Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o vysvětlení, na jakém principu funguje tato pumpa - nejlépe jestli někdo neví, kde bych mohl sehnat nějakou podrobnější dokumentaci. Chtěl bych si něco podobného vyrobit. Předem děkuji za odpovědi. uni-max.cz/...
Evidentne na rucni pohon
Proste paka, pistek, 2 zpetne ventily a hromada tesneni... Neco podobneho ma hever z bauxxx za par stovek.
Jo na ruční pohon... myslel jsem jestli někdo nemá podrobnou dokumentaci, abych to podle toho mohl vyrobit.
Vyrobit to jistě jde,ale k tomu ti bruska s vrtačkou nebude stačit,navíc to stojí pár korun hotové univer.cz/...
Dokumentaci k ruční pumpě mám, ale nemohu ji poskytnout.
Je to tak, že všechno je uspořádané v přední části pumpy. Ta válcová část pod ruční pákou je pouze nádrž.
Pumpa nůže být jednostupňová nebo dvoustupňová.
Jednostupňová pumpa je přibližně do 100bar (10MPa) a potřebuje pouze sací a výtlačný ventilek a přepouštěcí ventil.
Dvoustupňová pumpa už má složitější konstrukci. Dosahuje tlaku 400bar (40MPa) až 700bar (70MPa).
Princip pumpy je jednoduchý: pohybem páky nasaju olej do prostoru pístku přes jednosměrný ventil. Působením síly na páku zatlačím pístek do tělesa pumpy a tím vytlačím olej přes jednosměrný ventil do hadice na výstupu. A takhle pořád dokola.
Já bych to doplnil - toto bylo kdysi jako učivo ve fyzice na ZDŠ!jestli se nepletu,tak jsme to měli v 7 třídě pamatuji docela dobře protože spolužačky,premiantky to nebyli schopny pochopit a paradoxně měli horší známky než někteří taky "premianti" (v opačném slova smyslu!)
doplněno 31.01.13 15:16:To Ladadal-ale ten mazací lis pracuje na stejném principu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.