Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřebuju náky figl mám felicii a odešla baterie ták sem sehnál jínou silnejší a všiml sem si že ma + na leví straně a - na pravý dá se to nák výmyslet děkují
Otočit o 180º. Kabely u "feldy" jsou na toto dost dlouhé.
doplněno 25.01.13 14:16:Akorát k nim bude ještě horší přístup.
Nedosahne minus, co?
doplněno 25.01.13 15:12:Odpoj ho od kapsy tlumiče a tam ho prodluž stejným vodičem na kabelových okách. Zbytek mínusu pokračuje na motor.
doplněno 25.01.13 15:13:asd: Nejlepší řešení. Na druhou stranu, pokud jí dostal od někoho zadarmo, tak proč jí nedojezdit i s nouzovým spojením.
doplněno 25.01.13 15:22:Odpojit mínus od podběhu (tlumiče) a tento kousek dodělat jiným vodičem (stejných parametrů). Čistota spojů a kvalita provedení je důležitá k vůli dobíjení a stabiliti elektriky v autě.
Možné napojení
doplněno 25.01.13 15:32:A pozor, aby se ten plusový kabel, jak je natažení za žádnou cenu nedostal na horký motor. Jak by motor propálil izolaci, tak by se přes kabel ukostřil a vyzkratoval by baterku, která by bouchla!
Nepůjde nebo mě zatím nic nenapadá. Je potřeba ten jeden vodič nadstavit dalším, aby to dosáhlo. Dá se použít i vodič ze starých startovacích kabelů a dokoupit jen kabelová oka 8mm a nechat si je nakrimpovat. Na podběh se připojí jeden konec a na druhé straně se sešroubuje k původnímu kabelu mínus pomocí šroubu M8x20,dvou podložek, jedné pérovky a matky M8. Tento kus nemusí být izolován, protože je to kostra a při dotyku o motor nebo skelet se nic neděje, když má stejný potenciál.
Horší bude zajistit ten + kabel, aby se nedotkl o horký výfuk, motor,... a nezkratoval.
Navrhl jsem to tak, aby při koupi další správné baterie šlo vše uvést do původního stavu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.