Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
koupil jsem auto, dnes mi majitel předal velký TP a vozidlo je na mě odhlášeno.
Co mám dělat dál? Říkal, že s tim takhle můžu jezdit dál...
Děkuji.
..lidi toho napovídají...ovšem § 6, 56/2001 hovoří o tom, že každý kdo hodlá provozovat...atd...musí registrovat, tedy přihlásit na místně příslušném registru vozidel...za mě : pojistit - zaregistrovat a mám klid...ale jestli má někdo rád adrenalin...je to jeho věc...
vozidlo je přeci registrováno...
zde je jen potřeba oznámit změnu vlastníka, to již provedl prodejce...
Takže stačí pouze pov. ručení?
A nevadí, že v malém TP je uveden pův. majitel?
Děkuji mnohokrát za rady.
Důležité je to, co je ve velkém TP. Jestli je tam platnost malého TP omezena, pak můžete s novou pojistkou jezdit jendo konce doby jeho platnosti.
Jste vlastníkem, zajistěte si "povinné ručení", to jste si měl domluvit s prodejcem, kdy on ho zruší, tedy ohlásí změnu vlastníka.
Co dělat dál? Zajít na svůj místě příslušný OdbDSA a provést změnu na sebe (mít protokol o evidenční kontrole + pojistku), nepíšete jak je vozidlo staré, zda prodejce předal i ORV, ekodaň... Je-li ORV, pojistka, lze jezdit (vědět co se předkládá policii). Tudíž nastudujte zák. č. 56/2001, 168/1999, 361/2000 (+vyhlášky). Buďte v obraze.
Bohužel naší zákonodárci dělají zmetky.
To Gerard: OK, každý místně příslušný OdbDSA by nám měl podat informace, mají je i na webu obce.
gerard:
jezdit samo můžeš pokud je platná STK a auto je pojištěno. Postup je tento:
-okamžitě pojistit (dnem odhlášení jsi povinen platit pojištění, v tento den totiž může předchozí provozovatel pojištění zrušit)
-zajet na STK a udělat evidenční kontrolu
-zajít na Mú a auto na sebe přihlásit(potřebuješ TP,ORV, protokol EK, zel.kartu, v příp.že se budou měnit RZ tak i obě RZ, OP a peníze - 800.- + příp.eko poplatek)
Povinnost na sebe auto přihlásit není, ale pokud je auto v převodu, tak každý policajt, který tě bude kontrolovat tě bude směřovat k tomu aby jsi auto dohlásil. I ta jakkoli označená platnost na ORV neznamená, že je ORV neplatné. Hlavně, opakuju, hlavně to pojisti!
tex
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.