Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, u Felicie mi něco cvakalo u pravého předního kola. Dnes jsem ho sundal a zjistil, že má tlumič v horní části dost velkou vůli. Šrouby u motoru jsou dotažené. Domnívám se, že je tam nějaké pouzdro, které je asi vymleté. Poradí mi někdo, jestli je to tak a jak se vyměňuje? Je to náročná oprava, kterou si doma sám neudělám? Děkuji za odpovědi.
Nedávno jsem si tuto závadu nechal odstranit výměnou předních tlumičů (po 100 tis. km)
V horním uložení je guma, která se vymačká a horní konec má vůli. Ta je vidět když se autem cloumá do stran.
Udělat opravu doma může jen ten kdo má originál svěrky na pružiny. Je to dost nebzpečná práce pokud se použije nějaké náhradní řešení.
Je to jak píše Lubombar. Udělat se to dá, ale pokud jsi to nikdy ani neviděl, může ti to pěkně namlátit. Vyndáš komplet tlumič s těhlicí a pérem. To se stáhne k sobě a vymění se ložisko a futra (nebo co je potřeba). Pak se péro povolí a namontuje celý zpět. Bez stahováků to je pěkná pakárna.
Kdysi dávno jsem si měnil tlumiče u favorita(to bude asi stejné) a udělal jsem si k tomu stahovák-samovýrobu. Někde ho snad ještě najdu nebo vyrobím nový. Jinak tam nic složitého asi nebude, jen asi držák pružiny, nějaké ty gumy a sedla, že? Tak jestli tomu dobře rozumím, ty gumy budou asi v pr...Nebo tam může být ještě něco prorezlé nebo utržené? To jen kvůli tomu, abych věděl, co si koupit dopředu, než to rozeberu. Samozřejmě tam budu dávat nové tlumiče.
Tak to už budeš mít lepší, vyměnit všechno. Ložisko i uložení. Jinak já kdysi bez stahováku stáhnul auto co nejníž a navařil ze dvou stran plocháče. Prasečina, ale taky to šlo. Problém je v tom, že u novějších aut v rámci šetření jsou už slabší pružiny a měl bych strach, že se to vyhřeje a buď to praskne nebo se to ohne. Dřív to nehrozilo.:D
ono je to docela nebezpečné i se stahovakama kamošovi mechanikovi to jednou sjelo a měl z toho ruku v dláze.. a bez stahovaku to je tež nebezpečne jak vam to střelí do pysku tak už zuby ani nenajdete.. jinak se vymačkaba ten gumovy kužel.. sotji to par korun... ložisko zaleží v jakem je stavu... někdy stačí jen očistit a namazat..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.