Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prihlaseni vozidla

Od: vacek265 odpovědí: 14 změna:

Dobry den chci koupit auto starsi favorit ale je pekne vse poradku jak to chodi pri prihlaseni, staci vzit technicak a jit ho prihllasit na sebe? dekuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dericcaster*
hodnocení

0x

Pokud ho kupujete od soukromníka, tak byste měl mít sebou doklady k vozidlu, kupní smlouvu a plnou moc původního majitele (nebo můžete jít na úřad společně). Něž tam s vozidlem zajedete, tak někde uzavřete povinné ručení (po přihlášení pak jen změníte údaje, které jsou nové - třeba RZ) a zastavte se na STK na evidenční kontrolu - stejně by vás tam poslali. Pak na úřad, vystát frontu, zaplatit polatek a mělo by to jít.

Pokud auto kupujete přes bazar, tak ten to většinou vše zařídí sám.

vacek265
hodnocení

a co kdyz prepis nebude pozadovat jen na kupni smlouvu pry takhle jezdi tisice vozu

dericcaster*

Ano dělá se to, aby se člověk vyhnul ekologickému poplatku. Ale pochybuji, že to jde s kupní smlouvou. Spíš by to musela být smlouva o pronájmu, nebo tak něco.

vacek265
hodnocení

ještě jednu otazku koukal jsem ze Pražskou poznavaci znacku a bydli v Moste musi s tim jit do Prahy to odhlasit nebo staci v tom meste? predem dekuji za odpovědi

vacek265
hodnocení

Pry eko dan je zaplacena jak to poznam? děkuji

Auto se musí odhlásit tam ,kde je registrováno! Má SPZ (tzn ABC-54-98 - příklad) nebo má RZ (1A6 6789).Pkd je starý formát (spz) tak pkd se nic nezměnilo tak nemusí měnit a může být registrováno jinde.(v po jsem v JH rušil auto ,moje vlastní s spz SUI-Šumperk!).A zda-li je eko zaplaceno či ne najdete v TP (pkd prohledáte ,bylo to tu Xx ,dával jsem sem sken TP se zápisem o zaplacení!)

doplněno 31.01.13 15:27:

To Dericcaster-já to v minulosti řešil kupní smlouvou a dvěmi přílohami.jedna -popis technického stavu a druhá -smlouva kde jsem vymezil povinnosti nového majitele-1.sjednat PR,2.opravita za 3.udělat E a STK s tím,že tato smlova či dodatek byl platná na jeden rok a pak obnova!

solenza*

Musí to být zapsané ve velkém techničáku. Bude tam věta ve smyslu Zaplacen poplatek na recyklaci autovraků nebo něco podobného a částka podle emisní normy tedy 10 000 nebo pokud je novější, tak 5000.

hodnocení

0x

Původní majitel ho musí nejprve na úřadě odhlásit na Vás, tzn. .bude potřebovat Vaše údaje.

Detailnější info např. zde:

registr-vozidel.cz/...

dericcaster*

Toto platí, pokud vám původní majitel nedá plnou moc. Pokud vám plnou moc dá pak ho k přepisu vůbec nepotřebujete.

k dotazům výše: Pokud budete vozudlo kupovat od jinud a máte zmiňovanou plnou moc, pak jej musíte nejdříve v místě evidence odhlásit a následně u vás přihlásit. Co se týká EKO daně - ta pokud byla zaplacena, tak je to zapsáno v technickém průkaze - je to zápis ve smyslu "poplatek do SFŽP uhrazen" nebo tak nějak. .

nu*
hodnocení

0x

já bych se především podíval do velkého TP, kdo je tam skutečně zapsán jako poslední, pak bych se zajímal o to proč má auto pražské značky když dotyčný nebydlí trvale v praze atd...vidím že v tiom lidí mají čím dál tím větší hokej

hodnocení

0x

Vacek

bacha na to, kdo je zapsán v techničáku na posledním místě. Je to opravdu ten, co Vám to prodává?

Na kupní smlouvu se NESMÍ jezdit.

Bacha na podvody...

vacek265
hodnocení

a jak je mozne ze plno lidi tak jezdi koupi auto staci pry jen kupni smlouva plicie za to pry nedava pokuty to pry neresi hlavne ze je auto pojistene a technicka

nu*

tal jezdi, po první silniční kontrole nám napiš jak to proběhlo

vacek, to je jako že hodně lidí jezdí opilých a nikdo to neřeší...

Můžete mít místo techničáku kupní smlouvy? Nemůžete!Žádný zákon Vám to nedovolí..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]