Nejste přihlášen/a.
já to sundaval a není to tak dlouho měnil sem první díl vejfuku a hned urval 3 z 6 šroubů tak to šlo celý dolů a odvrtával sem to
neni to sranda a před barákem bych to osobně nedělal já to dělal na zemi u garáže musíš odpojit první díl vejfuku,v motoru musí dolů komplet to umělohmotný sání a pak se dostaneš na parohy a můžeš je povolit a vyměnit a modli se aby to šlo já třeba povolil všechny až na jeden ten nejmín přístupnej musel sem sekat matku a jelikoš se mi nechtělo sundavat poloosu tak sem si to sakra užil
takhle samotná práce neni až tak strašná až na ty dvě ůskalí -šrouby výfuku a šrouby na samotných svodech
co tě vede k doměnce že to sou svody já se sruplejma svodama setkávám na 1,6ce felicii ale na oktě ještě ne spíš bych si typnul na ty dva vlnovce co sou na prvním díle vejfuku
Já jsem spíš přes elektriku, ale s rezavýma šroubama se často potýkám, hodně pomáhají spreje přímo určené na rezavé šrouby. Bude tě to stát nějakou kačku, ale nebudeš litovat. Někdy je dobrý stříknutí zopáknout a dát tomu nějaký čas, i desítka povolila...
no měli jsme to nad kanálem a koukali se i při zapnutém motoru, přidávali plyn a z výfuku nebyl viděn žádný únik. Akorát z parohů bylo slyšet i takové prskání. Možná je v háji jen těsnění, ale nic jsme neviděli. Při nastartovaném motoru to jde slyšet, jako kdyby byla díra ve výfuku ale nikde to nejde vidět. Navíc střední a koncový díl mám cca rok nový. Právě, že tady se spíš domníváme, že to budou svody, protože první díl vypadá v pohodě i s vlnovci. No řešíme to takhle skoro půl roku a stále jsme na nic nepřišli. Uvažuji, že tam dám pro jistotu nový ten první díl, ten se dá vyměnit docela lehce. S těmi svody to bude těžší :-/ nebo jak se to dá zjistit kde bude závada když je tam přístup naprosto minimální? Ono se s tím dá jezdit, ale výkon není zrovna optimální a navíc ještě ten rachot. Hlavně při vyšších otáčkách a také při vyšší zátěží (jízda do kopce atd.)
já řešil tatíkovu feldu 1,6 taky sem na první pohled nic neviděl ten plechovej vlnovec se tvářil že je dobrej po výměně byl klid
asi se to bude muset zkusit. svody kdyžtak budou druhý pokus. Jinak to prskání od motoru může být jen těsnění nebo spíš nějaká díra?
Zkus přicpat výfuk, aby motor nechcípl a pak sledovat únik. Lepší to asi bude na studeném motoru, kdy plyny nejsou tak horké a je bohatší směs a motor víc kouří. Pak by měl být unikající kouř vidět, případně i cítit, když tam strčíš ruku. Ale opravdu to zkus jen u studeného motoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.