Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to nabíječkou, nebo rukama

Od: bus* odpovědí: 12 změna:

Koupil jsem v Lidlu nabíječku. Dneska jsem ji napojil na akumulátor, zapnul do zásuvky a rozsvítila se kontrolka indikace. Přepínám tlačítkem mode a nic. Zkouším znovu, nic, stále svítí jen indikace. Je to nabíječkou, nebo rukama?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

pokud je baterka uplně prázdná ,nenabiješ jí s ní,neumí to a nepřepne,musí tam být aspon kapku štávy,máme doma 2 a ani jedna to neuměla ,kapku jsem jí přištouch obyčejnou a hned běžela

nu*
hodnocení

2x

bude to hlavou, k nabíječce je primitivní návod, s logem motorky, s logem auta, atd...pokud nefunguje podle návodu, je vadná, s pokladním bločkem vyměnit za jinou...

Já jí kupoval v Rokycanech, vybral jsem si z koše z těch co byly na dně, v předposlední vrstvě...ty co byly nahoře čelili zájmu několika inteligentních zvědavců, zvědavé trojice, ti si celkem 3 nabíječky celé minuty pečlivě prohlíželi a pak se slovy to je šunt z metrové vzdálenosti házeli zpět do koše...

bono*

Nabíjčka delší dobu načítá typ a kapacitu baterie. Po tuto dobu nereaguje na stisk tlačítka. Pokud budete nabíjet stále stejnou baterii, ničeho si nevšimnete. Po přechodu třeba z motobaterie 8Ah na autobaterii 70Ah, bude nabíječka třeba 3 min nereagovat. To mám již vyzkoušené, zpočátku jsem myslel že jde o vadu. Podobný stav může být i u nové, nikdy nepoužité.

To je kravina, nabíječka (alespoň tato) nic nenačítá, jen změří napětí. Ať jsem zkoušel baterek po sobě kolik jsem chtěl, vždycky nabíjela okamžitě.

Problém by ale mohl být ve špatném tlačítku (spínači), vybavuju si, že jsem ho vlastně před dvěma lety měnil, protože původní nefungoval, časem se asi vychodil. Napřed jsem myslel že je to špatnou baterií, ale když to nešlo ani na více baterkách, bylo jasné že je problém v nabíječce. Tak jsem ji rozdělal, spínač vyměnil a funguje dál.

Je to nabíječkou, nebo rukama
bono*

Nabíječka načítá kapacitu a typ baterie. Pokud mačkáte mikrospinač silou, poškodíte přiletování nožičky a dojde k tzv. vaklkontaktu-čili někdy ano, někdy ne. To napravíte pouhým proletováním. Zavada však je v obsluze.

nabíječka nemůže načítat žádnou kapacitu ani typ baterie, když v baterii není elektronika, která by to umožňovala do nabíječky "poslat". Zjišťuje jen napětí a polaritu, nic jiného. Schválně jsem měl celou dobu připojený na baterce voltmetr a po připojení nabíječky (bez nabíjení) se napětí nehnulo ani o 0,01V, takže nevím jak by o baterce kromě napětí cokoliv zjišťovala.

Proletování opravdu nestačilo, problém byl uvnitř spínače. Když něco píšu, tak to tom taky něco VÍM, takže se tu ze mě prosím nesnažte dělat vola

doplněno 29.01.13 19:21:

když si za svým tvrzením stojíte, tak mi prosím vysvětlete, JAK nabíječka načítá typ a kapacitu baterie. Pokud je to tak, rád se něčemu přiučím.

gumidek*
hodnocení

2x

Podmínkou je dobrý kontakt (svorky,připojení), polarita (+ na +,- na-) a aby bylo v baterce aspoň 7V.

Pokud má těch 7, tak kontrolka nabíjení bliká a nejde zvolit žádná funkce. V tuto dobu běží jen funkce oživení.

Až přestane blikat, tak je možné volit režimy. Já dávám furt tu vločku, protože nabíječka jede na 4A

buss
hodnocení

0x

Třeba je po aku.., vyzkoušet na jiné a když nic, tak reklamovat, vyměnit. Ale toto mi občas dělá.

ar*
hodnocení

0x

Jestli je nabíječka napojena na dobře očištěné kontakty a není "přepolována", tak je to nabíječkou. V opačném případě platí možnost B. ;)

bus*
hodnocení

připomínka k nu - to není odpověď, to je blábol.

technoman*
hodnocení

0x

Mám tuto, podle návodu "bere" baterii už od napětí 2V. Super!

Je to nabíječkou, nebo rukama #2

bus*
hodnocení

Tak jsem to zjistil. Je to tím, že je akumulátor téměř vybitý. Nabíječka je tedy v pořádku, ovšem návod na tuto okolost neupozorňuje, ačkoliv by v něm, podle mého názoru, zmínka o tom být měla. Děkuji tedy všem, kteří měli snahu mi poradit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]