Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na nejvýhodnější povinné ručení?

Od: jacko* odpovědí: 15 změna:

Zdravím,

posledních několik dní se pokouším najít co nejvýhodnější povinné ručení. A objevil jsem také různé srovnávače, které tvrdí, že nabízí to nejlevnější na trhu. Pár jsem jich i vyzkoušel a výsledky byly hodně podobné, zkoušel jsem například pujcitemi.cz/... nebo také epojisteni.cz/.... Máte tipy na nějaké jiné podobné stránky? A využili jste už někdy služby takovéhoto porovnávače pojištění?

Jacko

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

osobně to dělám tak, že okopíruji techničák a obešlu asi 11 pojištoven. Požádám je o nejlevnější variantu pojistného se všemi možnými slevami... (ZTP, město, atd..)

doplněno 23.01.13 17:03:

jsem popletl klávesy...

a pak porovnávám a tlačím cenu dolů. To byste nevěřil, jak u jedné pojištovny se kolegové snaží udělat levnější nabídku oprpti kolegovi.

uska*
hodnocení

0x

Já letos poprvé a to epojisteni.cz. Vypsala jsem si formulář, spojil se se mnou asistent, doplnili jsmes polečně mé požadavky a na e-mail jsem si nechala zaslat konkrétní nabídky šité na míru od různých pojišťoven. Nic nebylo závazné. Vybrala jsem si a zavolala asistentovi a to bylo vše. Za tři dny mě přišla smlouva domů a předvyplněná žádost o ukončení pojištění ve staré pojišťovně. Letos jsem ušetřila na pojistném 700.- Kč.

hodnocení

0x

2x jsem využil toppojisteni.Poprvé šlo o Triglav a sjednání osobně po internetu-předtím auto 1351ccm 52kW a platil jsem cca3800 ,druhé 1,8TD 66kW (skutečně 1905ccm a 47kW,)a platil jsem kolem 2400.po další výměně opět toppojistení a pro změnu ČSOBpoj. po síti (1,8TD viz výše vs 1,8i16V 81kW ) a s pojištěním všech skel 2500kč.

ladaadal*
hodnocení

0x

Už se to tuněkde řešilo. Já mám svého pojišťovacího poradce. Akorát neumím poradit, jak najít toho správného, který ti opravdu poradí. Mě ho doporučil kdysi kolega a jedu přes něj všechno. Specielně u povinného umí naházet bonusy, které normální smrtelník nedostane, takže asi tak. Jinak většina lidí to dělá, jak píše Milancukrář.

we
hodnocení

0x

otázkou ovšem je zda nejvýhodnější je to, které mě bezpečně ochrání při vysokých škodách (věřím, že téměř všichni si myslí, že mě se to stát nemůže, avšak ti co měli nehodu s busem či vlakem kdy pár lidí je zraněno či někdo zemřel mají jiný názor) nebo jen minimální limity a tudíž nejlevnější abych ušetřil?

ivahu6axe

A kolika lidem se to např. minulý rok stalo? ( např. v roce 2011 byla nejvyšší škoda 31,2mil Kč včetně nároků na zdraví)

Minimální pojistné plnění je 35mil na každého zraněného. A dalších 35 mil je na škody na majetku a další.

Takže i nejlevnější pojistka kryje nehodu, kde bude 10000 zraněných a celková cena léčení a škody na zdraví bude třeba 3 miliardy Kč.

doplněno 23.01.13 20:30:

werena> Přečti si prosím zákon, než začneš radit. :)

§ 3a
Limity pojistného plnění
(1) Pro účely tohoto zákona se limitem pojistného plnění rozumí nejvyšší hranice plnění pojistitele při jedné škodné události. Limity pojistného plnění musí být v pojistné smlouvě uvedeny samostatně, a to způsobem, který odpovídá členění limitů pojistného plnění uvedenému v odstavci 2.
(2) Limit pojistného plnění musí odpovídat a) při škodě podle § 6 odst. 2 písm. a) nejméně 35 000 000 Kč na každého zraněného nebo usmrceného včetně náhrady nákladů vynaložených na péči hrazenou z veřejného zdravotního pojištění a regresního nároku podle § 6 odst. 4, b) při škodě podle § 6 odst. 2 písm. b) a c) nejméně 35 000 000 Kč bez ohledu na počet poškozených; převyšuje-li součet nároků uplatněných více poškozenými limit pojistného plnění uvedený v pojistné smlouvě, pojistné plnění se každému z nich snižuje v poměru tohoto limitu k součtu nároků všech poškozených.
werena

re : : zkuste oslovit některou z větších pojišťoven...a budete se divit...limity plnění jsou celkové... a ne na jednoho zraněného...stačí narazit do zánovního autobusu a mít tak např. 10 zraněných...i tak budou advokáti vymáhat ušlý zisk, náhradu škody na poškozeném majetku, dlouhodobé léčení a rehabilitace či snížení společenského uplatnění...plus škoda na poškozeném autobusu

we, to byste musela sehnat relevantní čísla.

Minulý týden jsem byl na školení profesního průkazu a byl tam školitel na zákonné pojištění. Mluvil i o částkách. Částka škody na majetku je na celek, avšak na zdraví je na každého člověka zvláště.

Když jsem položil dotaz.

kolik promile se nevejde do minimálního limitu, nevěděl.

Přirovnám to k tomu, že bysme měli mít v autě přilbu, páč hrozí, že si můžeme zranit při nehodě hlavu...

fiatbrava
hodnocení

0x

letos je to bez flotil,takze to zdrazilo. spousta vyhodnych nabidek uplne zmizela. minuly rok sem nasle na muj dvoulitr okolo 2,5 tis. letos je to od 6 nahoru. ja chci kupovat dalsi auto s objemem nejspis bud 2,4 nebo vys a tak potrebuju sakra bonusy.

rychly vypocet pres jedne formular me hodil 19900 bez nejakych skel a jinych blbin.

ale vcera sem to dal do jinyho a vylezlo mi jen 5200 to sem cumel . a hned mi vola zenska:D prej jestli mam pojistku a zakolik. tak rikam jo mam za polovinu:D a ona,ze muzete mi rcit kolik platite? rikam jo za 2 litr 180 mesicne! ona,ze: aha to platite dost teda:D sem se vysmal rikam pani jak dost? vy me nabizite za 5 tis a ja platim 2200 co je na tom dost. tak zklapla a hned zavesila

buss
hodnocení

0x

Srovnávače jsou na prda, nepřesné. Chce to volat, volat,psát a srovnávat a tlačit dolů. nabídky ušetří 9200 či 7000 Kč by mi ještě museli doplácet. Z původních 4300 jsem se dostal na 1684.

doplněno 24.01.13 19:22:

No ale pojišťovny některé pojišťují podle výkonu, ne obsahu.

bono*

Ze 7800,- jsem se dostal na 1616,-Kč, a to u stejné pojišťovny. Dál při koupi nového vozu, mi nabídli tak nízké pov. ručení (obsah 3,6) že platím pod 1000,.- ročně. Toto vše však jedinec neudělá, jde o flotilová pojištění.

ladaadal*

Ty tvrdíš, že na obsah 3,6l platíš od 1000,-Kč? Promiň, ale tomu nevěřím. Dáš ještě tu o Červené Karkulce?

bono*

Passat 3,6 FSI, povinné 982,-Kč, havarijní 22,642,-Kč. Nevím jak docházejí k těm dvoukorunám na konci. Sjednáno na prodejně při předání vozu. Sám jsem se divil, je to souhrné pojištění na několi set vozů, pak se dostanou na tuto cenu. Zdraví Karkulka.

fiatbrava

vole nemel kraviny! flotila byla ze zakona zakazana. to sem tady resil!

neverim tomu ani za 2 tis neverim nad obsah 2500

ladaadal*

To máš ale povinné měsíční nebo čtvrtletní, ne? Určitě nemáš na 3,6 PV 982,- ročně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]