Nejste přihlášen/a.
Zdravim všechny škodofily a ostatní samozřejmě taky.
Nevíte kolik stojí garanční prohlídka při 30.000KM (v pořadí druhá.první stala trojku a to měnily jenom olej a filtry)
na škodu fabia 1.4 MPI. (rv 2011)
Myslim jenom to nutné. co musí být.
a ještě co obsahuje.
Mame zaruku čtyři roky ale kdyz vidim ty jejich ceny.nejradči bych se na to ...(hodil bobek)
V dnešní době, můžete servisovat i u neautorizovaných servisů, a přesto Vám záruka stále bude běžet. Je potřeba se ale informovat, který servis tohle dělá a má s tím zkušenosti, jelikož si musí vyžádat podklady k autu, od autorizovaného servisu. Navíc je potřeba dodržet používání předepsaných součástek a dílů, aby byla případně uznána reklamace. Servisy, které se na tohle zaměřují, ví, co si mohou dovolit a co ne
Kvalita aut jde rapidně dolů k vůli ceně a taky k vůli tomu, aby se neustále kupovala nová a nová auta (tím chci říct, že se v těch 4 letech určitě pár dílů pokazí)
Pokud něco vymění v rámci záruky zdarma, tak tam jeďte.
Pokud budete platit za výměnu olejů až po kapalinu do ostřikovačů a jen za to, že se technik pokochá podvozkem, tak bych na to kašlal, jenomže já stav dokážu posoudit a i několik dílů podvozku vyměnit sám... (otázkou je, jestli je to podmínka k vůli garanční záruce tam jezdit a pllatit a platit za nesmysly)
Buď si to auto kontrolujte sám a pak dávejte do dobrých neznačkových servisů (nebo případně taky sám viz. olej) a nebo to tam plaťe ty nehorázné sumy. Je to jednoduché
Souhlas. Pokud můžu mluvit za sebe, tak raději dám 3 litry, než se s s tím dělat sám. Raději si ty peníze vydělám rychleji tím, co umím, než strávit dvojnásobek času tím, co neumím. Pokud to někdo dokáže sám a má na to vercajk, tak proč ne.
Gumídku, je to přesně tak. Pkud ti garančku neudělá autorizovaný (nebo teď už i jiný určený) servis, záruka ti padá. Mě dokonce upozornili, že v případě uplatňování záruky budu mít problém s tím, že jsem jel na garančku o 3500 dýl než bylo dáno. Takže jsem se na celej autorizák vyprdnul hned při další kontrole a dělám si to sám. Nemluvě o tom, že mi chtěli z neznámého důvodu měnit destičky i kotouče. Desky jsem sehnal za polovinu než mi nabízeli a kotouče jsou jak netknutý, nechápu, proč chtěli měnit i ty a sám prodavač v autorizáku mi to nebyl schopen vysvětlit. Zřejmě potřebovali ke konci měsíce mít nějaké obraty.
Hrozné Láďo...
Až budu kupovat nové auto já, tak se se zárukou asi rovnou rozloučím. Za ty prachy s garanček a cesty do autorizáků nakoupím kupu nových dílů...
Přesně tak, je to jen další tahání peněz z lidí. Zlatě si koupit 2-3 roky starý auto a vykašlat se na záruku. Švagrová si nechávala vzáruce měnit převodovku, protože jí odešla. Převodovka samozřejmě zdarma. Bohužel musela zaplatit (u autorizovaného servisu) práci a serepetičky kolem (olej, nové manžety atd...), přišlo jí to na 22 tisíc. Takže jakápak záruka, oni to zmrvili a měli si to sami zdarma vyměnit? Kdepak, na to si v autoprůmyslu nikdo nehraje.
poslanci evropského parlamentu chystají změnu, nové auto bude mít platnou technicku prohlídku 4 roky, no a pak už jen rok...Jsem zvědavý jak na to budou reagovat lidé co nemají na přepisu a jezdí léta v polopřevodu...každý rok vyhodit 1500,.- Kč...
Tak co se pak vyplatí, kupovat nová auta a platit za garančku, nebo kupovat stará auta a platit ekodaň a každý rok 1500,-?
doplněno 24.01.13 13:21:nepřeháním,každý si to může přečíst na stránkách příslušných EU struktur...bude se tím zabývat eu parlamenr...ten návrh je komplexní, eu chce zachránit ročně 1200 životů a proto má snahu zpřísnit podmínky provozování malých skůtrů, výdej řidfič. oprávnění atd...až to bude, budeme v prdeli...
Ponekud prehanite. Tato zprava probehla medii nekdy vloni v lete a rozhodne to neni jista vec. Ohradilo se vuci tomu vice statu, nejen CR. Je dost odvazne o tom psat jako o hotove veci...
Auto je v pořadku podle meho nazoru.Sice nam při první prohlídce měnili přední ložiska na kolech,ale až po mém upozornění.
Mame ho na takove to domací jezdění.
Měsíčně tak 1500KM.takže doufam že snad 12let vydrží.
ja jsem to potřeboval vědět abych začal davat peníz stranou.
Asi mate pravdu ted už ho fouknu do autorizaku naposled a příští rok se začnu u nas pídit po nakejch "GARAZ SERVISECH"
zatim dík parazit
Ono je toho bohužel ještě více, co by nás mohlo potkat, Zrovna nedávno se zase začalo mluvit o tom, že by se mělo zavést mýto na všech silnicích 1. třídy od roku 2017. Dokonce se mluvilo o tom, že by se mělo vztahovat i na auta do 3,5 t, tedy i na osobáky. Takže jen doufám že se toho nikdo nechytne a tato vláda to nestihne zrealizovat.
kdyz kupujes novou karou za xxx tisic tak tech 3tisic za rok je pro tebe hodne?! Ja bych tam rozhodne jel , zkontroloval , olej vymenil atd... proste co je potreba a vim ze mam opet treba na rok klid... pristi rok kupuju nove auto a musim vedet , ze mam penize i na tyto prohlidky.
Pravě aby to byly 3 tisíce jak říkají ostatní.
Vono novou karu koupit je lepší než se handrkovat s bazarama typu AAA a jim podobných.A na to abych šmejdil po internetovych strankach a pak se spalil. Na to nemam nervy.
(samozřejmě je to věc nazoru)
Dneska to není žadnej luxus mít nový auto typu fabia a spol.
P.S 10let jsma jezdili formanem a pomalounku šetřili.bez dovolenejch ...atd
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.