Nejste přihlášen/a.
Zdravím, můj bratr prodal v květnu 2012 auto do Prahy a provedl i odhlášku vozu na úřadě. Poté poslal doklady poštou (malý i velký TP, malý procvaknutý v datu odhlášky). Jenže doklady se vrátily zpět. Tak je poslal znovu a po půl roce se doklady vrátily na úřad v místě jeho trvalého bydliště, kam je poslala cizinecká policie v Brně spolu s dopisem, kde uvádí, že byly nalezeny. Podrobnosti o místě nalezení uvedeny nejsou, ani nic dalšího. Povinné ručení je zrušeno na základě kupní smlouvy a odhlášky, bratrovi by tudíž neměl vzniknout žádný dluh. Má i dokonce dopis z ČKP, kde se něco takového píše (ten jsem neviděl, jen vím, že po něm chtěli nějakou úhradu za pojištění, načež reagoval zasláním kopie kupní smlouvy a odhlášením na nového majitele a oni mu pak odepsali, že tedy ok, že mu dluh nevznikl).
Jenže co teď s doklady?
Auto jsem mu prodával já na plnou moc, navíc spolu s přítelkyní, takže má dva svědky. Vozem odjeli nějací cizinci, kteří s sebou měli Čecha s bydlištěm v Praze. Asi to byli kolegové - dělníci, ale ten Čech vypadal, jakoby ho k podpisu donutili, vpodstatě vůbec nekomunikoval, jen přihlížel situaci a nevypadal ani nijak zvlášť inteligentně. Ten podepsal smlouvu a na jeho adresu se posílaly doklady. Za to ostatní pánové si počínali jako ostřílení kupci aut, nejrůzněji vůz testovali a pak také smlouvali o ceně a zaplatili.
Máme podezření, že autem nakonec odjeli mimo republiku a nic dál neřešili. Jestli je pryč i kupující to nevím. Chtěl bych se zajít mrknout na adresu jeho bydliště a poptat se, ale stejně si myslím, že i kdybych na něj narazil a dal mu doklady, hodí je do koše..
Dá se s tímto něco dělat? Aby to bratr mohl pustit z hlavy a neměl u sebe ani doklady? Může vzniknout nějaký dluh či závazek bratrovi jako poslednímu přihlášenému majiteli vozu i přes provedenou odhlášku?
Díky za odpověď
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.