Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dluh z povinného ručení

Od: joseflhota odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,chci se zeptat,jak mám postupovat,když mi přišlo vyrozumění od CKP abych zaplatil dluh na povinném ručení na auto,které jsem prodal před čtyřmi lety,odhlásil na nového majitele a zrušil pojisku v den převodu.Na registru jsem zjistil,že nový majitel do dnešní doby auto na sebe nepřihlásil a tudíž ani neplatil pojištění.Bohužel kupní smlouvu už nemám a nový majitel není k dohledání.Děkuji Josef.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

2x

Pokud je to na nej odhlasene, tak bych jim poslal ten vypis, ze nejsem majitelem a nazdar.

hodnocení

2x

Josefe, je to občas těžké, ale nakonec zvítězíte. Je třeba sdělit čkp, že nejste majitel od roku...

na podporu svého tvrzení si obstarejte na evidenci vozidel doklad o tom, že nejste majitelem vozidla. Popřípadě můžeme podrobnosti rozebrat.

laybor*

+ si napište prodejní smlouvu na nového majitele,

i když ČKP vychází z registru vozidel , registr neřeší majetkoprávní vztahy.

zavaz
hodnocení

0x

Mám podobný problém. Vozidlo jsem prodal, odhlásil na nového majitele v roce 2005 a pojistu jsem ukončil. Dluh, který po mě ČKP chce je za nezaplacených 90 dní v roce 2010. Vozidlo je od mého odhlášení vedeno jako nepojištěné (dle zjisti jen dle SPZ). Nový majitel ale mohl dostat jinou SPZ. Bohužel po těch letech nemám už k autu nic, vše jsem vyhodil a tak ani nevím kdo to koupil. Snad mi bude stačit jen výpis z registru. Předpokládám, že v žádném zákoně není napsáno jak to přesně mám doložit. Případně si budu musel kupní smlouvu vymyslet. Je to buzerace a především jejich bordel, ale je snazší to vymáhat a vyhrožovat bezúhonnému občanovi, který jim ze strachu zajistí potřebné podklady.

Zavaz, ze zkušenosti Vás ujištěji, že to dopadne dobře. Ale opět ze zkušenosti, čkp bude zkoušet i nemožné, aby od Vás získala peníze, klidně i z toho druhého. Pokud nemáte již žádné info o kupci, bude nejlépe vložit on line (nikoliv poštou) oskenovaný dokument z evidence vozidel, který Vám asi za 50Kč udělají...

(Oni Vám nevyhrožují, jen Vás upozorňují přesně dle zákona...)

nu*
hodnocení

0x

dnes ve 20..hod na TV Prima by k tomu měla být reportáž, už poněkolikáté

nu*
hodnocení

0x

doporučuji oslovit vaše poslance, a to myslím smrtelně vážně, 6.2.2013 jde do 2. čtení novela zákona č.56/2001Sb., která současně novelizuje zákon č.168/1999 o povinném ručení...ve současné navrhované podobě( mavrhované změny) by měla všechny dosavadní problémy s ČKP vyřešit, obávám se že pod tlakem pojišťovací lobby opět zapracuje nějaký spřízněný poslanec a v posledním momentu tam propašuje něco, co umožní pokračovat ve zvůli ČKP...

Můžete s e obracet na členy hospodářského výboru, a popsat jim svá trápení s ČKP...věřte tomu že mnoho z nich vůbec neví o tom, co se v běžném životě děje a budou překvapeni...jejich jména a adresy na stránkách www.psp.cuz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]