Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji zakitovat jeden dolík asi tak 0,5cm jiná možnost není. A chtěl bych se poradit ohledně kitů. Myslel jsem že dám eprosin t90 a navrch jemnej (bílej) kit. Ale bylo mi to vyvráceno a dostal jsem nějaký německý kit ale je to ten jemný bílý a prej je na to dobrej... co myslíte co použít?
díky
doplněno 22.01.13 18:09:kitovat se bude benzínová nádrž na motorce, v místě kde není plech nijak namáhaný.
Já osobně používám kyty značky Body velká dlouhodobá spokojenost oleje-shop.cz/...
doplněno 22.01.13 18:13:Tyto kity používám na vše takže jde sním kytovat cokoliv tot moje skušenost
Buď rád že to není Body. Je to nejhorší Fy která tyto tmely vyrábí. Většina lakýrů od něj utekla, cca po dvou letech sa začnou objevovat lehké mapy. Tmel sesychá.To je celkem ,ale vedlejší, každý si výsledek práce představuje jinak.
Důležité je, aby to byl polyesterový tmel. Vtomto případě bych pužil tmel se skelným lasem. Na nádrž se přenáší jemné chvění a ten vlas zajistí že tmel nezačne časem jemně praskat. Před nanesením tmelu povrch zdrsbit a odmastit. Nesnažit se zatmelit místo napoprvé, ale nanést slabou vrsvu nechat vytvrdnout, přebrousit a další vrstva. Brousit na sucho papírem cca 120. Finálně nesmí být znát žádný přechod. Pak to stříknout stříkacím telem a nebo plničem. Ten po vytvrdnutí brousit "pod vodou". Papír 1000, pro metlu 1200. Nakonec lak.
senzace! je vidět, že nepíšeš jen tak z nudy ale že něco víš a co myslíš s eprosinem jako první vrstvu a pak ten jemnej?
no nevím už leta používám bodyčko s hliníkovou přísadou,prží supr nic nepraska a nesesychá se,musíš nanést na víckrát a nechat proschnout,ne že za hodinu mam hotovo a naperu na to barvu,a drží! v práci kde se komaxuje ho používáme k nouzové opravě podkladu pod barvu a pak to jde na vypalování na 180c,co kitu se zkoušelo protože tam je teplota a matroš se tam teplem roztáhne a pak smrští a to body alumnium jediné obstálo,tak že za mě je to dobrý.
jinak vybrousit povrch ,natáhnout kit,zbrousit,pak doladit další vrstvu do finalní podoby i navícekrát,pak druhý den dám plnič ,nechám proschnout,přebrousím pod vodou ,nechat oschnout,odmastit-nejlepší se mě osvědčil technický líh a barvu-lak
doplněno 22.01.13 21:39: na natažení ti stačí stará kreditka
To tam nedávej. Je zbytečné používat Eprosin, když tem není díra a to by byl u nádrže celkem problém. Je ,ale opravdu lepší aby tam byl vlas. Pravděpodobně budeš mít nejprodávanější BKP, je to domácí produkce a není špatný (s vlasem bývá do zelena). Neosvědčilo se mi používání tmelů Body a Presto (sesychají). Jestli nejsi moc zběhlý ve tmelení tak nepoužívej "rapid"ten vytvrdne dost rychle a nemusel bys to stačit natáhnou. No i když při jednom boláku to snad ani nejde nestihnout. Hlavně si toho nenatuž moc, stačí jen drobek, zbytek bys mohl akorát tak vyhodit. Vždy si natuž jen to co spotřebuješ. Na natahování tmelu používej stěrku k tomu určenou. Nechají se koupit za pár korun. Před dalším tmeleníém, musí být stěrka pořídně čistá bez zbytků tmelu. Jinak ti bude dělat rýhy při tmelení. Kup si kovové, plasové jsou na ho... Samo sebou nerezové jsou lepší, ale pro jednorázovku ti bude stačit i "obyč"
doplněno 22.01.13 22:03:No prostě delší doba vytvrdnutí a hlavně se podstatně hůře brousí. Polysterák má lepší přílnavost, lepší brousitelnost. Navíc dělat vrstvu z několika rozličných materiálů, když to není vyloženě potřeba (díra atd), taky není ideální.
no on je právě boláček trošku větší jak jsem psal 5mm asi hloubka a tak 30*50mm plocha :/ vyklepání bohužel nemožné. úplnej amatér v tom nejsem něco už jsem kitoval samotný postup problém není, spíše než se ještě zorientuju ve všech značkách a co je na co nejlepšíí ten eprosin teda na nějaké vyhnilé místa sem není potřeba? (ale stejně by mě zajímalo proč ne
doma ho mám v tom není problém)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.