Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je normální úbytek brzdové kapaliny?

Od: mathers322* odpovědí: 8 změna:

zdravím, dneska jsem se koukal pod kapotu a zjistil jsem že v nádobce pro brzdovku je něco přes minimum, přitom jsem jěště nedávno měl přesně maximum, odvzdušňovali jsme brzdy cca 4 měsíce zpět...

Špatně se brzdí, navíc mám problém zařadit 1. stupeň, jde to dost, dost ztěžka, dvojka někdy taky...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buky*
hodnocení

2x

Jistý úbytek kapaliny je normální, hladina klesá v závislosti na opotřebení brzdového obložení, to je ale velmi pozvolné.Nenapsal jste velmi důležitou věc a to co je to za auto! Pokud máte hydraulické ovládání spojky může úbytek kapaliny ovlivnit brzdy a zároveň vyvolat potíže s řazením, protože spojka pak nedostatečně vystavuje. Zjistěte případný únik, pokud nic nenajdete mokré, dolijte kapalinu a pořádně znovu odvzdušnit. Vyzkoušet řazení a brzdy a dál to sledovat. Pokud něco prolíná, rychle to opravte, brzdy jsou brzdy.

doplněno 25.01.13 15:30:

Tvojí feldy se to o spojce netýká, tam je lano.

erikch*
hodnocení

0x

obecně,mizí-li brzdovka-může to být x věcí-od propouštějících prasátek až třeba po prasklinu v brzdové hadičce na předku...,každopádně at tak či onak,jde o hubu,takže hned někam tradá na dílnu a nechat zkontrolovat-ono se během minuty může stát,že tam kde to "propouští" to praskne a brzdit budeš víš čím...?!? A příště kdyžtak písni o jakou jde kárku...

mathers322*
hodnocení

Felda 1,9

já právě dneska v noci potřebuju jet 150km a mám trochu strach...

To špatné řazení může být čím? semtam se stane že vanou a převodovkou lehce zadřu do sněhu protože mám předek dost nízko

gumidek*
hodnocení

0x

Za řazení může hlavně olej (nejvíc se to projeví v zimě a mrazu) a pak táhla řazení.

Brzdovka klesá normálně, jak se opotřebovávají destičky a pístky lezou víc a víc ze třmenu. Záleží, na kolik jsi je obrousil bržděním. Klesá to spíš v řádu měsíců. Jinak ti spíše teče. Většinou válec, třmeny, prasátka (všude tam, kde je pohyb pístků).

Dolej a uvidíš. Kapaliny DOT3 a 4 jsou mísitelné.

doplněno 25.01.13 15:01:

Felicie 1.9D, že?

doplněno 25.01.13 15:02:

Máš v řazení vůle?

doplněno 25.01.13 15:06:

Ale nesmíš tam nalít starou ať už DOT3 nebo 4 (nesmí být porušené to hliníkové víčko na flašce). To by znamenalo, že tam časem pronikla vlhkost a ta se rozpustila v kapalině a snížila jí bod varu.

doplněno 25.01.13 15:09:

Po ozubené kolečko je jen správná hladina. Ten olej se mění co 60 000km nebo 5 let, jinak začínají zmíněné problémy s nepustění synchronu 1. rychlosti

mathers322*
hodnocení

olej? máš na mysli převodový? dolil jsem po ozubené kolečko...

mám tam DOT4 a mám v garáži jen DO3 tak to je dobře

mathers322*
hodnocení

Ten olej v převodovce nebude starý, jak jsem měnil spojku tak jsem dolil + jěště teď nedávno

hodnocení

0x

mohli by propouštět zadní prasátka asi bych schodil bubny a juknul

endyfrog*
hodnocení

0x

Mohou samozřejmně propouštět prasátka kouknul bych na zadní bubny pokud budou suché projít zadní brzdové trubky které vedou ke kolu bývaj většinou nahnilé a v zimě se začnou rozpadat spíše bych tipoval ten zadek ale samozřejmně projít veškeré hadice a trubky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]