Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v autě mně přestal fungovat tachometr, netočí se ujeté kilometry a nehraje rádio. Nemáte někdo tušení, zda je to pojistka a kde ji v autě najdu?...děkuji za pomoc.
Předpokládám,že máte manuální převodovku a ta má náhon tachometru mechanický. Jesli vám na budíku netočí jen najeté km a rychlost to normálně ukazuje,bude závada v budíku. Jestli neukazuje ani jedno je špatný nebo vypadlý náhon tachometru.
S nefunkčním rádiem to nebude souviset. Pojistky najdete na levém předním podběhu, vedle baterie. Bohužel nevím jaké je autorádio, ale dá se předpokládat , že Daewoo a tam bývá pojistka přímo i na autorádiu (zezadu). Nejprve překotrolujte pojistky ve združeném boxu (jak jsem psal na podběhu) a kdž tam budou OK tak pak vyndat rádio a překontrolovt pojistku na něm. Klidně i proměřit napájení.
doplněno 28.01.13 20:43:Nevím jaký je to ročník, je tady možné, že v posledních ročnících jsou i elektrické tachometry. Taky záleží o jaký jde obsah a výbavu.
Nejprve bych mrknul na ty pojistky. Je tam slušný přstup a kontrola trvá pár vteřin. Proč čekat do jara, když to může být taková prkotina. Pokud budete pojistku měnit, použijte pojistku stejné barvy.
Děkuji za reakci - mě udivilo, že přestalo fungovat vlastně obojí najednou. Venku bylo hodně mrazivo, nicméně jsem vyjely a vše fungovalo. Po ujetí 3 kilometrů "volební" zastávka a pak už právě tyhle věci nešly, tak jsem myslela, že spolu souvisejí.
Nic z toho se ani po několikerém zastavení nezprovoznilo, tak to holt zvládnu bez a na jaře přijde na řadu oprava u někoho, kdo tomu rozumí víc než já.
Mám mauál taky ale tacho je elektronický!
Zkuste projít všechny pojistky-protože když nejde AR tak je to jistě pojistkou nebo radiem.Tachometr ,pkd je možnost s autem na rampu nebo zvedák ,pod auto a zkouknout-ve vvětšině případů je náhon (ať již elktro nebo mechanický,na spoji motor převodovka za motorem nad p.poloosou.(řekl bych je to jednodušší než vymontit přístrojovku)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.