Nejste přihlášen/a.
zdravim koupil jsem si novou kočku a chtel by jsem na ni vyzkoušet MAX SPEED neboli kolik s toho vyštavím, nejlepe kdyby ste mi mohli poradit kde to vyzkoušet v oblasti Nymburk,Mladá Boleslav,Mělník,Poděbrady,Milovice na nějaký rovné s dobrým povrchem OKRESCE někdy v časných ranních sobotních hodinach kde je klid a nejede tam temeř žadné auto, máte nejaký typ? Do nemecka se chystám v dubnu ale touha po zjištení mi to nedá vydržet
prosim nepište že je to nebezpečný a že b mě měly sebrat řidičák atakovýhle veci, to vím moc dobře že se to dělat nemá ale zkusit by se to melo vzal by jsem to na dálnici D8 ale ty passaty mě trochu nenechaji spát proto hledám temeřklidnu okresku kde v sobotu ráno je skoro 0 provoz
Jednoznačně dálnice. Passaty si snad ohlídáš (i tak trefit se by byla pořádná náhoda ) a RAMER a LIDAR jsem na dálnici viděl naposledy pár světelných let zpět. Žádné mýtné brány rychlost nemeří, kde jsi na takový nesmysl přišel, nevím.
A jestli jdeš zkoušet Ochcávku f tédéíčku f čipu f skautu, tak se dívej do zrcátek a uhýbej do pravého. Kdo se za vámi má při zkoušení těch maximálek tahat!
na dálnicii se bojim passatu a některeých mýtných bran který monitoruji aměří rychlost, jo na okresce tam nejsou pašíci a nemusí bejt ani provoz a pokud je rovinka tak se není čeho bát
v německu je rychlost na dálnicích neomezená
doplněno 25.01.13 09:26:když se bojíš, kup si místo kočky kocoura Yarise
doplněno 25.01.13 09:28:Samozřejme je to nebezpečné, sice hezky prosíš, ale co jiného by jsi chtěl číst?
Tam kd ejezdí slušní lidé nemáš co zkoušet maximálku, nejsi fittipaldi a nemáš právo nikoho ohrožovat...
Kdyřž chceš riskovat, riskuj tam kde můžeš zabít jen sám sebe
Ahoj . Po D8 jseš od vás v Německu cobydup. A tam jsou stále ůseky s neomezenou rychlostí.
doplněno 25.01.13 09:50:Jo a maj tam taky výhodu, že pro osobáky jsou dálnice zdarma!
A o to pravdepodobne autorovi otazky jde - tam kde jezdi slusni lide, to zkouset nechce. Hleda misto, kde jich potka minimum, nejlepe nikoho, tudiz pokud tomu rikate riskovani, riskuje sam a nikoho neohrozuje. Navic pokud se budeme bavit o rovnem useku s kvalitnim povrchem, neni to o nic vetsi risk, nez letet stejnou rychlosti na one nemecke dalnici, kde se to muz i za provozu.
Mejte se krasne :P
Na dálnici se bojíš Passatů, u okresky pochybuju, že by jsi našel dostatečně dlouhou (když už tedy pominu tu bezpečnost sil. provozu).
Co takhle letiště Milovice, je tam 2,5km dlouhá dráha, to by snad mohlo stačit nejen na maximálku, ale i na bezpečné zabrždění.
A bude to možná i lepší, než ta dálnice v DE.
Případně ještě letiště Hradčany (u Mimoně).
Samozřejmě to ale chce prověřit, jestli se tam může.
To chceš na maximálku trápit tu Octavii 1,9TDI?
A když ne letiště tak mostecký okruh.Tam to za úplatu tutově lze a navíc si tam prověříš nejen max speed ,ale hlavně i své schopnosti řídit ve vyšších rychlostech!
PS 99% okresek je tak na max těch 90km/hod a to ještě přeháním!Jinak třeba využívám jeden usek "dálničky",kde jsem od jejího otevření ještě policajty neviděl,jde sice jen o asi 10km,ale pokud mi momentálně nezáleží na spotřebě tak to tam peru těch 160.
tak to se tady asi vlezem do toho procenta... my tady mame rovinu dlouhou několik kilometrů.. když tam jezdím v noci tak nepotkate skoro auto.. takže tam neni vubec problem... jinak nejlepší dalnice ale u nás nevim jestli to stoji pak za to jak vas chytnou.. mě stačí se podivat do techničáku... nemusim to vidět na tachači..
To že přijdeš o papíry je nám jedno. Tím že chceš teď v zimě a navíc ještě na okreskách testovat maximálku ale ohrožuješ ostatní. Navíc ti v zimě stejně žádný motor nebude dávat 100% výkon.
.
Máš nový silný auto? Fajn, vyraž na okruh nebo do Německa. Aspoň se hezky projedeš a nejdřív se s tím autem sžiješ. A jestli kvůli tomu žes koupil "nový" auto nemáš prachy na benzín a proto chceš jezdit jen pár kilometrů od domu tak buď radši doma, protože se obávám že by se ta "kočka" mohla díky rzi a "tuzingu" rozpadnout po první desítce kilometrů
Na vyzkoušení maximálky je skutečně ideální německá dálnice v noci. Řekl bych, že je to asi nejméně rizikové. Jednak mají kvalitní povrch a co je poměrně důležité - místní řidiči ví, že občas levým pruhem profrčí něco dost rychle, takže před vjetím do levého pruhu důkladně koukají do zrcátek . Jinak mi vcelku uniká smysl podobného pokusu - k čemu je to dobré? Už jsem jezdil spousty značek aut, ale u žádného z nich jem to nezkoušel, je mi jedno, jestli má Octávka schopnost jet 210 nebo 230 km/h. Nějak nechápu důležitost tohoto poznání pro další řidičský život...
Jen malá poznámka z praxe - nemylím si, že by okreska byla pro podobné experimenty to nejlepší a už vůbec ne v sobotu brzo ráno. Jendak se mnohde po okreskách potácí účastníci pátečních pařeb a zábav, o lesní zvěři by spíše dokázal poreferovat kolega, který takhle před měsícem totálně zrušil zánovní Subaru (pak z něj vylezlo, že taky ,,nejel 90 ´´) Morální hledisko nechávám stranou, to je Vaše věc, ale možná by nebylo od věci dát vědět kdy a kde tento experiment hodláte provést, protože myslím že nejen já ocením možnost vyhnout se situaci, kdy se proti mě na okresce vyřítí magor valící přes dvě kila. Ono se to auto totiž při podobných rychlostech chová ,,nepatrně jinak´´ než při stovce.
Smysl pokusu muze byt treba v tom, ze nekdo rad vdolky a jiny zase holky. Kazdeho zajima neco jineho a nastesti nejsme vsichni stejni.
Nekdo si koupi priblizovadlo z bodu A do bodu B, jiny si koupi auto pro zabavu, jako nekdo jiny pro zabavu sbira treba znamky. Jaky je smysl v tom?
Nejlíp zajeď buď na okruh nebo do němec. Pozor, až tak bez omezení tam rychlost není - i když je dálnice neomezená, tak nesmíš překročit max. konstrukční rychlost vozidla nebo rychlostní index pneu (např. zimní gumy mívají menší). Dále je tam doporučená max. 130, pokud jedeš rychleji a způsobíš nehodu, tak je to výrazně přitěžující okolnost - to už je lepší passat (pravděpodobnost že tě uloví zrovna v tu minutu co pojedeš rychle je hodně malá)
Rychlost měř pomocí GPS, tím zároveň zjistíš o kolik proměřuje tachometr.
Rovných okresek je dost, pokud je to přehledný úsek bez aut tak ohrožuješ jen sám sebe, samo pokud potkáš auto tak zpomal aby jsi u něj už jel normálně - pokud např. pojedeš 200 a ten proti 100, tak součtová rychlost je 300, pokud tě nerovnost hodí do protisměru a trefíš tak jsou všichni na kaši.
Rychleji jsem se svezl v česku na silnici první třídy (skoro nové) v sobotu odpoledne, kdy byl nulový provoz. Auto široko daleko žádné. V německu to není nic moc. Sice rychlost místy neomezená, ale stejně je nutno najít minimální provoz. Když jedetem 200 a někdo před vámi začne předjížděť a nacpe se tam, je to fakt super test brzd...
Čau nevím kde tady změřit nejlepší místo kde změřit maximálku,já to zkusil v německu s mondeem 1.8SCi na 6ku při 5tis/ot. jsem jel 220km/h uplně v klidu vezl jsem tchýni ani to nepostřehla..Jinak v německu je nimburgring je to zavodní dráha kde se za menší poplatek můžeš svést a vytáhnout z auta co to dá..
Nürburgring není ani moc rovný ani levný (jedno kolo stojí myslím 25 €) a navíc trochu daleko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.