Nejste přihlášen/a.
V pondělí ráno syn přišel na pakoviště k vozu a nastartoval. Po chvíli motor vypnul, protože čekal ještě na jednoho spolujezdce. Pak nastartoval podruhé a za chvíli opět motor vypnul, protože se mu zdály vysoké obrátky motoru na volnoběh - 2000 ot/min. Potřetí motor naskočil, ale vzápětí zhasl. Pak už nešel nastartovat, baterka málo točila, tak jsme dali kabely z FORDA, ale ani kabely nepomohly, prostě nechytal. Prosíme o radu, čím by to mohlo být, akumulátor jsme přes noc nabili, točí dostatečně, ale motor nechytne.
Benzin, 55 kW, 1600 ccm. Mohly by to být mokré svíčky? Dají se určitým způsobem startování vysušit elektrody svíček nebo se musí svíčky demontovat a elektrody očistit ručně? U karburátorových motorů se protočil motor s plným plynem a profouklo se to. U této stříkačky to neznám)
Mel jsem stejny problem a vymenil jsem cidlo chladici kapaliny a bylo to OK. Je u Octavie na prave strane motoru v prirube od ktere vedou hadice na topeni a k radiatoru. Je na to na nem svorka na elektro a je tam pouze nasazena a drzi ho platicka zavlacka. Jednoduche vymenit a ani skoro nic nevytece, ale neotvirejte nadrz na chladici kapalinu.
Díky všem, postoupil jsem martyrium po garážistech v obvodu Prahy 6, ale většina měla zataženo a nikde nikdo (kolem poledne). Konečně jsem narazil na servis, kde byl mechanik velmi ochotný, naložil mne do auta a odjeli jsme na parkoviště, kde stála ta nezbedná Octavia. Mechanik odblokoval imobilizér a mašina okamžitě chytla! Synovi se v pondělí nějak podařilo ten imobilizér zablokovat v protizlodějské poloze, takže motor nechytal a nechytal. Stejně ale pojede zítra syn do toho servisu, kde mu ten mechanik vyčistí a seřídí nějakou klapku, protože nějak lítají volnoběžné otáčky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.