Nejste přihlášen/a.
Ahoj. V jakých případech je třeba opět dělat přezkoušení v autoškole za odebryný řidičák ze zdravotních důvodů? Pouze pokud jsem měl zákaz řízení rok a déle?
Nastudujte si §100 zákona 361/2000 Sb. tam je to přesně uvedeno. Jen pro rychlou orientaci - mělo by se jednat o dobu delší než "3" roky a ne nějakých 365 dnů.
cyril-nevím jaký §,ale po více jak roce(365 a víc) musí žadatel o vrácení ŘP-at už z jakéhokoli důvodu,doložit "odbornou způsobilost" a odborná způsobilost je co...? Asi ne můj vlastní úsudek občana,že i třeba po dvou letech dobrý-tak to bohužel nefunguje...
Tak jednou místo vlastního úsudku zkuste nastudovat příslušné předpisy a nebudete muset příště mást tazatele nesmysly!
Nebo snad uvedete na podporu svého tvrzení i přesné znění zákona?
Na stránkách MVCR je v zákonech uvedeno, to, co tvrdíte. Paragraf 94, odst. 1 a). Zdravotní způsobilost, tři roky.
V době, kdy jsem přišel o papíry a žádal o vrácení podle §94 1 c) to bylo rok bez a zkoušky, dnes to tam ovšem nevidím... Budu muset zjistit, jestli to tehdy bylo správně (5let zpět).
doplněno 18.11.12 00:16:Paragrafem 94 rozumím odnětí řidičáku, abychom si rozuměli. Vy myslíte § 100, vrácení, který s 94 souvisí ovšem...
No já měl řidičák odebraný taky ze zdravotních důvodů pro přílišnou únavudéle než rok a musel jsem dělat testy i jízdy.
Tedy bylo to přesně rok...
Dík. To jsem rád tedy.
Ale i v jiných případech se mi to zdá jako kravina, pokud byl odebraný ze zdrav. důvodů, člověk nic nezavinil a musí řešit ještě tohle. A nějaká obhajoba, že řidič rok neřídil a je potřeba jej znovu otestovat se mi zdá poněkud vadná. Co jiní, kteří mají řidičák zaprášený v šupleti s nulou kilometrů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.