise by si záruku určitě ztratil. Pak by se ti mohlo stát, že se ti něco v autě přestane fungovat a budeš to muset zaplatit z vlastní kapsy. V tom případě se ti i přes tu vysokou cenu vyplatí tažné koupit přímo u Citroenu. Navíc když se dívám na toto tažné zařízení na C4 II, tak se musí řezat i do nárazníku, takže za mě určitě a jedině autorizovaná záruční servis ;)

erikch*

tomasp-ale no tak,namontuju-li(nechám odborně namontovat akreditovanou firmou) homologovanou věc jako právě třeba TZ,nemohu přijít o záruku-je věcí onoho prodejce,servisu TZ ,aby byla homologace,a to kompletu vč.veškeré kabeláže(samozřejmě tazatel není naivní a nehomologované TZ si tam nenechá nainstalovat),ale přístup zn.servisů je jen a pouze zištný-i z vlastní zkušenosti(rok jsem taky dělal u Peugeotu) vím jak to chodí-Peugeot(zde Citroen,ačkoli jde o koncern PSA) si sám svá tažná zařízení a hlavně kabeláž nevyrábí-i proto nemůže být tažné od zn.servisu Citroen originálním dílem-vždy jde o subdodávku,akorát nezn.servis je schopen totéž nainstalovat ani ne za polovinu-to je jediný rozdíl...

petr205

Díky za poradnu určitě u autorizovaného, holt našetříme :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]