Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výklep karoserie - fabia

Od: viperius odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

objevil se mi problém v podobě promáčkliny na fabii, viz. příloha. Nemá někdo zkušenosti s tím, zda se to místo dá vyklepat (promáčklina cca. 1x2,5 cm, lak nepoškozen)?

Foto je pouze ilustrační, na vlastním autě je Rallye zelená barva a mám strach, že když by se to kitovalo a stříkalo, tak by tam byl vidět barevný přechod přechod.

imgshack.cz/...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

a tato promacklina ti zas tak moc vadi?! Pokud ne nech totak , pokud ti to vadi zkus to vyklepat a uvidis co ti to udela ... prece jen auto je spotrebni zbozi a stejne za 2dny zaparkujes u kaufu a dedek s popelnikama ti to ve spechu pro levny olej opet otuka...

gumidek*
hodnocení

0x

Možná to půjde. Jinak se to dělá tak, že se tam navaří očka s drátu a za ty se pak plech vytahuje. Pak se odbrousí, doklepe a nalakuje.

kratast*

spis bych to kitnul pokud to neni promacknute aby byla nejaka ostra hrana a nedokazal jsi to pak vybrousit na puvodni stav.

viperius
hodnocení

Přes ty očka to vypadá solidně, avšak bych se bál zformování té ostré hrany, která je na tom plechu v přechodu, neboť ta promáčklina je přes ní. Dále pak zaoblení té ostré hrany dále, než je ta promáčklina při vytahování toho plechu pomocí těch oček ...*nevi*

hodnocení

0x

Jak někdo píše ,že se navaří očka,no nevím já viděl,že se přilepili nějaký tavným? lepidlem, a pak se to vytahuje,po opravě se jen odlepí (jakoby odlomením-lep zůstane na očku) a kastle,resp.postižené a opravené místo se jen vyleští.nebo se používájí další metoda opravy bez stříkání tmelení atd v autosalonu to kdysi ukazovali a byl to p.Zbyněk Merunka,který byl s autem v servisu a uváděl tuto pasáž daného pořadu!

gumidek*

To jsem psal já. To s tím tavným je vhodné na velké plochy a ty očka jsou vhodná spíš na rám a skelet (tedy ono místo na fotce tazatele. Takto se stím pracuje:

buky*
hodnocení

0x

Zavolej semhle, tady to spravujou perfektně, nechával jsem tam dělat některý ďolíky, poslal jsem tam i souseda s namačknutým volvem a přijel nadšenej! vinicars.cz/...

hodnocení

0x

ono je nejlepší to zavest at to posoudí oni jakou metodou to opravit... myslím že je zbytečne to tady řešit když ani nikdo nevi jak ta promačklina přesně vypadá..

hodnocení

0x

Dnes jsem vracel autopůjčovně (pracovníkovi v mém bydlišti) Hyunday I20 a při prohlídce vozu jsme narazili na malou promáčklinu na dveřích (od nějakého dobráka při otev. dveří)v lemu asi 1,5 cm velkou a tak 0,5cm hlubokou,lak narušen není.Pracovník mi sdělil,že mne zítra budou kontaktovat ohledně případného řešení(náhrada škody), kolik asi takováto sranda stojí?

doplněno 10.05.13 15:03:

...dlouho nic a dnes mi přišla faktura na proplacení 4.800kč za lakování dveří. Přijde mi to jako nehoráznost, jak jsem popsal výše ohledně rozsahu promáčkliny*blee*

doplněno 11.05.13 20:50:

Copak půjčovny nemají auta havarijně pojištěné,zvlášť když jde o 2 roky starý vůz? V tom případě bych měl zaplatit jen určité procento spoluúčasti, nebo se pletu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]