Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kupující dělá problémy s přihlášením auta

Od: semy odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu jsem, už s toho zoufalá, prodala jsem auto, kupující byl při podpisu smlouvy maximálně spokojený auto si důkladně prohlédl, auto jsem s ním projela (řídila jsem já) když jsem mu nabídla, aby si ho vyzkoušel za volantem sám odmítl, podepsal kupní smlouvu , zaplatil a odjel. Druhý den jsem ho chtěla odhlásit a on si na mě vymýšlí věci, že jsem mu zatajila skryté vady např:že nefungují brzy a jiné věci, které sám viděl, že jsou v pořádku v okamžiku prodeje. Auto je z roku 1996 což znamená, že stav vozidla odpovídá staří. Do smlouvy jsem na doporučení kamaráda dala formulaci "jak stojí a leží" vyžaduje po mě snížení ceny a nebo, že auto okamžitě vrátí a došlo to i tak daleko, že do to chtěl zapojovat policii a právníky popř: i soud. Co mohu prosím v této situaci dělat už se to trvá několik týdnů, pro urychlení jsem nabídla slevu na kterou přistoupil a během několika hodin, s tím nesouhlasil. Auto má u sebe a není sním žádná domluva , několikrát do konce chtěl auto přivést a odstoupit od smlouvy , ovšem já nechci vzít zpět auto, které odjíždělo v pořádku nevím co za tu dobu na něm mohl zničit či vyměnit za horší díly. Chci ho odhlásit zrušit pojistku , aby ještě na mojí pojistku neudělal nějakou pojistnou událost.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

semy, klídek, jen to na Vás zkouší.

Osobně bych doporučil dojít na evidenci vozidel, odhlásit vozidlo na kupce, udělat kopii techničáku, odhlásit z pojištění, zaslat kupci velký techničák a malý .

Hned zítra toto udělejte.

albatros498022*
hodnocení

1x

Pokud máte kupní smlouvu a velký technický průkaz tak auto odhlastě na něj tzv polopřevod a tím můžete zrušit pojistku a je to pak už jen na něm, co bude dělat dál.

semy
hodnocení

No právě, co bude dělat dál? TP jsem nepředala, mám ho u sebe. Ale bojím se, aby se nemstil nebo něco podobného :(

k2

Naopak problemy Vam muze zpusobit to, ze zadrzujete "jeho" TP.

laybor*

Pokud podepsal smlouvu ,je majitelem on a pojistku můžete zrušit ihned,(v současné době se soudci na formulaci stojí a leží dívají různě - už to není jako před lety)

ihned s kupní smlouvou vůz na nového majitele odhlašte na registru a pošlete mu je.

Vůz nemáte - máto prodejní smlouvu - nejste majitelka vozu.

doplněno 29.01.13 19:59:

máto-máte

doplněno 29.01.13 20:02:

I když ve smlouvě asi nemáte formulaci - ZA ZŮSTATKOVOU CENU KOUPIL ZŮSTATKOVÝ STAV - podle roku výroby se to dá odvodit.

cyril*
hodnocení

0x

Problém si vytváříte v první řadě sama. Vaší povinností bylo do DESETI dnů po prodeji ohlásit změnu na příslušném dopravním úřadu. Tím byste měla o starost méně, neboť poté jste mohla zrušit pojištění (to můžete i bez nahlášení změny). Další majetkoprávní vztahy a případné reklamace či odstupování od smlouvy jsou věcí další a jsou v první řadě odvislé od znění kupní smlouvy.

hodnocení

0x

vůbec se sním nebavte odhlašte pojistku auto uvedte do polopřevodu a odhlášený papíry mu doporučeně zašlete poštou doklad si schovejte a puste ho k vodě na telefony nereagujte a hotovo

dobře si schovte kupní smlouvu to kdyby pán neplatil pojistku a vás prudila ČKP *cteni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]