Nejste přihlášen/a.
Přemýšlím,že bych využil únor k vyvaření mého miláčka ZX 1,9 D který je dole hodně shnilý. Hever nemám k dispozici a navíc,kdyby auto bylo ve svislé poloze, byla by práce mnohem snažší. Vím,že za totáče byly populární tak zv. kolébky. Má někdo šíkovné náměty jak ji jednoduše a levně zhotovit. Za rady a připomínky děkuji.
Nelam si hlavu s kolíbkou. Ze sběrného dvora přines několik čalouněných , pérových matrací,namoč je vodou, a polož je vedle auta. Auto na ně pak pomalu převrať na bok, tak, aby práh dolle přečníval asi 10 cm.Pak jsem tam přihrnul písek, aby to od jisker nechytlo. Když to šikovně uděláš, nic se nestane. Osobně to mám vyzkoušené. Pak jsem auto obrátil na druhou stranu, a udělal druhý práh.
Sám sem si kolébku zhotovil stačilo lešeninovou rouru naohybat,po kouskách do oblouku přivařit vzpěty které se opřou o podběhy,navařit přírubu na kotouče,vyvrtat rozteče,podle kotouče nebo bubnu pokud si trochu kutil a máš čím svařit a dobře byla za půl dne hotová i s natřením chce to jen popřemýšlet a vychytat určité detajly a určitě jsem nevypouštěl olej ani kapalinu jen vyndal baterku,voda z ostřikovačů max vytekla podle na kterou stranu se auto obrací
No nevim jestli je kolebka zrovna vyhra. Pocitejte s tim, ze pred samotnou operaci musite vypustit nebo vyjet nadrz, musi ven chladici kapalina, olej z motoru, voda z ostrikovace a baterka. Pak necim dobre zatesnit vicko nadobky brzdove kapaliny. Navic mozna potece i ojej z prevodovky, takze ten pro jistotu taky vypustit...
Kdysi jsem na takové kolébce opravoval Felicii z roku 1962. Akorát se vyndavala baterie, nic jiného nebylo potřeba. Nádrže mají konstrukci bránící vylití benzínu i při otočení auta na střechu v případě havárie. Chladící okruh je hermeticky uzavřený, když vyteče ostřikovač, nic moc se neděje.
k2-jen tak pro info-kudy pak by asi mohl téct olej z převodovky...?!? To jako když auto najede do svahu apod.tak teče z převodovky olej...?
Existujou převodovky, které mají odvětrání. Ale moc běžné to není. Já například nesmím zastavit v louži hlubší, než 70 cm, jinak hrozí, že si při prudkém ochlazení oleje převodovka nasaje tímto větráním vodu.
to ale není případ nafty od PSA(motory XUD)...,proto jsem to psal...
doplněno 24.01.13 09:02:a jen pro doplnění-právě tyhle motory(1.9 D a TD) byly a jsou jedněmi z nejlepších naft,co kdy kdo v historii postavil-proto má smysl(pokud je motor o.k.) "poladit" i auto k němu...No a jestli bude tazatel dělat i podlahu-je nutný nejdřív vevnitř udělat rozborku(koberce,plasty),ale to je asi jasný...
To Erikch -
nevím,že by tyto auta extrémně korodovala ,rozhodně reznou méně než některé ty nejlepší tuzemské výrobky jako je Favorit či Felda,a jakpíše Erik-tento motor je při troše péče o něj přežít ne jednu ale i tři kastle,teda pkd by nebyla z nerezu či hliníku!Takže se vyplatí toto auto vyvařit a dále provozovat.
Pánové je to tak, v převážné většině s vámi souhlasím. Auto jsem si přivezl mělo 115000 osm let jsem ho provozoval denně,převzal ho po mně syn, do 400000 moc nezbývá a motoricky stopro. Zimní starty radost a topnaftu vživotě neviděl. Je ale totálně shnilý a nedovedu si představit ho hodit do šrotu. Díky za názozy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.